makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De Groene Smoothie Challenge van Miss Natural. De uitdaging om 21 dagen een Groene Smoothie te drinken. Lees er alles over en doe mee.

De uitdaging: 21 dagen Groene Smoothie Challenge

Het team van Miss Natural daagt je uit om vaker een groene smoothie te drinken! 

Waarom? 

Groene smoothies zijn lekker, makkelijk te maken en super gezond!

Met een groene smoothie per dag krijg je in een keer heel veel voedingsstoffen binnen en begin je je dag dus met een frisse portie energie. Wat wil je nog meer? 

Tijdens de Groene Smoothie Challenge van Miss Natural word je uitgedaagd om zelf te zien wat een dagelijkse groene smoothie voor jou kan doen, door 21 dagen lang elke dag een groene smoothie te drinken! 

Reinig je lichaam in 21 dagen.

Groene-Smoothie-Challenge

Voor wie is de Groene Smoothie Challenge?

Hou jij van een uitdaging? Wil jij ook beginnen aan een gezonde levensstijl? Dan is deze Groene Smoothie Challenge echt iets voor jou. 

Heb je handvatten nodig om eraan te beginnen en gezonder te leven? Dankzij alle informatie die je ontvangt bij de Challenge ontdek je tijdens deze 21 dagen de voordelen van het drinken van een Groene Smoothie per dag. 

Kortom, laat je dan niet tegenhouden en ga vandaag nog aan de slag 🙂

Wie is Miss Natural?

Maar eerst. Wie is Miss Natural? 

De echte naam van Miss Natural is Eva van Zeeland. Eva is lifestyle coach en oprichter van het in 2011 opgerichte Miss Natural Lifestyle. Ze eet zoveel mogelijk biologisch, geen suikers, geen verkeerde e-nummers en is matig met vlees en zuivel. Op haar website vind je dan ook de nodige info over hoe je veel natuurlijker kunt leven. 

Eva heeft Welness, Marketing en Orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Zij leerde hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is. Met haar ervaring heeft ze velen aangezet om na te denken over en de stap te zetten tot een gezondere leefstijl.  

In 2013 werd Eva genomineerd voor de Telegraaf VROUW Awards in de categorie “Gezond & Fit”. 

Miss Natural zet aan tot een blijvende verandering in het voedingspatroon en laat zien dat natuurlijk leven en biologisch eten leuk is! Ze heeft nationale bekendheid en haar platform is in Nederland het grootste platform gericht op natuurlijk leven en biologisch eten

Miss Natural daagt jou en mij uit om de 21 dagen Smoothie Challenge aan te gaan. 

Wie weet ben je na het lezen van deze Groene Smoothie Challenge Review wel net zo enthousiast als alle anderen.

Wat houdt de Groene Smoothie Challenge in?

Tijdens de Groene Smoothie Challenge van Miss Natural dagen we je uit om 21 dagen lang elke dag een groene smoothie te drinken! Hierboven heb je genoeg redenen kunnen lezen om mee te doen, wat let je nog om je aan te melden? De Groene Smoothie Challenge gaat na aanmelding de volgende dag van start. Een fris en gezond begin van de dag! 

Je krijgt 21 dagen lang elke dag een e-mail met onder meer:

 • Een recept voor een groene smoothie
 • Informatie over de Groene Smoothie Challenge
 • Tips hoe je zelf het beste een groene smoothie kunt samenstellen
 • Links naar inspirerende artikelen

Groene Smoothie e-book

Bij de 21 dagen Groene Smoothie Challenge ontvang je ook het speciale e-book met daarin;

 • Verschil tussen smoothies en juices
 • Advies over blender, slowjuicers en sapcentrifuges
 • Veel gestelde vragen en antwoorden over groene smoothies drinken
 • Ervaring van groene smoothie drinkers
 • Tips voor onderweg en op vakantie
 • Smoothie weekoverzichten
 • Boodschappenlijst per week
 • Alles over smoothies voorbereiden, bewaren en meenemen
 • Handige drinkbekers en keukenhulpjes
 • Overzicht meest bespoten groenten en fruit
 • Lekkere toppings en gezonde toevoegingen

Daarnaast word je uitgedaagd om zelf ook je eigen favoriete groene smoothie recept te bedenken. 

Geen zin, tijd of inspiratie? Kies dan een van de recepten uit het Groene Smoothie Recepten e-book! Bij de 21 dagen Groene Smoothie Challenge ontvang je ook het speciale e-book met daarin:

 • 21 Groene Smoothie Recepten
 • 15 Bonus Recepten

Doe mee en ontdek zelf de gezondheidsvoordelen van het drinken van groene smoothies!

Groene Smoothies zijn super gezond!

Een groene smoothie is gezond en makkelijk te maken. Bovendien is het een erg eenvoudige manier om de smaak van de groente te verbergen met zoet fruit. 

Groene smoothies vormen een zeer voedzame maaltijd: je hebt binnen een mum van tijd je dagelijkse portie groente en fruit binnen. En, ook niet onbelangrijk, het is ook nog eens hartstikke lekker!

Wat heb je nog om een smoothie te maken?

Wat heb je nodig? Om te beginnen heb je een blendersapcentrifuge of slowjuicer nodig. En dan natuurlijk de ingrediënten voor je groene smoothies. 

Wanneer je je inschrijft voor de Groene Smoothie Challenge van Miss Natural, krijg je bij aanvang alvast een boodschappenlijstje voor je eerste smoothie.

Wat is een smoothie?

Als het over smoothies gaat bedoel ik niet die je in de rekken van de supermarkt ziet. De smoothies uit de supermarkt bevatten een klein beetje fruit en verder vooral vruchtensap. Sterker nog, ze bevatten zoveel suiker en bijna geen vezels dat ze de kans op overgewicht en diabetes verhogen.

Maar ook je eigengemaakte smoothies met vooral fruit bevatten erg veel suiker. Doordat je een smoothie vaak in één keer opdrinkt, neemt je lichaam de suiker sneller op. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel heel snel en loop je de kans op een suikerdip. Die dip zorgt ervoor dat je weer zin krijgt om iets zoetigs te gaan eten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Door minder fruit en meer groente te gebruiken in je smoothie kun je dit voorkomen. Zoals dus met een groene smoothie het geval is. 

Waarom groene smoothies?

Een smoothie waarin meer groenten dan fruit zitten noemen we een groene smoothie. Door rauwe groenten toe te voegen aan je smoothie blijven alle vitamines, mineralen en vezels aanwezig.

Bladgroenten zijn de gezondste groenten op aarde en een smoothie is de perfecte manier om veel groenten binnen te krijgen.

GezondheidGezondheid

Wat zijn de voordelen van groene smoothies?

Door het drinken van groene smoothies heb de je volgende voordelen:
 • Minder risico op hart- en vaatziekten. Fruit en groenten werken bloeddrukverlagend door de vezels en kalium die ze bevatten
 • Bescherming tegen andere fatale ziekten
 • Goed voor je huid en haar
 • Verbetering van je cholesterolwaarden doordat fruit en groenten veel vezels bevatten en geen schadelijke vetten
 • Geen opgeblazen gevoel
 • Gewichtsverlies op lange termijn. Door de hoeveelheid vocht en vezels in de groenten blijf je langer verzadigd en voorkom je een piek in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder snel zin in een tussendoortje.
 • Gaat veroudering tegen dankzij de antioxidanten die je o.a. beschermen tegen rimpels. Vooral donkere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en paksoi bevatten veel antioxidanten.
 • Meer energie en gelukkiger door het gelukshormoon serotine dat je lichaam haalt uit koolhydraten (fruit)

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: