makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De nieuwe Airpods Pro van Apple. Moet je die kopen of niet? Wil je er alles over weten? Lees het in deze review.

Airpods Pro Review - Kopen of niet?

De Airpods Pro zijn de nieuwste In-Ear oordoppen van Apple. De Airpods Pro versie heeft een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Lees er alles over in deze blog. 

Uiterlijk Airpods Pro

Op hoofdlijnen is het uiterlijk van de Airpods Pro gelijk aan de oudere versie. Anders is het kortere steeltje en de flexibele siliconen oortips. De oortips hebben twee functies. Ten eerste zorgen ze ervoor dat de Airpods Pro goed in je oren blijven zitten. Ten tweede om Active Noise Cancelling (geluidsonderdrukking, hierover later meer) mogelijk te maken.
airpods pro oplaadcase

Ultieme pasvorm

De pasvorm van de Airpods Pro is sterk verbeterd. Bij de “oude” Airpods gingen je oren nog wel eens irriteren door het harde plastic in je oor. Bij de Airpods Pro heb je daar dankzij de siliconen oortips nauwelijks meer last van met de Airpods Pro.

Er worden 3 verschillende maten oortips meegeleverd, namelijk: Klein, Medium en Groot. Je kunt de oortips zelf makkelijk verwisselen.

In de Iphone is een test ingbouwd om na te gaan welke oortips het beste passen. Hierdoor weet je zeker dat je van het beste geluid kunt genieten. Je krijgt tips of dat je beter een maatje grotere oortips erop kunt zetten. Super handig!

Luchtkanalen in de Pro versie

De Airpods Pro kun je zonder problemen langere tijd in je oren dragen. Apple heeft hiervoor een soort luchtkanaal in de Airpods aangebracht. Die zorgt ervoor dat de druk zowel binnen als buiten je oor gelijk blijft. Dit geeft een enorm aangenaam draagcomfort.

Active Noise Cancelling

De Airpods Pro zijn de eerste oordoppen van Apple die zijn voorzien van Active Noise Cancelling. Ik moet zeggen, dit werkt echt super goed! Alle omgevingsgeluiden worden gefilterd. Active Noise Cancelling werkt het beste als je naar bijvoorbeeld muziek luistert. Heb je geen muziek opstaan, dan zijn omgevingsgeluiden wel enigszins te horen. Maar, deze zijn dan erg op de achtergrond aanwezig en brengt je alsnog heerlijke rust.

Waar Active Noise Cancelling in uitblinkt is het filteren van constante geluiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gezoem van een airco, geroezemoes of als je reist met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Plotseling harde geluiden blijven enigszins in de verte te horen.
Active Noise Cancelling is ook ideaal voor mensen die zich slecht kunnen concentreren in bijvoorbeeld een kantoortuin of snel zijn afgeleid.

Hoe werkt Active Noise Cancelling?

Active Noise cancelling betekent letterlijk: “actieve lawaai annulering”. Oftewel het annuleren van het omgevingsgeluid. Active Noise Cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis via een antigeluid. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen. Dit wordt door microfoons in de koptelefoon opgevangen. Het opgevangen geluid wordt geanalyseerd en opgeheven. De geproduceerde golven van geluid heffen elkaar op. Hierdoor worden omgevingsgeluiden minder goed tot niet meer hoorbaar. 

Transparency Mode

Active Noise Control is niet altijd gewenst. Je kunt er daarom voor kiezen om dit uit te zetten. Maar naast aan of uit is er nog een instelling. Dit is de zogenaamde Transparancy Mode. Hierdoor hoor je omgevingsgeluiden juist extra goed. Zeer aan te raden als je je bijvoorbeeld in het verkeer bevindt of toch de gesprekken van je collega’s wil blijven volgen.

Batterijduur

De batterijduur van de Apple Airpods Pro is lang! Zonder Active Noise Cancelling is dit maar liefst 5 uur. Als je Noise Cancelling aan het staan, moet je hier een half uur op inleveren. Alsnog kun je dan 4,5 uur naar je favoriete muziek luisteren.

Tussentijds kun je de Airpods Pro opladen in de meegeleverde oplaadbox. Als de oplaadbox volledig is opgeladen, kun je ruim 24 uur muziek luisteren. Na deze tijd zul je de oplaadbox weer via de USB kabel op moeten laden.
In het menu op je telefoon kun je gemakkelijk de batterijstatus checken.

En helemaal handig… Als je de Airpods vergeten bent op te laden? Alsnog 5 minuten opladen geeft je voldoende batterij om weer 1 uur naar muziek te luisteren.

Bediening, niet meer tikken maar knijpen

Een nieuwe functie van de Airpods Pro is dat je er niet meer op hoeft te tikken om bijvoorbeeld naar een volgend nummer te skippen. Dit gebeurd nu door erin te knijpen. Als voorbeeld, met 1 keer knijpen start of pauzeer je het huidige nummer. Met 2 keer knijpen ga je naar het volgende nummer. En door 3 keer te knijpen ga je terug naar het vorige nummer.
Het drukken vergt wel enige gewenning. Het is in eerste instantie best even zoeken waar je moet drukken. Daarna duurt het nog even voor je helemaal door hebt hoe je precies moet drukken. Maar, na wat oefenen is het uiteindelijk een makkie.

Kunnen Airpods tegen regen?

Apple heeft bij het ontwerp van de Airpods Pro ook rekening gehouden met vocht en water. De Pro versie is zweet- en waterbestendig. Dus geschikt voor voor sporten en trainingen buiten in de regen. Oke, ik zou er niet mee gaan zwemmen, surfen of ermee in bad gaan. Maar hardlopen in de regen is geen enkel probleem. En dankzij de ultieme pasvorm blijven de Airpods Pro tijdens het sporten ook gewoon in je oren zitten zonder eruit te vallen.

Ingebouwde H1 chip

De Apple Airpods Pro zijn voorzien van de zogenaamde H1 chip. Hierdoor connecten de Airpods gelijk met je telefoon, zodra je ze uit de oplaadbox haalt. Uiteraard zul de je Airpods Pro de eerste keer handmatig moeten koppelen. Hierna is dat gelukkig niet meer nodig.

Hoe klinken de Airpods Pro

Zoals we van Apple gewend zijn, klinken ook deze Airpods Pro waanzinnig goed. 

Lage, midden en hoge tonen worden met uiterste precisie weergegeven. De klanken zijn enorm zuiver. En nogmaals, de ruisonderdrukking is echt fantastisch!

Ook bellen werkt super met de Airpods Pro. Je bent voor iedereen zeer goed te verstaan. 

airpods pro en telefoon

Kun je de Airpods Pro ook gebruiken op een Android toestel?

Een vraag die veel gesteld wordt is of de Airpods Pro ook gebruikt kunnen worden op een Android toestel. Ja, dat is mogelijk! Je kunt hierbij ook gebruik blijven maken van de Active Noise Cancelling en Transparency functies. Daarnaast blijft de bediening ook precies hetzelfde. Wat niet werkt is het gebruiken van je Google Assistent. Dit gaat niet via de oordoppen, maar via je telefoon.

Conclusie

De Apple Airpods Pro zijn geweldige oordoppen! Active Noise Cancelling, Transparency Mode, het geweldige geluid, perfecte pasvorm, lange gebruiksduur en waterbestendigheid maken de Airpods Pro tot een echte musthave.

Oke, eerlijk is eerlijk… echt goedkoop zijn ze niet. Dat is wellicht even slikken. Maar zodra je ze in huis hebt ben je dat snel vergeten en geniet je iedere dag weer opnieuw.

Waar kun je de Apple Airpods Pro kopen?

De Airpods Pro van Apple zijn onder andere te koop bij:

 

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: