makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

'Alles wat je moet weten over de overgang'. Het boek van Saron Petronilia. Wat je van dit boek kunt verwachten, lees je in deze review.

Alles wat je moet weten over de overgang - Saron Petronilia

Ben je tussen de 40 en 60 jaar? Dan is de kans groot dat je in de overgang bent. Je vraagt je af of wat je in je lijf ervaart hiermee te maken heeft. Je wilt meer weten. De voordelen van deze levensfase kennen. 

Speciaal voor jou heb ik dit boek geschreven. De overgang is geen kommer en kwel. Het is de springplank naar de beste helft van je leven. De opbrengsten zijn energie, kracht en zelfvertrouwen. 

In dit boek vind je dé informatie, weetjes en tips om dat te bereiken. Met de ervaringskennis van andere vrouwen.

alles wat je moet weten over de overgang boek recensie
Naar het inkijkexemplaar

Wat is de overgang?

De meeste westerse vrouwen krijgen hun laatste menstruatie zo tussen hun veertigste en ongeveer zestigste levensjaar. Maar de gemiddelde leeftijd is op dit moment 51 jaar. De laatste menstruatie staat ook wel bekend als de menopauze. Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de vrouwelijke hormonen op zoek zijn naar een nieuw evenwicht. Deze periode wordt de overgang – het climacterium – genoemd. Hoe lang dit duurt verschilt per individu.

De overgangsjaren zijn ook de levensfase waarin vaak ook andere belangrijke veranderingen plaatsvinden. Denk hierbij aan je kinderen die zelfstandig worden. Ouders die meer zorg en/of aandacht vragen. Maar ook in je werk kan het nodig zijn dat je je afvraagt hoe je verder zou willen.

Het is een periode die gemengde gevoelens kan oproepen. Sommige vrouwen voelen het uitblijven van de menstruatie als een opluchting. Terwijl andere vrouwen kunnen verdrietig zijn omdat hun vruchtbaarheid nu definitief verloren is. 

Bij ongeveer een kwart van de vrouwen gaat de overgang gepaard met klachten die het dagelijks leven kunnen verstoren. Maar er zijn ook vrouwen die helemaal geen klachten hebben. 

De overgang als een begripvolle vriendin

‘Alles wat je moet weten over de overgang’ kun je zien als een begripvolle vriendin: je voelt je direct minder alleen nadat je het boek gelezen hebt. Het boek is een mooie mix van feiten en interviews met bekende vrouwen in de overgang. En bovendien erg kleurrijk vormgegeven. Je knapt er echt van op. 

Minpuntje is dat de informatie fragmentarisch tot je komt: het is geen boek om van kaft tot kaft te lezen. Tegelijkertijd is dat ook de kracht ervan. Het boek fungeert als naslagwerk. Je pikt eruit op waar je op dat moment behoefte aan hebt om te weten. 

Het is een heel mooi boek. En niet alleen voor de vrouwen zelf, maar zeker ook voor professionals een handboek. Echt alles wat je moet weten over de overgang staat er in.

Over de auteur - Saron Petronilia

Saron Petronilia is geboren in 1961. Saron schreef eerder Alles over werken tijdens de overgang. Ze heeft sinds 2007 haar eigen bedrijf: Petronilia Coaching & Training. Saron is met name gespecialiseerd in Vrouwelijk Leiderschap, Overgang en Werk.

Waar is het boek te koop?

Het boek ‘Alles dat je moet weten over de overgang’ van Saron Petronellia is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: maart 2021
Auteur: Saron Petronilia
EAN / ISBN: 9789493222373

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: