makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Wat zijn de verschillen tussen de Apple Watch Series 5 en 6? Is het de moeite waarde de Apple Watch Series 6 aan te schaffen? Je leest het in deze review.

De nieuwe Apple Watch Series 6 van Apple

Apple komt met de nieuwe Apple Watch Series 6. Is het de moeite waard om je huidige Apple Watch Series 5 te vervangen door dit nieuwe technische hoogstandje van Apple? Zijn er onderling grote verschillen of valt dat wel mee? Lees er alles over in deze review.

Het uiterlijk verschilt nauwelijks

Aan het uiterlijk van de Apple smartwatches is de afgelopen jaren eigenlijk niet zo heel veel veranderd. Ze zien er vrijwel altijd hetzelfde uit. Ook aan het ontwerp van de Apple Watch Series 6 is vrijwel niets gewijzigd.

De Apple Watch Series 6 is net als zijn voorganger in twee kastformaten te koop, namelijk 40 en 44 millimeter.

De Apple Watch Series 6 is ietsjes dunner (10,4mm) ten opzichte van 10,7mm) dan de Series 5 (10,7mm).

De Apple Watch 6 is wel in meerdere kleuren beschikbaar. Zo kun je de smartwatch nu ook krijgen in de kleuren blauw en rood. De andere kleuren zijn ongewijzigd. In het assortiment zitten uiteraard ook weer verschillende kleuren bandjes. Op die manier kun je jouw horloge weer iets persoonlijker maken.

apple watch series 6

Scherm: Series 5 vs Series 6

Het meest opvallende verschil is dat het always-on display van de Series 6 een stuk feller is dan de Series 5. Het always-on display op de Apple Watch Series 6 is maar liefst 2,5 keer helderder. In fel zonlicht is dit dus zeker een verbetering. Bij normaal gebruik is er geen verschil.

Nieuw: Saturatiemeter op de Apple Watch Series 6

Nieuw op de Apple Watch Series 6 is de saturatiemeter. Dit is een infraroodsensor die het zuurstofgehalte in je bloed kan meten. Afwijkingen in de metingen zou je kunnen wijzen op mogelijke gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld hartafwijkingen. 

De saturatiemeter werkt dag en nacht. Als je het horloge dan ook dag en nacht zou dragen, krijg je zeer betrouwbare gegevens tot je beschikking.

Apple Watch Series 6 is sneller

Alle apparaten worden slimmer maar vooral sneller. De Apple Watch Series 6 is ongeveer 20% sneller dan zijn voorganger. Dit resultaat wordt behaald door de nieuwe S6-chip. De S6-chip is gebaseerd op de supersnelle A13 Bionic processor. 

We kennen deze processor ook uit de de laaste serie iPhones 11. Geen kleine jongen dus die processor. Ik moet er wel bij vertellen dat de Series 5 zeker niet langzaam is.

Introductie nieuw type bandje

Apple introduceert met de Series 6 een nieuw type bandje – de Solo Loop. Deze heeft geen gesp maar bestaat uit één rekbaar siliconen geheel.

5GHz Wifi

Wifi werkt in de nieuwste Series 6 nu ook op de 5GHz band. Schokkend? Nee, niet echt.

Sneller opgeladen

Het opladen van de Apple Watch Series 6 gaat razendsnel. Je smartwatch is in ongeveer 1,5 uur volledig opgeladen.

De Apple Watch Series 5 doet er 2,5 uur over. Een uurtje langer dus. 

apple watch 6 screen

Prijzen Apple Watch 5 vs. 6

Voor het instapmodel van de Apple Watch Series 6 betaal je 429,- euro. De iets grotere versie kost 459,- euro. De Series 6 is dus goedkoper dan zijn voorganger. Let op: Apple levert bij de Series 6 geen adapter mee. Een adapter heb je nodig om je horloge op te laden. Als je zelf geen adapter in huis hebt, zul je er dus eentje moeten bestellen. 

De Apple Watch Series 5 is nu regelmatig in de aanbieding. Check hier de laagste prijzen. 

Conclusie

Heb je nu een Apple Watch Series 5 en vraag je je af of je moet overstappen naar de Series 6? Het grote voordeel van de Series 6 is de saturatiemeter, de snelheid en het verbeterde scherm ten opzichte van de 5. Ook de nieuwe rode of blauwe versie kan een reden zijn om voor de Series 6 te gaan.

Vrijwel alle andere functies komen in beide modellen overeen. Kijk je naar het schermformaat, de speaker, microfoon of batterijduur – deze zijn in beide modellen gelijk.

Gebruik je de Apple Watch voornamelijk om je workouts bij te houden, meldingen te ontvangen, apps te gebruiken en te betalen met Apple Pay? Dan maakt het weinig uit of je kiest voor de Series 5 of 6. De Series 6 biedt in die gevallen nauwelijks meerwaarde ten opzichte van de Series 5.

Maar heb je daarentegen nog een oudere Apple Watch, zoals de Series 2 of Series 3? Dan is de Apple Watch Series 6 zeker interessant. Sinds deze oudere versies heeft Apple namelijk een hoop nieuwe functies toegevoegd. Denk hierbij aan onder andere de ECG-functie voor hartfilmpjes en genoemde saturatiemeter. Daarbij is de Series 6 qua snelheid niet meer te vergelijken met de oudere generaties.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: