makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Baantjer - De Cock en de schim uit het verleden. Je leest in deze review waar het boek over gaat en waar het boek te koop is.

Baantjer 88 - De Cock en de schim uit het verleden

De Cock en de schim uit het verleden‘ is het nieuwste Baantjer boek. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review. 

baantjer en de schim uit het verleden - recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Samenvatting

Achter een muurtje in een huis aan het Vondelpark vindt men het lijk van een man die 30 jaar geleden vermist werd. De Cock onderzocht indertijd deze zaak en wordt nu wederom voor een raadsel gesteld. 

In De Cock en de schim uit het verleden (Baantjer deel 88) wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock van Bureau Warmoesstraat geconfronteerd met een zaak van meer dan 30 jaar geleden.

De Cock wordt naar een huis aan het Vondelpark geroepen. Een makelaar heeft achter een muurtje een dichtgemaakte ruimte gevonden, waarin een geraamte is aangetroffen. Dit brengt De Cock jaren terug in de tijd, toen hij met zijn toenmalige maat Andy Ruiter de vermissing van Lucas Kallenbach onderzocht, in datzelfde statige pand, waar Lucas met zijn broer Richard woonde.

De vermissing is opgelost, maar de zaak is hiermee niet afgesloten, want wie heeft Lucas vermoord? De excentrieke Richard woont nog steeds in het huis, maar is na een val van de trap buiten bewustzijn, wat het er voor De Cock niet gemakkelijker op maakt…

Baantjer blijft een genot om te lezen

Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de ‘De Cock’-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen. A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn ‘De Cock’-reeks, waarvan alle delen leverbaar zijn als boek en als e-book. 

Ook dit Baantjer boek is weer een spannende politieroman van de alom bekende Amsterdamse speurder De Cock -met C-O-C-K- en zijn vaste collega Vledder. Met alle terugkomende bekenden zaken als de confrontatie met commissaris Buitendam, het vaste bezoek aan het cafe van Smalle Lowietje. Hierbij ontbreekt ook niet het glaasje cognac. 

Ondanks deze bekende terugkerende gewoontes verveelt ook ‘De Cock en de schim uit het verleden’ niet. Het bevat altijd de juiste dosis spanning en met zucht sla je het boek na het lezen dicht. Ieder keer weer blijft het jammer als je het boek hebt uitgelezen. 

In de nieuwste Baantjer wordt de spanning -in tegenstelling tot wat we gewend zijn in de Baantjer boeken- langzaam opgebouwd.

Waar is het boek te koop?

Het boek ‘De Cock en de schim uit het verleden’ is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: februari 2021
Aantal pagina’s: 144 pagina’s
Auteur: Baantjer
EAN / ISBN: 9789026152269

Alle boeken van Baantjer

Wil je meer boeken van Baantjer lezen? Bekijk hier het complete overzicht. 

Of bekijk alle populaire boeken in de categorie Spanning en Thrillers.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: