makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Barack Obama - Een Beloofd Land - A Promised Land. Het eerste deel van zijn nieuwste boek. Is het de moeite waard om te kopen? Boek recensie.

De presidentiële memoires van Barack Obama

In dit boeiende, langverwachte eerste deel van het boek “Een beloofd land” (A promised land) vertelt Barack Obama het verhaal van zijn onwaarschijnlijke lange en zware tocht van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld. 

In buitengewoon persoonlijke bewoordingen schrijft Obama zijn presidentiële memoires over de jaren waarin hij politiek werd gevormd. Over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap. Een enorm roerige periode vol met dramatische veranderingen.

Het boek is op 17 november uitgekomen bij Bol.com en telt maar liefst 928 pagina’s.

barack obama - een beloofd land
Bekijk het inkijkexemplaar

Obama neemt de lezer mee aan zijn hand

Obama neemt de lezer aan de hand op zijn fascinerende reis. Een reis die voert van zijn eerste politieke aspiraties en de cruciale overwinning in de voorverkiezingen van Iowa, tot de revolutionaire avond van 4 november 2008. Obama werd toen gekozen tot 44ste president van de Verenigde Staten. Barack Obama werd daarmee daarmee de eerste Afro-Amerikaan die het hoogste ambt in het land zou bekleden.

De mogelijkheden en beperkingen van de machtigste man ter wereld

In zijn bespiegelingen over het presidentschap toont Barack op een bijzondere en scherpzinnige wijze welke mogelijkheden en beperkingen presidentiële macht met zich meebrengt. Daarnaast biedt hij ons een uniek inzicht in de dynamiek van de Amerikaanse partijpolitiek en de internationale diplomatie. Obama neemt de lezer mee tot in de Oval Office en de Situation Room van het Witte Huis. Maar ook naar steden als Moskou, Caïro en Peking. 

We zijn getuige van zijn overwegingen als hij zijn kabinet samenstelt. Hoe hij worstelt met een mondiale financiële crisis, Vladimir Poetin inschat, schijnbaar onoverbrugbare conflicten beteugelt om zijn Wet op de gezondheidszorg te verwezenlijken. Hoe Obama botst met zijn generaals over de te volgen strategie in Afghanistan, hervormingen op Wall Street doorvoert, doortastend optreedt na de ramp met de Deepwater Horizon en opdracht geeft tot Operatie Neptune’s Spear, die leidt tot de dood van Osama bin Laden.

Zeer openhartig boek

“Een Beloofd Land” is een bijzonder intiem en persoonlijk boek. Het verhaal over een man die historische beslissingen neemt. Over het rotsvaste geloof van de opbouwwerker die op de proef wordt gesteld op het wereldpodium. 

Obama is openhartig over de moeilijkheden die hij ondervond toen hij als zwarte Amerikaan president wilde worden. Maar ook over de krachten die hem in eigen land en elders tegenwerkten. 

Hij beschrijft eerlijk over de invloed die het verblijf in het Witte Huis had op zijn vrouw en kinderen. Barack is niet bang om zijn onzekerheden en teleurstellingen te delen. 

Conclusie

Dit fraai geschreven en krachtige boek getuigt van Barack Obama’s inzicht dat democratie geen geschenk van boven is. Maar iets dat is gestoeld op inlevingsvermogen en wederzijds begrip. Iets waaraan we samen voortbouwen, elke dag weer. Met ruim 900 bladzijden krijg je meer dan voldoende inkijk in het leven van Barack Obama. 

Kortom, leuk om zelf te lezen of iemand cadeau te doen.

Meer boeken van Barack Obama

Dromen van mijn vader

In “Dromen van mijn vader’ vertelt Barack Obama helder, meeslepend en zonder vals sentiment hoe hij als zoon van een zwarte Afrikaanse vader en een witte Amerikaanse moeder probeert een betekenisvol Amerikaans leven te leiden. Hij is opgevoed door zijn moede. Zijn vader was de grote afwezige, een figuur in verhalen. 

Wanneer hij hoort dat zijn vader is omgekomen bij een verkeersongeluk, besluit Obama op zoek te gaan naar zijn wortels. Via Kansas en Hawaï reist hij uiteindelijk naar Kenia, waar hij zijn Afrikaanse familie ontmoet. Daar leert hij over de familie waaruit hij is voortgekomen, en hij neemt zich voor het zelf anders te doen. Dat was het begin van een fenomenale carrière als advocaat, senator en uiteindelijk: president.

De herovering van de Amerikaanse droom

In “De herovering van de Amerikaanse droom’ legt Obama de blauwdruk voor de politieke filosofie waarmee hij campagne zou voeren en uiteindelijk president zou worden. Obama is zowel overtuigd als vervuld van zijn idealen. Maar hij is ook praktisch. Amerika moet een minder verdeeld land worden Er moet verbetering komen in de levens van mensen met lage inkomens. 

Maar ook hoe toenadering worden gezocht tussen de verschillende etnische groeperingen. Het zijn enkele van de ambitieuze uitgangspunten waarmee Obama de verkiezingen in ging. “De herovering van de Amerikaanse droom’ geeft een unieke kijk in de Amerikaanse politiek en de invloed ervan op het dagelijks leven. En in het persoonlijk leven van Barack en Michelle Obama en hun weg naar de top.

Bekijk meer boeken van Barack Obama.

Over Barack Obama

Barack Obama was de 44ste president van de Verenigde Staten, die in november 2008 werd gekozen en zijn ambt twee termijnen lang bekleedde. Hij is de auteur van twee New York Times-bestsellers: Dromen van mijn vader en De herovering van de Amerikaanse droom. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Hij woont in Washington D.C., samen met zijn vrouw Michelle. Ze hebben twee dochters, Malia en Sasha.

Productspecificaties "Het beloofde land"

  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Hardcover
  • Druk: 1
  • Verschijningsdatum: november 2020
  • Afmetingen: 23 x 15 x 4,5 cm
  • Aantal pagina’s: 928 pagina’s
  • EAN: 9789048840748
  • Ook in het engels beschikaar: “A promised land”.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: