makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Welkom Energie is failliet. Maar, is Eneco het beste alternatief? Vergelijk binnen 1 minuut welke gas- en electriciteits aanbieder het voordeligste is.

Welkom Energie is failliet

Als gevolg van de hoge gasprijzen kan Welkom Energie niet meer aan hun verplichtingen voldoen. Daar is de vergunning van Welkom Energie ingetrokken. Vanaf 1 november mogen zij geen elektriciteit en gas meer leveren aan consumenten en kleinverbruikers. 

Klanten worden nu gedwongen om over te stappen naar Eneco. Bestaande klanten van Welkom Energie zien daardoor fors hogere energierekeningen op zich afkomen. 

Bij Eneco krijgen ze een nieuw contract op basis van de huidige –en dus veel hogere– energieprijzen. Klanten van Welkom Energie zitten in ieder geval tot 1 december vast aan het contract bij Eneco. 

energiedirect
EnergieDirect: Voordeligste keus >>

Klant van Welkom energie worden overgezet naar Eneco

Het nieuwe contract voor klanten van Welkom Energie gaat bij Eneco in op 1 november 2021 in. Voor klanten geldt nu tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract even niet kunnen stoppen of opzeggen. 

Maar, vanaf 1 december staat het klanten vrij om klant te blijven bij Eneco. Of kun je alsnog overstappen naar een goedkopere energieleverancier. 

Je komt nooit zonder stroom te zitten

Het intrekken van de vergunning van Welkom Energie heeft geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit aan klanten van Welkom Energie. Gas en elektriciteit zal altijd geleverd worden!

Financiële gevolgen

Het feit dat Welkom Energie in financiële problemen zit heeft ook gevolgen voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf.

Welkom Energie heeft eerder toegezegd dat alle klanten een eindafrekening krijgen, waardoor het voor de klant duidelijk is of hij nog geld tegoed heeft van Welkom Energie of nog moet bijbetalen. 

Maar, wanneer je een hoog termijnbedrag vooruit hebt betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebt, zul je dit geld waarschijnlijk kwijt zijn.

Beste alternatief voor Welkom Energie

Je kunt ervoor kiezen om klant te blijven van Eneco. Maar nog beter kun je door middel van een eenvoudige vergelijking kijken welke energieleverancier voor jou het voordeligste is. Je kunt hiervoor in een paar simpele muisklikken tot wel honderden euro’s per jaar besparen!

Goede alternatieven voor Welkom Energie zijn:

Start met vergelijken en bespaar!

Vul onderstaande velden in en zie gelijk hoeveel euro jij kunt besparen op je energierekening.

Let op: Momenteel zijn er via onderstaande vergelijker minder aanbieders zichtbaar dan normaal. Dat komt omdat energieleveranciers hun aanbod tijdelijk hebben teruggetrokken als gevolg van de fors gestegen gasprijzen. Kom eventueel later terug voor een uitgebreider aanbod.

Bekijk daarom jouw voordeel op Independer.nl.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: