makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Blondjes beleggen beter. Het boek vol beleggingstips van Janneke Willemse. Lees in deze recensie wat je van dit boek kunt verwachten.

Beleggen voor blondjes - Janneke Willemse

Beleggen voor blondjes van Janneke Willemse. In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen (ook in tijden van crisis). Lees in deze review wat je van dit boek kunt verwachten.

blondje beleggen beter janneke willemse recensie
Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com

Samenvatting van het boek "Blondjes beleggen beter"

In deze volledig geactualiseerde editie van Blondjes Beleggen Beter leert financieel journaliste Janneke Willemse je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. 

In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. Deze editie is volledig geactualiseerd met de laatste inzichten. 

Toen Janneke Willemse ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Dat pakte verrassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld.  

In dit boek laat Janneke zien hoe je door ‘blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.

Wat kun je verwachten van het boek "Blondjes beleggen beter"?

Het boek “Blondjes beleggen beter” is met name bedoeld voor mensen die voor het eerst stappen willen maken op de beurs. Of voor degene die onlangs begonnen zijn met beleggen, maar nog niet helemaal zeker zijn van hun handelen. Al kan een opfriscursus uiteraard nooit kwaad.

Met de huidige spaarrentes groeit je spaargeld al langere tijd niet meer. Zeker als je ook de inflatie meerekent. Het kost je dan eigenlijk geld. 

Een manier om te zorgen dat je spaargeld of vermogen wel zou kunnen groeien is door het te beleggen of te investeren. 

Het boek van Janneke kijkt specifiek naar beursbeleggingen in de vorm van aandelen, index fondsen/ETF’s, obligaties, sprinters/turbo’s en opties.

Janneke legt de verschillende beursbeleggingen, beleggingsproducten en manieren om te beginnen met beleggen helder uit. Ook hoe je je eerste belegging kunt opzoeken en kopen. 

Stap voor stap weet Janneke duidelijk te maken hoe deze verschillende beleggingen werken. En ook wat de voor- en nadelen zijn, welke risico’s erbij horen en hoe je deze risico’s zo veel mogelijk kan beperken. Begin bijvoorbeeld nooit met beleggingen met hefboom. Maar koop een index fonds en/of Exchange Traded Fund (ETF), met lage kosten.

Fouten die Janneke zelf heeft gemaakt, worden ook beschreven in haar boek. Ze leert je daarom goed op te letten. Emotie-beleggen is al helemaal “not-done”. Ga bij beleggen niet voor het snelle geld. Maar hou rekening met een redement over een periode van minimaal een aantal jaar. De kans op een positief rendement is dan -relatief- groot. Al biedt het boek uiteraard geen garantie op een succesvolle belegging. 

Samengevat, iedereen zal  na het lezen van dit boek moeten kunnen beginnen met hun eerste bewuste aankoop op de beurs. Een aankoop waarbij je weet waar je aan begint. Hoe een aan- en verkoop werkt en je je realiseert welk risico je loopt. 

En wellicht ten overvloede… het boek is ook geschikt voor niet-blondjes 🙂

Over Janneke Willemse

Janneke Willemse deed als journalist jarenlang verslag van het beursnieuws. Toch duurde het tot 2013 voordat ze zelf durfde te starten met beleggen. 

Op haar website blondjesbeleggenbeter.nl schrijft ze over haar eigen beleggingen. Daarnaast is ze als beurscommentator en presentatrice te zien op financiële nieuwszender RTL Z. 

In 2018 won Janneke de IEX Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert.

Waar is het boek "Blondjes beleggen beter" te koop?

Het boek “Blondjes beleggen beter” van Janneke Willemse is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 224 
Auteur: Janneke Willemse
EAN / ISBN: 9789021578583

Het boek is zowel verkrijgbaar als hardcover, luisterboek en ebook.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: