makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Vergelijk alle boekhoudpakketten voor ZZP'ers en MKB. Kies je voor een online- of offline boekhoudpakket. Maak eenvoudig jouw keuze.

Boekhoudpakketten vergelijken

Ben je ZZP’er of heb je een onderneming in het midden of kleinbedrijf (MKB) en ben je op zoek naar een boekhoudpakket? Mooi, dan gaan wij je helpen met onze boekhoudpakketten vergelijkingstool. Normaal gesproken is het vergelijken van boekhoudpakketten best lastig. Want waar moet je beginnen? Het aanbod van boekhoudpakketten is best groot.

Door je administratie in een op jouw onderneming afgestemd boekhoudpakket bij te houden weet precies hoeveel btw je moet betalen, of hoeveel je terugkrijgt. In de meeste pakketten is dit een fluitje van een cent. In sommige boekhoudpakketten staat de btw-aangifte automatisch voor je klaar en verstuur je deze met een druk op de knop direct naar de Belastingdienst.

Welk boekhoudpakket moet je kiezen?

Het vergelijken van een boekhoudpakket wordt een stuk makkelijker met de boekhoudpakket vergelijker.

De boekhoudpakket vergelijker beschikt standaard over een aantal filters. Als je deze invult ontvang je een overzicht van de boekhoudpakketten die het best passen bij jouw onderneming.

Online boekhoudpakket of lokale installatie

Als ondernemer heb je de keuze tussen een online boekhoudpakket of een pakket dat je lokaal (offline) installeert. De meeste online boekhoudprogramma’s richten zich op het gebruiksgemak, omdat men weet dat ondernemers veel tijd nodig hebben voor de opbouw van hun bedrijf.

Maak hier dus gebruik van en kijk wat voor jou het gemakkelijkst werkt. Daarnaast is de online helpdesk bij veel online boekhoudpakket een aangename toevoeging, waar je met al jouw vragen terecht kunt.

Eenmaal aan het werk met jouw keuze, zal je bij een goede online boekhouding als bijvoorbeeld zzp’er minder zorgen hebben, geld besparen en meer tijd overhouden om je aandacht op andere zaken binnen jouw bedrijf te richten.

Eenvoudige BTW aangifte

Door je administratie in een op jouw onderneming afgestemd boekhoudpakket bij te houden weet precies hoeveel btw je moet betalen, of hoeveel je terugkrijgt.

In de meeste pakketten is dit een fluitje van een cent. In sommige boekhoudpakketen staat de btw-aangifte automatisch voor je klaar en verstuur je deze met een druk op de knop direct naar de Belastingdienst.

Wat kost een boekhoudpakket?

Natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. En om zeker te zijn dat alle aangiftes na behoren worden uitgevoerd wil jij natuurlijk het beste boekhoudpakket. Hiermee bespaar je een hoop tijd en indirect dus ook geld.

Tijd die je weer kunt investeren in jouw onderneming. Tijd is immers geld in het leven van een ondernemer.

De kosten van een boekhoudpakket beginnen bij 7,95 euro per maand (e-boekhouden.nl). De kosten lopen langzaam op, naar mate je meer wensen hebt.

Gratis boekhoudpakket voor ondernemers

Veel aanbieders bieden voor de eerste periode -soms wel voor de duur van één jaar hun diensten gratis aan. Profiteer hier dus van!

Start met vergelijken

Wil je weten welke boekhoudpakket het beste bij jouw onderneming past? Begin dan met het invullen van de onderstaande boekhoudvergelijkingstool.

[daisycon_boekhoud mediaid=”343004″ buttontext=”Bekijken” subid=””]

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: