makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Brain Food Smoothies is het nieuwste boek van Charlotte Labee. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

Brain Food Smoothies - Review

Brain Food Smoothies van Charlotte Labee is niet zomaar een standaad kookboek. Het voorziet je tevens van waardevolle informatie over je gezondheid. Waar het boek over gaat en waar je het boek Brain Food Smoothies kunt kopen, lees je in deze review.

brain food smoothies charlotte labee
Bekijk De Eerste Bladzijdes > >

Brain Food Smoothies - Samenvatting

Gezond eten voor een brein-boost: in Smoothies staan 80 recepten, met uitleg over wat de specifieke ingrediënten doen voor je hersenen. Gezonde voeding is belangrijker dan ooit: meer dan de helft van de Nederlanders hikt tegen een burn-out aan en het aantal mensen dat lijdt aan depressieve gedachten, langdurige stress, alzheimer en dementie stijgt enorm. 

In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat negatieve gevolgen voor je gezondheid. Maar wist je dat voeding grote invloed heeft om dit te helpen voorkomen? Je brein heeft gezonde voedingsstoffen nodig om in balans te blijven en optimaal te blijven functioneren, nu en in de toekomst. En dat is precies waar breinexpert Charlotte Labee je in Brain Food Smoothies bij helpt! 

Beter voor je hersenen zorgen, begint bij het veranderen van je lifestyle. Elke dag weer doen we op de automatische piloot dezelfde producten in ons boodschappenmandje. Deze vastgeroeste gewoontes zijn in onze hersenen geprogrammeerd. En dat terwijl ons brein gezonde voeding nodig heeft om goed te functioneren. Aan de hand van de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap laat Charlotte Labee zien hoe je met brain food je leefstijl kunt aanpakken. 

Combineer de kracht van goede voeding met die van je eigen brein om nieuwe gewoontes te creëren en je gezondheid en mindset ingrijpend te veranderen. De heldere uitleg over de (samen)werking van je hersenen en darmen, handige breinweetjes over belangrijke voedingsstoffen en supplementen, praktische voedingstips en 80 heerlijke smoothierecepten gaan je helpen lekkerder in je vel te zitten. 

Gemakkelijk gezond eten

Als je gemakkelijk en gezond wil eten, dan is dit boek echt iets voor jou. Het boek bevat de veel informatie over wat en welke voedingsstoffen voor je lichaam betekenen. En dan met name voor je brein betekenen. Maar ook onderwerpen zoals darmgezondheid komen aan bod. 

Het boek is prachtig en overzichtelijk vormgegeven. De recepten zijn mooi gefotografeerd. Hierdoor krijg je gelijk zin om de heerlijkste smoothies te maken. 

Brain Food Smoothies is net als bij de voorgaande boeken van Charlotte gemakkelijk te volgen. Charlotte legt alles op een toegankelijke manier uit. Hierdoor leest het heerlijk weg. 

Het is niet zomaar een standaard kook- of smoothieboek. Echt een aanrader!

blender voor smoothies
Naar De TOP 10 Blenders > >

Waar is het boek Brain Food Smoothies te koop?

Het boek Brain Food Smoothies van Charlotte Labee is onder andere te koop bij Bol.com.

Over Charlotte Labee

Charlotte Labee (13 januari 1986) is ondernemer en kennis- en ervaringsdeskundige en oprichter van het succesvolle Brain Balance (yourbrainbalance.com), het eerste herseninspiratie- en kennisplatform van Nederland. Via haar lezingen, workshops en social-mediakanalen bereikt ze honderdduizenden mensen en van haar eerste drie Brain Balance-boeken zijn in twee jaar tijd ruim 45.000 exemplaren verkocht.

Naast haar werk als presentatrice, vervult ze de rol van pr-ambassadrice en blogger voor enkele tijdschriften en een haarcosmeticabedrijf. Sinds 2010 is Labee ambassadrice voor de stichting Energy4All die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

In 2017 verdiepte Charlotte zich bij de Brain Balance Achievement Centers in de wereld van het menselijk brein, de mindset, voeding en beweging. Ze rondde bij de franchiseketen de opleidingen ‘Neural Cause Effects’, NLP en ‘Body Mind Reset’ af en volgde de opleiding Orthomoleculair Deskundige. En in september 2019 verscheen haar eerste zelfuitgegeven e-boek Brain Balance. 

Groene-Smoothie-Challenge
Ook interessant: De 21 dagen Groene Smoothie Challenge

Specificaties

Brain Food Smoothies

Verschijningsdatum: mei 2021
Afmeting: 25,2 x 19,6 x 2,7 cm
Aantal pagina’s: 240
Auteur: Charlotte Labee
EAN / ISBN: 9789021584379

Meer boeken van Charlotte Labee

Brain Food

Voeding heeft een grote impact op de gezondheid van je hersenen.Van alles wat je eet, gaat maar liefst 20-25% van de binnengekregen energie naar je hersenen.Wat hebben jouw hersenen nu allemaal nodig?

Voeding is in de afgelopen jaren enorm veranderd. We eten tegenwoordig compleet anders dan tijdens het grootste deel van onze menselijke evolutie. Hierdoor kan ons brein niet meer optimaal functioneren, met vele moderne gezondheidsklachten tot gevolg. Aan de hand van de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap laat Charlotte Labee zien hoe je deze situatie met een Brain Food-lifestyle en kennis van je eigen hersenen structureel kunt omdraaien. 

Combineer de kracht van natuurlijke voeding met die van je eigen brein om nieuwe gewoonten te creëren en je leven en gezondheid ingrijpend te veranderen. De praktische voedingstips en heerlijke recepten in dit boek maken het makkelijk en leuk om Brain Food in je leven te integreren en lekkerder in je vel te zitten dan ooit.

Brain Balance

We ontdekken en leren steeds meer over het brein. Hoewel het ongrijpbaar lijkt, krijgen we er toch steeds meer grip op. Immers met de kennis van nu leren we steeds beter begrijpen hoe we onszelf kunnen veranderen en verbeteren. En dat begint met de juiste balans in ons brein.

Een balans die we benaderen door ons brein te voeden met goed voedsel, beweging en rust. Waarbij je voorkomt dat de balans verstoord wordt door negatieve factoren, zoals stress, verkeerd voedsel, verkeerde sociale contacten, een baan die niet leuk is. Door de juiste balans te creëren val je niet meer terug in oude patronen die je niet meer dienen. 

Het boek Brain Balance is voor iedereen die wil groeien, zich verder wil ontwikkelen en meer uit het leven wil halen. Waarom Brain Balance? We sturen alles vanuit ons brein aan. Met de juiste breinkennis en mindset kun jij jouw gelukkigste en gezondste leven leiden. Dankzij de wetenschap ontdekken en leren we steeds meer over de werking van ons brein. 

Hoewel deze ontdekkingsreis nog oneindig lijkt, is er inmiddels al veel kennis over hoe we ons brein kunnen aansturen op verandering en verbetering. Het draait allemaal om het bereiken van de juiste balans in je hersenen, door onder andere goede voeding, beweging en rust. Zo voorkom je negatieve stress en terugval in oude patronen die je belemmeren. Om dit te realiseren heb ik het Golden Growth Model ontwikkeld. 

Dit praktische model helpt je in 6 stappen en 60 dagen structureel te veranderen. Zonder terug te vallen in oude gewoonten. In mijn boek help ik je het model te doorlopen, zodat jij jouw dromen en doelen kunt realiseren! Naast de 6 stappen deel ik in dit boek ook kennis over brainfood, de juiste voeding voor je hersenen. Met daarbij handige en lekkere recepten, een weekschema waarin vermeld staat wat de beste voeding is voor je hersenen. 

Jij als lezer krijgt exclusief toegang tot het brain balance platform waar je meer kennis, informatie en recepten zult vinden. Mijn belofte aan jou: Als je dit boek leest en het Golden Growth model gaat toepassen: • word je iedere ochtend energiek wakker en heb je zin in de dag • ontdek je wat je levensdoel is • ga je jouw dromen leven • zal je stressniveau dalen • stijgt je productiviteit • worden je zorgen minder • krijg je helderheid over je eigen innerlijke processen 

Kortom, je krijgt balans met alles in je leven, zowel privé als zakelijk. Ja, ik weet het, dat is niet niks, maar zo werkt het wel. Als je het model helemaal integreert in je lifestyle, dan bereik je dit alles. Niet voor eventjes, maar voor altijd. En daar help ik je graag bij.

Brain Balance journals – Brain Balance journal

90 dagen planner voor structurele verandering. Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken. Toch is dit voor iedereen mogelijk. Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet.

Zet dagelijks stappen om je hersenen te veranderen met deze Brain Balance journal. Vind jij het ook zo lastig om ingesleten gewoonten te veranderen? Dan ben je zeker niet de enige. Het menselijk brein geeft namelijk de voorkeur aan aangeleerde patronen en dit maakt ze vaak moeilijk te doorbreken. 

Daarom heb ik de Brain Balance-journal speciaal ontwikkeld om dagelijks de stappen te zetten die nodig zijn om je hersenen te veranderen. De laatste inzichten uit de neurowetenschap begeleiden je op een leuke manier stap voor stap door jouw persoonlijke reis van zelfontwikkeling. 

Het is een journal boordevol waardevolle inzichten, tools, tips en opdrachten. Over belangrijke breinthema’s zoals breinkennis, stress, slaap, Brain Food, bewegen en ontspannen.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: