makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De Oral-B iO 9N is de nieuwste innovatie als het om tandenpoetsen gaat. Is deze Oral-B tandenborstel de moeite waard om te kopen? Lees het in deze review.

De Braun Oral-B iO 9N - De moeite waard om te kopen?

In deze review kijken we naar de Braun Oral-B iO 9N, de nieuwste innovatie op tandenpoets-gebied. De Oral-B iO 9N is een elektrische tandenborstel in het wat duurdere segment. Is de Oral-B iO 9N de moeite waard om te kopen? We zochten het voor je uit. 

Braun oral-b io 9n

Waarom elektrisch tandenpoetsen beter is

Het poetsen van je tanden is met een elektrische tandenborstel sowieso beter dan met een handtandenborstel. Dat is wetenschappelijk bewezen. Diverse onderzoeken laten zien dat je met een elektrische tandenborstel beter tandplak verwijderd en je tandvlees gezonder blijft.

Bij een elektrische tandenborstel is de juiste poetsbeweging al in de tandenborstel verwerkt. Het enige dat Je hoeft alleen nog maar de tandenborstel op je tanden te plaatsen. Ook hebben vrijwel alle elektrische tandenborstels een timer. Daardoor poets je altijd zoals het hoort minimaal 2 minuten lang je tanden. 

Het uiterlijk van de Oral-B iO 9N

De Oral-B iO 9N is ziet er gestroomlijnd uit. De Oral-B iO 9N is wat langer dan zijn voorgangers. De opzetborstel loopt vloeiend over in de borstel zelf. Het is één geheel met in het midden een start-stopknop en een klein display. 

Onderaan de Oral-B iO 9N bevindt zich een kleurenrand. Deze kleurt groen op het moment dat je goed poetst. En rood zodra je te hard poetst. 

Direct onder de borstel zit een start-stopknop en tevens klein OLED-display. Dit display informatie, zoals hoelang je aan het poetsen bent, een smiley of je goed hebt gepoetst, etc.

De intensiviteit van het poetsen kun je aanpassen met het ronde knopje recht onder het display. Ook kun je met datzelfde knopje de batterijduur checken. 

De onderzijde is voorzien van een zilverkleurige ring die geplaatst wordt op de magnetische lader.

De Braun Oral-B iO 9N wordt standaard geleverd met een reisetui. 

oral b io 9n poetsen

Oral-B iO 9N - Tandenpoetsen met een app

Oral-B zegt jaren aan deze nieuwe tandenborstel te hebben gewerkt. Ze hebben hiermee een volledig nieuwe techniek geïntroduceerd.

Door middel van een krachtige A.I.-tool wordt iedere poetsbeurt volledig kan gevolgd en gecontroleerd. Je wordt voorzien van informatie die je vertelt of je goed poetst en/of waar nog verbetering te behalen valt.

Je hebt hiervoor de Oral-B app nodig. Je koppelt je tandenborstel door middel van bluetooth aan je smartphone.

De Oral-B app werkt goed en is stabiel. Het scherm is voorzien van 4 tabs. De 4 tabs geven je alle informatie die je nodig hebt. 

De app koppelt razendsnel met je tandenborstel. Bij het openen van de app heb je dus direct verbinding en hoef je niet onnodig te wachten. 

Oral-B iO 9N introduceert begeleid poetsen

Zodra je de app opent, zie je direct een overzicht van je dagelijkse poetsbeurten. Het laat je informatie zien over wat je tijdens het poetsen hebt overgeslagen, te snel bent gegaan, de poetsdruk en hoe het de volgende keer beter kan. 

Dit noemt Oral-B “begeleid poetsen”. Het is de bedoeling dat je bij iedere poetsbeurt je smartphone in het zicht legt om de aanwijzingen te volgen. Om je te motiveren dat altijd te doen, kun je medailles winnen en jezelf uitdagingen opleggen. Zo is er bijvoorbeeld de medaille “vroege vogel”. Deze kun je “winnen” als je minimaal 5 dagen achter elkaar tussen een bepaalde tijd je tanden poetst.

3D Tand Tracking - Dekkingsoverzicht

Wat de Oral-B iO 9N vooral bijzonder maakt is je bewust maken van waar je wel en niet hebt gepoetst. Dit wordt de dekkingsgraad genoemd. 

Door middel van de zogenaamde “3D Tand Tracking” is de tandenborstel in staat om perfect te weten waar je aan het poetsen bent. En dus ook waar je dus nog niet geweest bent. Op basis van die gegevens kun je in de app de dekking controleren. Je ziet dan alle kanten van de tanden en kiezen in beeld. 

Dit kun je dus achteraf controleren. Maar nog mooier is natuurlijk om de voortgang tijdens het poetsen in de gaten te houden. Je kunt real-time zien waar je aan het poetsen bent en of je nog op een bepaalde plek extra moet poetsen. Zo weet je zeker dat je echt alles gepoetst hebt.

Zeven poetsstanden met de Oral-B iO 9N

Met de Oral-B iO heb je de keuze uit maar liefst 7 poetsstanden. Jouw gewenste stand kun je gemakkelijk via de borstel selecteren. Iedere stand varieert in snelheid. Sommige standen geven gevarieerde pulserende bewegingen. Zes daarvan zijn speciaal voor je tanden. De zevende stand is ervoor om je tong te poetsen.
Alle poetsstanden op rij:
  • Extra gevoelige poetsstand
  • Gevoelige poetsstand
  • Intense poetsstand
  • Massage poetsstand
  • Poetsstand voor wittere tanden
  • Standaard poetsstand
  • Tong poetsstand
braun oral b io 9n 7 standen

Superieure accuduur

De Braun Oral-B iO 9N heeft een flinke accu aan boord. Je kunt maar liefst 14 dagen poetsen zonder dat je de tandenborstel hoeft op te laden. Als de accu leeg is, duurt het slechts 180 minuten om deze weer volledig op te laden. 

Oral-B iO 9N opzetborstels

De Oral-B iO 9N heeft een geheel nieuw handvat. Daardoor is het niet mogelijk om opzetborstels van een ander type Oral-B tandenborstel te gebruiken. Borstels voor de 9N zijn prijziger dan de borstels die we tot nu toe gewend waren te kopen. 

In opzetborstels is er genoeg keuze. Opzetborstels verschillen in onder andere vorm en richting en hardheid van de haren. Zo zijn er de “sensitive” borstels. Deze zijn voorzien van zachtere haren. Met name geschikt voor mensen die snel last hebben van gevoelig tandvlees.

Het is belangrijk dat je een opzetborstel tijdig vervangt. Tandartsen adviseren minimaal om de 3 maanden je opzetborstel te vervangen. 

Conclusie - Moet je de Oral-B iO 9N kopen?

Dat Braun met de nieuwe Oral-B iO 9N super innovatief bezig is, blijkt wel uit deze review. Het is echt een high-tech tandenborstel. 

In juli 2020 heeft de Oral-B iO 9N op Kieskeurig.nl niet voor niets het predikaat “Best Reviewed” gekregen. 

Als je dol bent op de nieuwe technische snufjes, hoort de 9N zeker thuis in jouw badkamer. 

Maar ook voor mensen die extra aandacht willen besteden aan mondverzorging. Dan is de Oral-B iO 9N het perfecte apparaat.

De tandenborstel is daarentegen relatief duur. Veel mensen hebben dat er niet voor over. Maar, zoals de review laat zien, haal je met de 9N een mooi stukje techniek in huis. Zeker de combinatie met de app en de 7 poetsstanden.

oral b 9n best reviewed

Tijdelijk tot 80 euro KORTING op de Oral-B iO 9N

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: