makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Brood" is het nieuwste boek van Gerard Wessel. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

Brood - Gerard Wessel

Brood, geschreven door Gerard Wessel neemt je mee in het leven van Herman Brood. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

brood - gerard wessel - boek
Naar het boek >>

Samenvatting van het boek

Brood is een intiem portret van Nederlands grootste rock-’n-rollartiest en soms ondergewaardeerde kunstenaar. Met onbekende verhalen en nooit eerder gepubliceerde foto’s uit het enorme archief van Gerard Wessel. 

Wessel, fotograaf en geboren Zwollenaar Gerard Wessel leerde muzikant, kunstenaar, schrijver en plaatsgenoot Herman Brood kennen toen hij op de School voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag zat. Ze bleken eenzelfde hang naar spanning en actie te hebben. 

Sinds het begin van de jaren tachtig tot aan het eind van het leven van de muzikant/kunstenaar hadden de twee een ‘professionele vriendschap’, zoals de fotograaf het noemt. Wessel volgde Brood in binnen- en buitenland, in goede en in slechte tijden. 

In Brood blikt Gerard Wessel terug op zijn belevenissen met Brood. Ook zocht hij oude vrienden op die hij tijdens die intense periode ontmoette. Zoals ex-roadie Rob Kranenburg, Bombita-zangeres Lies Schilp, Hermans jeugdvriend en reisgenoot Jos Paanakker, kunstbroeders Dick van der Meijden en Ton Leenarts, muziekvriend van het eerste uur Hans la Faille, galeriehouder Ivo de Lange, Hermans zoon Marcel Buissink, manager Koos van Dijk en diens rechterhand Bé Kruize. En met name ook ‘huisvriend’ Aegid Tonnaer, die Herman tot vlak voor zijn dood in een caravan op een bungalowpark verzorgde. 

Brood is een boek vol sex, drugs & rock-’n-roll, maar ook met humor, zelfspot en tederheid, waarin Herman Brood zich – soms letterlijk – helemaal bloot geeft. Dichterbij heeft een fotograaf zelden kunnen en mogen komen. Wessel: ‘Het waren unieke, onvergetelijke jaren met een zeer inspirerende persoonlijkheid. 

Mensen als Herman komen maar eens in de zoveel tijd voor.’ Op 11 juli 2001 maakte Herman Brood (1946 – 2001) een einde aan zijn leven. Nederland was verbijsterd. Gerard Wessel (1960) is gefascineerd door de kleurrijke zelfkant van de samenleving. Hij was bevriend met Herman Brood en maakte een film over hem. Zie ook: www.alaskafilms.nl. Eerder schreef hij Loopjongen van de penoze.

Over Herman Brood

Hermanus (Herman) Brood is geboren in Zwolle op 5 november 1946. Op 11 juli 2001 maakte Herman Brood een einde aan zijn leven door van het dak van het Amsterdamse Hilton hotel te springen. 

Herman Brood was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Hij onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Brood was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock ‘n’ roll. 

Herman vertoonde standaard ontwenningsverschijnselen zoals incontinentie, epilepsie en delirium tremens na jarenlang stevig amfetamine- en alcoholgebruik. 

Brood is slechts 54 jaar geworden. 

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek Brood van Gerard Wessel is te koop bij Bol.com. Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Verkrijgbaar als ebook: Nee
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 23,2 x 15,2 x 3 cm
Aantal pagina’s: 288 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Gerard Wessel
Uitgever: Just Publishers
EAN / ISBN: 9789089755339

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: