makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Coco kan het - Boek van Loes Riphagen

Coco kan het‘ is een super leuk boek van Loes Riphagen. In deze recensie lees je waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen.

coco kan het loes riphagen
Bekijk het inkijkexemplaar

Waar gaat het boek over?

Coco kan het! is een nieuw en heel eigen prentenboek van Loes Riphagen Het is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. 

Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. 

Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Zo zijn meerdere van haar boeken Kerntitels tijdens de Kinderboekenweek geweest, heeft ze een Vlag en Wimpel op zak en won ze o.a. de prestigieuze Silver European Design Award 2018

Een prachtig voorleesboek

‘Coco kan het’ is een prachtig voorleesboek. De illustraties zijn kleurrijk, eenvoudig en mooi. De donkere vogels worden neergezet tegen de prachtige achtergrond van een bos, van een boom of van de lucht. 

In ‘Coco kan het!’ volgen we een babyvogeltje met de naam Coco. Coco is een aandoenlijk, vertederend en lief vogeltje. Maar Coco is een beetje bang om te vliegen. Dat is ook niet zo gek, want iedereen durft weleens iets niet. Soms moet je iets gewoon proberen en vertrouwen hebben in jezelf. En als je toch echt iets niet durft, dan is er altijd wel iemand die je wilt helpen. In het geval van dit leuke prentenboek is dat de moeder van Coco.  

Het boek is heel overzichtelijk en zonder franjes. Eigenlijk gewoon zoals een prentenboek hoort te zijn. De tekstfragmenten zijn lekker kort. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt.

Het leerrijke boek is met de nodige humor geschreven. Je krijgt er een glimlach van op je gezicht.

Je kunt een samen met je kinderen een eigen invulling geven aan het verhaal.

De tekeningen zijn voer voor een zoektocht naar verborgen diertjes en planten.

Het boek is mooi uitgegeven in hardcoverformaat. De groene cover oogt erg aantrekkelijk.

Kortom, ‘Coco kan het!’ is een leuk boekje voor iedere peuter.

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (1983) groeide op in Oene, een klein boerendorp op de Veluwe. Ze studeerde in 2007 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en woont inmiddels in Amsterdam. Haar werk werd meerdere malen bekroond: Slaapkamernachtdieren werd in 2009 genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs, net als Huisbeestenboel, dat in 2010 ook werd bekroond met een Vlag en Wimpel en in 2011 leestip was tijdens de Jeugdboekenweek Vlaanderen. Loes’ boekenSuperheldjesen Vlieg op dikke bromvlieg! werden genomineerd voor de European Design Award 2014.

In datzelfde jaar maakte Loes het Prentenboek voor de Kinderboekenweek, Zzz. Zelf zegt Loes over haar werk: ‘Ik vind het heel leuk om iets te verzinnen wat niet bestaat, maar wat wel zou kúnnen bestaan, zodat je heel anders gaat kijken naar alles om je heen.’ Dit komt ook duidelijk naar voren in haar boeken, waarin ze ongewone verklaringen geeft voor heel gewone dingen, zoals de oorsprong van de lange slurf van de olifant in Bij de neus genomen. Dit prachtig vormgegeven prentenboek is een lust voor het oog, een waar genot om doorheen te bladeren.Loes Riphagen debuteerde in 2008 als kinderboekenillustrator. 

Met haar vrolijke en eigenwijze prentenboeken valt ze op bij publiek, pers en verschillende jury’s. Ze wordt door de Volkskrant zelfs ‘de ongekroonde koningin van het genre’ genoemd. Loes wordt geprezen om haar prachtige illustraties en haar gevoel voor detail. Loes’ boeken zijn in verschillende landen verschenen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Finland, Portugal, Letland, Slovenië, de Verenigde Staten, China, Japan, Korea en Rusland. O

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek ‘Coco kan het!’ is te koop bij onder andere Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: oktober 2019
Aantal pagina’s: 40
Aanbevolen leeftijd: 3 – 12 jaar
Auteur: Loes Riphagen
EAN / ISBN: 9789025771928

Meer boeken van Loes Riphagen

‘Coco kan het!’ Doe Boek

Dat leuke vogeltje Coco speelt samen met haar vriendjes ook een hoofdrol in dit doeboek! Het staat vol knutsels, telplaten, een kort verhaal en heel veel puzzels en spelletjes. En je kunt zelf Coco maken. Vergeet de stickers niet… Veel plezier!

Bekijk het Coco Doeboek bij Bol.com.

Vertelplaten ‘Coco kan het!’

Deze vertelplaten zijn ideaal voor bij het voorlezen.

Grote vertelplaten, speciaal voor bij het voorlezen van grotere groepen zoals in de klas of de crèche, van het prachtige prentenboek van Loes Riphagen. Met 19 grote vertelplaten met daarop de prachtige illustraties van Loes Riphagen is deze map ideaal voor het voorlezen van het verhaal over het kleine vogeltje Coco. Door het grote formaat komen de unieke illustraties echt tot leven. Coco durft niet te vliegen. Ze zit zo hoog, en wie weet wat voor gevaren haar wachten? Maar misschien ontdekt ze met de hulp van haar moeder dat ze toch dapper genoeg is om de sprong te wagen. Loes Riphagen vergezelde haar verhaal van eigenzinnige illustraties met een goede dosis humor. Met ‘Coco kan het!’ won auteur en illustrator Loes Riphagen Prentenboek van het Jaar 2021 en werd ze genomineerd voor de World Illustration Award van 2020.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: