makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Daglicht is weer een spannende thriller van David Baldacci. Wat je van dit boek kunt verwachten, lees je in deze recensie.

Over het boek Daglicht van David Baldacci

Het boek “Daglicht” van David Baldacci is weer zo’n heerlijk spannende thriller.

Atlee Pine uit “De lange weg naar genade” en “Eén minuut voor middernacht” is terug! Al van jongs af aan leeft FBI-agent Atlee Pine in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy.

Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggevonden. De politie stond destijds voor een raadsel en ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op, totdat ze de identiteit van Mercy’s ontvoerder weet te achterhalen: Ito Vincenzo. Maar juist dan krijgt ze van haar leidinggevenden te horen dat ze haar zoektocht moet afronden, omdat het haar eigenlijke werk in de weg zit.

In een race tegen de klok reist Atlee af naar Trenton, New Jersey, de plek waar Vincenzo voor het laatst is gezien. Daar kruist haar pad dat van special agent John Puller, die met zijn eigen onderzoek naar drugssmokkel op een legerbasis bezig is.

Tot hun beider verbazing blijkt er een connectie te zijn tussen de twee zaken. Wanneer Atlee en Puller hun krachten bundelen, stuiten ze op een complot dat de democratie in het hart zal treffen. Om eens en voor altijd duidelijkheid te krijgen over Mercy’s lot, moet Atlee een web van leugens en bedrog ontrafelen. Maar de waarheid die ze hoopt te vinden, zou weleens hard kunnen aankomen…

De personages in het boek worden op zo’n manier beschreven, dat deze in je gedachten daadwerkelijk tot leven komen. Eén van de kwaliteiten van Baldacci.

Kortom, het boek “Daglicht” is een spannende thriller waarin de nodige actie voorkomt. De opbouw van het boek is goed. De onknoping nog veel beter.

daglicht david baldacci boekrecensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Over David Baldacci

David Baldacci is de succesvolle auteur van meer dan 30 thrillers, drie romans, twee YA-thrillers en twee kinderboeken. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme. Hiervoor ontving hij op 12 juli 2008 de The Silver Bullet Award. Baldacci werd geboren in Virginia. 

Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. 

Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Naast zijn thrillers en romans schreef Baldacci ook enkele kinderboeken over Freddie en zijn Frietvrienden en in 2015 verscheen zijn eerste Fantasythriller: De voltooiing.

Waar is het boek Daglicht te koop?

Het boek “Daglicht” van David Baldacci is onder andere te koop bij Bol.com.

Alle boeken geschreven door David Baldacci vind je hier

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 400
Auteur: David Baldacci
EAN / ISBN: 9789044979657

Dit boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: