Select 2022Select 2022

Deel dit artikel

De Ali B-Methode. 12 nuttige levenslessen van Ali B. Waar het boek over gaat en waar je het boek van Ali B kunt kopen, lees je in deze review.

De Ali B-Methode - Ali B

Het boek De Ali B-Methode: 12 levenslessen van de origineelste coach van Nederland. Lees waar het boek van Ali B over gaat en waar je dit boek kunt kopen in deze review.

ali b methode boek recensie
Meer zien van dit boek >>

Samenvatting van het boek

Ali B laat je kennismaken met de beste ideeën uit de wereld van persoonlijke groei.

Met De Ali B-methode laat Ali zien hoe hij al 20 jaar elke dag bezig is met groeien en nodigt hij jou uit om hetzelfde te doen. In 12 levenslessen deelt hij de ideeën, boeken en theorieën waar hij zelf het meest aan heeft gehad. En hij neemt je mee achter de schermen bij de belangrijkste momenten uit zijn carrière. Ali vertelt het je op zijn manier: eerlijk, grappig en inspirerend.

Tijd om te groeien. Let’s go! 

12 nuttige levenslessen van Ali B

Iedereen kent Ali B wel als rapper en jurylid van vele talentenshows. Hij heeft zijn succes te danken aan zijn instelling. Elke dag wil hij iets nieuws leren en dat past hij dan toe in zijn leven. Het maakt hem niet uit wat andere mensen er van vinden. 

Ali B deelt twaalf van zijn levenslessen. Levenslessen waar Ali B het meeste aan heeft gehad. Hij legt zijn methode uit en hoe je zelf met dingen aan de slag kunt gaan. Het is belangrijk om in het nu te blijven en je sterfelijkheid kunt accepteren, het zelf te doen en je hoofd gebruiken voordat je hoofd jou gebruikt. Je zult niet alles meteen begrijpen, maar je moet er wel mee aan de slag. Als je dat doet dan groei je elke dag.

Het verhaal is echt vertelt in het taalgebruik van Ali B, het is alsof hij voor je staat en het aan het vertellen is. 

Het boek is een mooie uitgave met een aparte kaft. Binnen in het boek wordt er veel kleur gebruik. De tekst wordt afgewisseld met verschillende quotes. Het is een boek wat jongeren aanspreekt en hen kan helpen om een basis te leggen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ook voor volwassenen is het een goed boek om wat handgrepen uit te halen.

Anderen over de Ali B-Methode

‘Ali laat zien dat persoonlijke ontwikkeling geen theorie of zweverige hobby is, maar echt een verschil kan maken in je leven. En hij kan er ook nog eens heel goed over vertellen.’
– Ben Tiggelaar

‘Ali observeert en analyseert.
Altijd en overal, alles en iedereen.
Dat is een talent, geeft zich altijd voor 300%.
Dat is zijn kracht, dat is zijn macht.
En hij kan beter rappen dan ik.’
– Chantal Janzen

‘Helemaal op eigen kracht en zonder studie is Ali een succesvol ondernemer geworden. Dat herken ik en dat spreekt mij aan.’
– John de Mol

‘Ali is, zolang ik hem al ken, altijd in beweging gebleven. Soms rennend, soms kruipend, maar hij beweegt hoe dan ook. Mooi om te zien hoe hij die mentaliteit nu overbrengt op anderen.’
– Humberto Tan

‘Streetwise, zonder moeilijk te doen, vol met nieuwe inzichten. Geloof in jezelf en de hemel is voor jou.’
– Wim Hof

‘Ik heb het van dichtbij gezien: de Ali B-methode, die werkt écht’
– Arjan Vergeer – 365 dagen succesvol

‘Vol met sterke lessen en hilarische anekdotes waar iedereen van kan leren.’
– Victor Mids

QR-codes in het boek

Door QR codes in het boek krijg je ook filmpjes van Ali te zien. Deze filmpjes leggen je op een heldere manier uit waar het hoofdstuk over gaat. Ook zijn er QR codes die muziekvideo’s die in de tekst genoemd worden laten zien. Er worden ook veel situaties uit het leven van Ali B verteld en hoe hij daar gebruik van heeft gemaakt. Een aangename aanvulling op het boek!

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek De Ali B-Methode van Ali-B is te koop bij Bol.com en is zowel verkrijgbaar als hardcover en ebook.  

Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Over Ali B

Ali B (1981) is succesvol ondernemer, rapper en theatermaker. In zijn carrière streeft hij ernaar om mensen te laten lachen, met elkaar te verbinden en ze te inspireren. Die drie kernwaarden zitten in al zijn werk, als coach bij The Voice, als cabaretier en als verbinder bij Ali B op volle toeren.

Specificaties van het boek

Taal: Nederlands
Bindwijze: Ebook en Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 20 x 13,5 x 1,5 cm
Aantal pagina’s: 168 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Ali B
Uitgever: Maven Publishing
EAN / ISBN: 9789493213135

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: