makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek "De gelukkigste man van Nederland" van Joost de Vries. Waar het boek over gaat, lees je in deze recensie.

De gelukkigste man van Nederland - Joost de Vries

Het boek “De gelukkigste man van Nederland” van Joost de Vries komt uit op 28 januari 2021. Lees in deze blogpost waar het boek over gaat. 

joost de vries - de gelukkigste man van nederland - boekrecensie
Reserveer hier jouw exemplaar

Samenvatting van het boek

Wie is de echte Mark Rutte? Who cares? Interessanter dan hoe Rutte uitgroeide tot de onaantastbare premier die hij nu is (of waar en met wie hij met vakantie gaat), is de vraag wat het zegt dat Nederland zich al een decennium laat leiden door een politicus die er prat op gaat geen langetermijnvisie te hebben en geen grote overtuigingen. 

Heeft Nederland die dan ook niet? 

In De gelukkigste man van Nederland schrijft Joost de Vries over hoe politiek onze cultuur beïnvloedt – en omgekeerd. In speelse, wervelende essays over onder meer Mark Rutte en Badr Hari, Voetbal Inside en De luizenmoeder, Rutger Bregman en Ilja Leonard Pfeijffer portretteert De Vries een land dat graag klaagt, maar als het erop aankomt diep tevreden lijkt met zichzelf. 

In De gelukkigste man van Nederland stelt Joost de Vries de hamvraag: wat betekent het om overeind te blijven in een wereld die steeds sneller verandert?

Over de schrijver Joost de Vries

Joost de Vries (1983) is adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Sinds zijn debuutroman Clausewitz in 2010 geldt hij als een van de toonaangevende schrijvers van zijn generatie, van zowel romans als essays. 

Zijn essaybundel Vechtmemoires werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs. Zijn roman De republiek werd onder meer bekroond met de Gouden Boekenuil en werd in meer dan tien talen vertaald.

Waar is het boek te koop?

Het boek “De gelukkigste man van Nederland” van Joost de Vries is vanaf 28 januari 2021 te koop bij onder andere Bol.com

Bekijk hier alle boeken van Joost de Vries.

Specificaties

Verschijningsdatum: januari 2021
Aantal pagina’s: 264
Auteur: Joost de Vries
EAN / ISBN: 9789044647648

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: