makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"De jongen, de mol, de vos en het paard" van Charlie Mackensy is een boek voor iedereen tussen 8 en 88 jaar. Lees er alles over in deze recensie.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Toen in de titel las, dacht ik in eerste instantie dat het boek “De jongen, de mol, de vos en het paard” een kinderboek zou zijn. Maar niets is minder waar. Het boek is bij wijze van spreken geschikt voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar. 

Wat je kunt verwachten van dit boek van Charlie Mackensy, kun je lezen in deze recensie.

de jongen de mol de vos en het paard recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Waar gaat het boek "De jongen, de mol, de vos en het paard" over?

Het boek gaat over vriendschap, het leven en heel veel meer. Tijdens een wandeling ontmoet een jongen een aantal dieren en gaan in gesprek. De gesprekken gaan over het leven en ze ontdekken het leven zelf.

De jongen is eenzaam als hij de mol ontmoet. Samen kijken ze van een afstandje naar de wildernis. Een metafoor voor het leven: eng maar tegelijkertijd mooi. Hun angst overheerst de wens om voluit van het leven te genieten. Samen durven ze de tocht door de wildernis aan.

Tijdens hun reis ontmoeten ze de vos en het paard. Ze ontdekken dat je ook eenzaam en bang kunt zijn als je groot en sterk bent. Door vriendschap met elkaar te sluiten kunnen ze de wereld aan. 

De schrijver moedigt jou aan om een onbevreesd leven te leven. Dat is zijn grote wens. Maar het boek, de tekeningen en teksten stralen ook een soort van rust en vertrouwen uit. Met daarin een vleugje humor in een aantal teksten. Er zit veel variatie in tekeningen en teksten.

Het is een boek om eigenlijk nooit meer weg te leggen. Velen zullen de plaatjes keer op keer bekijken op verschillende momenten in het leven. Iedere bladzijde is een schilderij op zich. Je vergeet soms om verder te bladeren. 

Charlie Mackesy heeft een heel bijzonder boek geschreven en getekend. Veel mensen zullen er troost en ook plezier uit zullen halen. Het lezen van dit pareltje laat voor jou je ogen open gaan. Het boek geeft je een echt geluksgevoel.

Alleszeggende tekeningen

Ondanks dat de meeste tekeningen in zwart wit zijn, zijn ze sfeervol en geven ze de stemming van de personages neer. Het leuke is dat hij ook tekeningen zijn gebruikt die eigenlijk ‘mislukt’ zijn. Omdat zijn hond over de tekening is gelopen toen de inkt nog nat was. Met alle gevolgen van dien. 

Op deze wijze illustreert de schrijver dat het leven niet perfect hoeft te zijn. Ook de kring van een theekopje -al dan niet bewust geplaatst- is hier een bewijs van.

charlie mackesy boek

Een ereplaats in iedere boekenkast

Niet vaak kom je zo’n pareltje tegen als dit boek. Neem alleen al de kaft. Deze is alleen al zo mooi vorm gegeven. De prachtige tekeningen en mooie spreuken. Soms herkenbaar, confronterend of ontroerend. Ze zetten je in ieder geval aan het denken.  

Het boek is fijn om kado te krijgen. Maar ook mooi om het als kado aan anderen te geven. Mensen om wie je geeft. 

“De jongen, de mol, de vos en het paard” is een perfect geschenk die je doet stilstaan bij het leven. Het verdient een ereplaats in iedere boekenkast. 

Wat lijkt jou de grootste tijdverspilling? 'Jezelf met andere vergelijken', zei de mol.

De jongen, de mol, de vos en het paard Tweet

Achterflaptekst

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. 

De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Waar is het boek "De jongen, de mol, de vos en het paard" te koop?

Het boek “De jongen, de mol, de vos en het paard” van auteurs Charlie Mackesy en Arthur Japin is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties

Verschijningsdatum: maart 2020
Aantal pagina’s: 128 
Auteurs: Charlie Mackesy, Arthur Japin
EAN / ISBN: 9789026623844

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: