makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Van het boek "De meeste mensen deugen" van Rutger Bregman zijn al meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Lees er alles over in deze recensie.

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

Het boek “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman is winnaar van de NS Publieksprijs 2020. Er zijn inmiddels al meer dan 300.000 exemplaren van verkocht. In deze recensie lees je wat je van dit 528 pagina’s tellende boek kunt verwachten. 

rutger bregman de meeste mensen deugen boekrecensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Samenvatting van "De meeste mensen deugen"

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Op zoek naar de ware aard van de mens

Rutgers boek is een mooi resultaat van vele jaren onderzoeksjournalistiek. Ondanks de ruim 500 pagina’s leest het boek makkelijk weg. Rutger Bregman neemt je mee op zijn eigen zoektocht naar de ware aard van de mens. 

Tijdens zijn zoektocht ontmaskert Rutger de overheersende mythen die ons mensbeeld verkleuren. Hij maakt daarbij inzichtelijk hoe de Westerse mens tot ons mensbeeld is gekomen. Vele vragen worden beantwoord. Zijn gedachtengang wordt door Rutger telkens gedegen onderbouwd.  

Het is bijzonder hoe Bregman een dergelijk diepgaand boek zo laagdrempelig weet te schrijven. 

De meeste mensen deugen is een aanrader voor iedereen die wel eens nadenkt waarom mensen op een bepaalde manier denken, reageren en handelen. En dan is het ook nog eens een boek waar je blij van wordt.

Reacties van bekende Nederlanders

Jan Terlouw“Een indrukwekkend boek.”

Geert Mak“Rutger Bregman sleept je mee.”

Tim Hofman“Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.'”

Beatrice de Graaf“Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.

Waar is het boek te koop?

Het boek “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman is onder andere te koop bij Bol.com.

Bekijk hier alle boeken van Rutger Bregman.

Specificaties "De meeste mensen deugen"

Verschijningsdatum: september 2019
Aantal pagina’s: 528
Auteur: Rutger Bregman
EAN / ISBN: 9789082942187

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: