makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek "De Mol" neemt je mee in het leven van John de Mol. Van Big Brother tot The Voice. Onthullingen door Mark Koster. Lees erover in deze recensie.

De Mol - Geschreven door Mark Koster - Recensie

Het boek “De Mol” van Mark Koster geeft een hoop bloot over het leven van mediagigant Jonn de Mol. Van Medisch Centrum West tot Big Brother, van Koffietijd tot The Voice en van LINDA. tot Talpa. 

John, Linda en Johnny de Mol zijn overal. Zij zijn in deze dagen de grootste spelers van de entertainmentindustrie.

Op dit moment bezit John de Mol een handvol radiostations, een tv-zender, een persbureau, een magazine, muziekrechten en data van 7,5 miljoen Nederlanders. Hij is daarmee één van de rijkste en machtigste Nederlanders van dit moment. 

En nog steeds breidt John de Mol zijn imperium uit. Zijn ambitie is een multimediaal bedrijf dat op tv, radio en online de strijd aan kan met giganten als Google, Facebook, Netflix en Amazon. 

de mol boek recensie mark koster
Klik op het boek om deze te bekijken

Waar komt het succes van John de Mol vandaan?

Maar waar komt het enorme succes van de familie De Mol nu eigenlijk vandaan? Hoe kon de ambitieuze en gedreven John de Mol uitgroeien tot de gevreesde mediamagnaat van vandaag? Aan het hoofd van een ware dynastie? 

Hoe werden de De Mols opgevoed? Wat drijft hen? Hoe ze zijn geworden tot wie ze nu zijn? Op zoek naar antwoorden op deze vragen dook Mark Koster in de familiegeschiedenis. Hij kreeg toegang tot het persoonlijke archief en sprak met hoofdrolspelers en hun inner circle.

In dit fascinerende en onthullende familie-epos schetst hij aan de hand van vier generaties De Mol hoe een hyperambitieuze familie via netwerken, werklust en zakelijk opportunisme haar dromen wist waar te maken en nu al decennialang bepaalt wat wij aan nieuws, muziek en vermaak krijgen voorgeschoteld.

Van John de Mol's successen tot missers

Het blijkt dat na Big Brother de creativiteit wel een beetje klaar op zijn einde liep. Oke, laten we The Voice niet vergeten. Dit werd een internationale hit. Maar achteraf werd het toch een missertje. Het leuke aan The Voice zijn natuurlijk nog steeds de draaiende stoelen. Dit laatste werd bedacht door Roel van Velzen. 

Op het moment dat het persbericht er bijna uit was, vertelde zijn zus Linda haar broer John over een tv-programma waarin juryleden kandidaten konden wegsturen door op een gong te slaan. Balen! De Voice-formule was dus niet helemaal nieuw. Nee, het format stamde al uit 1979!

Van De Mol senior tot John de Mol jr.

In de biografie van John de Mol die vanaf eind november verkrijgbaar is, doet de schrijver van het boek Mark Koster een fors deel van de familiegeschiedenis uit de doeken.

De muzikale carrière van De Mol sr. (1931-2013), het tv-pad van zijn dochter Linda. En vooral ook over zijn zoon John de Mol, die met tv-krakers als Big Brother en The Voice of Holland een media-imperium opbouwde. Dit alles en nog meer komt in het boek voorbij. 

John de Mol jr. is toch een ondertussen een behoorlijk groot onderdeel geworden van het hele “De Mol”-imperium.  Het leuke is dat John de Mol jr. een stuk rebelser is dan zijn voorgangers. 

Het is ook een relevant onderwerp in dit zogenaamde #metoo-tijdperk. Een tijdperk waarin dubieuze filmproducenten als Harvey Weinstein ineens voor de rest van hun leven in de gevangenis zitten. Allemaal vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie. 

Over de schrijver van het boek - Mark Koster

Mark Koster (1969) is onderzoeksjournalist en programmamaker. Hij schreef onder andere voor Het Financieele Dagblad, De Pers, Nieuwe Revu, Quote en HP/De Tijd. Eerder publiceerde hij Hoe word ik bitcoin-miljonair en Cupido voor de rijken.

Waar is het boek "De Mol" te koop?

Het boek “De Mol” van schrijven Mark Koster is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties "De Mol" van Mark Koster

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 608
Auteur: Mark Koster
EAN: 9789463820257

Meer van John de Mol

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: