makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het nieuwste boek van Jessica Durlacher heet 'De Stem'. Waar het boek over gaat lees je in deze review.

'De stem' van Jessica Durlacher

Het nieuwste boek van Jessica Durlacher heet ‘De stem‘. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review. 

Samenvatting van het boek 'De Stem'

De Stem speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden – een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt. 

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich tot hun verbazing als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. 

Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.

de stem jessica durlacher recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Boekrecensie 'De stem'

Wat een gaaf boek! Het is werkelijk alsof jezelf het waargebeurde verhaal van de hoofdpersoon Zelda aan het lezen was. Het boek ik ongelooflijk goed geschreven. Een heel sterk verhaal dat staat als een huis. 

Zware thema’s worden aangesneden. Maar dat maakt het soms ook echt zwaar om te lezen. Het is spannend, beklemmend en ik wilde bij tijd en wijle de hoofdpersoon behoeden voor wat er ongetwijfeld gaat komen.

Het boek is zo levensecht geschreven, met zoveel oog voor de echte wereld en de actualiteit. Maar ook met zoveel tegenslag en heftigheid. 

Vanaf het begin  ben je geboeid en blijf je verder lezen naar de ontknoping.

Kortom, dit boek is een echte aanrader en mag niet ontbreken in je boekenkast. 

Over Jessica Durlacher

Jessica Durlacher (1961) was, voordat ze debuteerde als schrijfster, criticus en columniste. Haar vader is de auteur G.L. Durlacher (1928-1996), die een indrukwekkend autobiografisch oeuvre schreef over zijn herinneringen aan de holocaust. 

Zowel Durlachers debuut Het Geweten als De dochter zijn te typeren als ’tweede-generatieromans’: in beide boeken zijn de hoofdpersonen kinderen van ouders die de concentratiekampen hebben overleefd, zelf hebben zij de oorlog niet meegemaakt. Voor haar romandebuut kreeg Durlacher de Debutantenprijs en Het Gouden Ezelsoor. 

Ook werd het boek genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen. Haar roman De dochter werd genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen en de NS Publieksprijs.

Waar kan ik het boek 'De Stem' kopen?

Het boek ‘De Stem’ van Jessica Durlacher is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: januari 2021
Aantal pagina’s: 432 
Auteur: Jessica Durlacher
EAN / ISBN: 9789029541930

Meer boeken van Jessica Durlacher

De dochter

Max Lipschitz en Sabine Edelstein ontmoeten elkaar in het Anne Frank Huis tijdens een rondleiding. Beiden zijn kinderen van oorlogsslachtoffers en hun wederzijdse aantrekkingskracht lijkt iets te maken te hebben met die gedeelde achtergrond. 

Ze worden onafscheidelijk, tot Sabine schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet Max haar terug in Frankfurt, in gezelschap van Sam Zaidenweber, een hoogbejaarde en gevierde studiobaas uit Hollywood. Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart. 

Pas als hij erachter komt wie Zaidenweber is, dringt de omvang van Sabines geheim tot hem door. “Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten.’

De held

Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld – of het moest het met geheimen omgeven verleden van haar vader zijn. Tot ze op een herfstdag in het bos oog in oog komt te staan met een verkrachter. Niet lang daarna worden zij en haar familie ’s nachts op gewelddadige wijze overvallen in hun huis. Dan doet Sara een gruwelijke ontdekking. Alles wat ze heeft geleerd over goed en kwaad lijkt niet meer te gelden. Er blijft voor Sara niets anders over dan het nemen van een dodelijk besluit.

‘Ik vond het meer dan eens onverdraaglijk te beseffen dat ik niet had kunnen voorkomen dat juist hij, die het beste en liefste in mij vertegenwoordigde, gehandeld had in naam van het tegendeel daarvan: het allerslechtste, kilste wat ik ooit gevoeld had, mijn wraaklust, mijn haat.’

De dochter

Max Lipschitz ontmoet de Sabine Edelstein bij een rondleiding in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, tot zij schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet hij haar terug in gezelschap van Sam Zaidenweber, een gevierd studiobaas uit Hollywood. 

Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart.

Pas als hij de biografie van Sam leest, valt alles op zijn plaats. `Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten. Thema’s als schuld, schaamte, verraad, het onbespreekbare verleden komen aan bod in deze spannende en ingenieuze roman.

Het geweten

Het Geweten is de geschiedenis van Edna Mauskopf die een al te grote liefde koestert voor haar medestudent Samuel. Haar even tragische als geestige verhaal beschrijft een zoektocht naar verlossing en volmaaktheid. 

Het Geweten is het portret van een onthande generatie, maar tevens het verhaal van de nog net niet verstreken twintigste eeuw, waarbij het verhaal van de oorlog en de tweede generatie prachtig afgewisseld wordt met hilarische beschrijvingen van het studentenleven. 

Het Geweten werd onderscheiden met de Debutantenprijs 1998 en Het Gouden Ezelsoor 1999. Het werd in het Duits vertaald en genomineerd voor de Literaturpreis Nordrhein-Westfalen.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: