makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek Derksen gaat over het spraakmakende leven van Johan Derksen. Lees alles over zijn autobiografie in deze review.

Derksen - Een nieuwe bestseller van Johan Derksen

Het nieuwste boek van Johan Derksen met de titel ‘Derksen‘ is een openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland. 

De biografie van Johan is op het moment dat zijn boek ‘Derksen’ uitkwam, direct op de eerste plaats terecht gekomen in de bestseller Top 60. 

Waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen, lees je in deze review. 

johan derksen boek recensie
Bekijk de eerste pagina's > >

Samenvatting van het boek

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. 

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera’s ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: ‘Ik heb alleen op tv een grote bek.’

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues. Maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. 

Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap. Maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd. Bracht uren door in het doorrookte en met cd’s volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon. En stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.

Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen. Maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.

Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Alles over de man achter de snor

Kortom, wat is dat heerlijk. Weer een boek van onze bromsnor Johan Derksen. Wat hebben wij met z’n allen hier weer lang naar uitgekeken. De man die werkelijk geen blad voor de mond neemt. En overal schijt aan heeft. Net als alle andere boeken die zijn geschreven door Michiel van Egmond, leest het boek zeer makkelijk weg.

In het boek gaat Derksen terug naar zijn roots. Je krijgt veel smeuïge verhalen en ontboezemingen te lezen over de man achter de snor. Je kunt je met zijn boek zeer vermaken met mooie verhalen en leuke anekdotes. 

Johan schrijft al ruim dertig jaar kritische columns in Voetbal International en is het voetbalgezicht van RTL. Johan Derksen was ooit een modale profvoetballer bij Go Ahead, SC Cambuur, Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV. Hij bagatelliseert zijn eigen carrière met de opmerking, dat er van hem dertien voetballers in een dozijn gingen.

Via een aantal regionale kranten belandde hij in 1977 bij Voetbal International en intussen is Johan Derksen niet meer weg te denken uit het vaderlandse voetbal. Door zijn onafhankelijke opstelling is hij één van de invloedrijkste opiniebepalers in het voetbalwereldje. Een even geliefde als gehate voetbalcriticaster.

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFTGIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Michiel van Egmond over het boek Derksen

Waar kan ik het boek van Johan Derksen kopen?

‘Derksen’ is te koop bij onder andere Bol.com. Het is ‘Derksen’ is verkrijgbaar als Paperback, Ebook en Luisterboek.

Alle boeken van Johan Derksen vind je hier

Alle bestsellers geschreven door Michiel van Egmond kun je hier vinden.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: mei 2021
Afmeting: 21 x 13,5 x 3,2 cm
Aantal pagina’s: 400
Illustraties: Nee
Auteur(s): Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman
EAN / ISBN: 9789048858675 

EreadersEreaders

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: