makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

DJI Mavic 3 is de allernieuwste drone van DJI. In deze review kom je alles te weten over de DJI Mavic 3 drone en waar je de drone kunt kopen.

DJI Mavic 3 Drone kopen

DJI heeft bekend gemaakt dat zij de Mavic 3 officieel lanceren! De DJI Mavic 3 krijgt maar liefst twee camerasensoren: een primaire camera en een telelens. Met de nieuwste Mavic 3 drone kun je tot wel 46 minuten vliegen op slechts één acculading. 

Voordat je de DJI Mavic 3 drone gaat kopen, lees er dan vooraf alles over in deze review.

dji mavic 3 drone -4

Primaire camera Mavic 3

De primaire camera van de Mavic 3 krijgt een 4/3″-sensor. Je kunt met deze camera 20-megapixelfoto’s maken. Video’s kun je in 4k opnemen met 120 frames per second (fps). Als je kiest voor 50fps, dan kun je 5,1k-beelden opnemen. De camera van de Mavic 3 is voorzien van een 24mm-lens met een beeldhoek van 84 graden en een diafragma die van f/2.8 tot f/11 gaat. 

12 megapixel camera

De camera van de DJI Mavic 3 zit in een element dat kan kantelen en draaien. Deze zit naast een camera met een 1/2″-sensor. Met deze sensor is het mogelijk om 12-megapixelfoto’s te maken en 30fps-opnames te maken. En dat allemaal in maximaal 4k. Verder is deze camera voorzien van een 162mm-telelens. De lens heeft een beeldhoek van 15 graden en een diafragma van f/4.4. Deze heeft 4x digitale zoom en kan tot 28x inzoomen.

dji mavic 3 drone -1
dji mavic 3 drone -2
dji mavic drone 3 -3
dji mavic 3 drone -4

Hoe lang kun je vliegen met de Mavic 3?

De DJI Mavic 3 krijgt een 5000mAh-accu. Met deze accu kun je tot maximaal 46 minuten vliegen. DJI geeft aan dat deze extra vliegtijd mogelijk is gemaakt door een grotere accu mee te leveren. Maar ook door het gebruik van efficiëntere motoren en propellers. 

Ook is de drone lichter en ook op aerodynamisch vlak verbeterd. De DJI Mavic 3 zou 35 procent minder luchtweerstand hebben dan alle eerdere Mavic-drones. 

Opladen van de accu kan met maximaal 65W via USB-C.

Hoe is de maximale vliegtijd berekend?

De vliegtijd werd gemeten in een gecontroleerde testomgeving. Specifieke testomstandigheden zijn als volgt: Geen wind, op zeeniveau, constante vliegsnelheid van 32,4 km/u, APAS uit, AirSense uit, cameraparameters ingesteld op 1080p/24fps, videomodus uit en vliegen van 100% batterij naar 0% batterij. 

Resultaten kunnen variëren afhankelijk van de omgeving, het gebruiksscenario en de firmwareversie.

Obstakeldetectie Mavic 3

De Mavic 3 ondersteunt APAS 5.0 en ActiveTrack 5.0. De Mavic 3 krijgt maar liefst zes fisheye-sensoren en twee groothoeksensoren. Met behulp van deze sensoren is het mogelijk om obstakels te detecteren en hieromheen te vliegen.

Verbeterde Return to Home functionaliteit

Daarnaast krijgt de drone een verbeterd Return To Home-systeem. Hiermee is het mogelijk om de kortste, veiligste en meest efficiënte te vliegen. Hiervoor meet de Mavic 3 de windsnelheid en wordt de benodigde energie om terug te keren berekend.

Verbinding tussen drone en controller

De Mavic 3 is voorzien van DJI O3+. Dit is een verbeterde versie van DJI’s verbinding tussen drone en controller. Deze biedt een maximale range van maar liefst 15 kilometer en kan een live datafeed van 1080p en 60fps opzetten. 

DJI heeft hiervoor een nieuwe RC Pro-controller uitgebracht die het mogelijk maakt om 15 kilometer ver weg te kunnen vliegen. 

dji mavic 3 drone -5
dji mavic 3 drone -6
dji mavic 3 drone -7
dji mavic 3 drone -8

In welke varianten is de Mavic te koop?

DJI’s Mavic 3 is in drie varianten beschikbaar. 

  • De standaardversie kost 2099 euro en bevat drone en controller. 
  • De Fly More Combo kost 2799 euro en biedt onder meer extra accu’s en een laadhub. 
  • De DJI Mavic 3 Cine Premium Combo kost 4799 euro, hierbij krijgen klanten de Cine-variant. Deze ondersteunt Apple ProRes 422 HQ-opnames en een ingebouwde 1TB-ssd. Leveringen starten op 12 november; de Cine wordt naar verwachting op 16 november geleverd.

De DJI Mavic 3 in beeld

DJI Mavic 3 vs. Mavic 2

In vergelijking met Mavic 2 heeft Mavic 3 de cameraprestaties aanzienlijk verbeterd. Dit dankzij een 4/3 CMOS Hasselblad-camera en een lichtgewicht 24 mm-equivalente telecamera. 

De Mavic 3 kan 5.1K/50fps- en 4K/120fps-video’s vastleggen. De Mavic 3 Cine ondersteunt zelfs Apple ProRes 422 HQ-codering, wat een hogere beeldkwaliteit en meer flexibiliteit biedt tijdens de nabewerking. 

Naast het camerasysteem levert Mavic 3 ook een volledig verbeterde vliegervaring. De vliegtijd is verlengd tot 46 minuten en de nieuwe O3+ breidt het videotransmissiebereik uit tot een maximale afstand van 15 km. 

Obstacle sensing is ontwikkeld tot een echt omnidirectioneel systeem, met een krachtigere APAS 5.0 en Advanced RTH om gebruikers meer gemoedsrust te geven tijdens de vlucht.

Waar kan ik de DJI Mavic 3 drone kopen?

De DJI Mavic 3 drone is op dit moment nog maar beperkt verkrijgbaar. 

Bekijk hier het actuele aanbod. 

Ook interessant!

Vind je de DJI Mavic 3 net iets te duur? Of wil je meer weten over DJI’s goedkopere versies?

Lees dan onze review “DJI Mavic Mini vs DJI Mini 2 – Wat Zijn De Verschillen?

Veelgestelde vragen over de DJI Mavic 3

Welke app is vereist voor het gebruik van DJI Mavic 3?

Om met de DJI Mavic 3 drone te vliegen is de DJI Fly-app benodigd. Deze is te downloaden voor vrijwel Andoid als Ios smartphones.


Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: