makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De nieuwste smartphone gimbal is de DJI Osmo Mobile 6 - OM6. Wat je met deze gimbal kunt en of je de gimbal moet kopen, lees je in deze review.

DJI Osmo Mobile 6 - Review

De DJI Osmo Mobile 6 (DJI OM6) is de nieuwste smartphone gimbal van DJI. Het is de opvolger van de populaire DJI Osmo Mobile 5 (DJI OM5).  

De DJI Osmo 5 was al een van de beste smartphone-gimbals die er te koop was. Of de DJI Osmo Mobile 6 de OM5 kan overtreffen, lees je in deze review. 

dji osmo mobile 6 gimbal

Waar kun je de DJI Osmo Mobile 6 kopen?

De DJI Osmo Mobile 6 is te koop bij:

Wat is een smartphone gimbal?

Maar eerst. Wat is een smartphone gimbal eigenlijk?

Een smartphone gimbal is een apparaat dat wordt gebruikt om een smartphone te stabiliseren en te laten bewegen in verschillende richtingen. Het bestaat meestal uit een handvat met motoren en sensoren die helpen om de smartphone niveau en stabiel te houden, zelfs je beweegt. Dit kan handig zijn bij het maken van foto’s en video’s met een smartphone, omdat het de camera in staat stelt om ‘smooth’ en stabiel beeldmateriaal te maken.

Met een smartphone gimbal kun je dus soepele en professioneel uitziende video’s maken zonder dat je een dure videocamera of statief nodig hebt. Dit maakt het apparaat populair onder vloggers, YouTubers, reizigers en andere mensen die graag hun ervaringen vastleggen op video. Veel gimbals zijn ook compatibel met verschillende smartphones, zodat je ze kunt gebruiken met de smartphone die je al hebt, in plaats van dat je een nieuwe moet aanschaffen.

Naast het stabiliseren van de smartphone, hebben veel gimbals ook extra functies die het maken van video’s gemakkelijker maken. Zo kun je bijvoorbeeld de zoom en focus van de camera bedienen met behulp van de gimbal, of tussen verschillende opname-modi schakelen. Sommige gimbals hebben ook een ingebouwde scherm waarop je de video kunt bekijken terwijl je deze opneemt, of een afstandsbediening waarmee je de gimbal vanaf een afstand kunt bedienen. 

Laten we verder kijken naar de DJI Osmo Mobile 6. 

DJI Osmo Mobile 6 kent vele voordelen

De DJI Osmo Mobile 6 is lekker licht, klein en snel in gebruik te nemen. Als je kijkt naar alle mogelijkheden van de DJI Osmo Mobile 6 zien we al snel een aantal voordelen ten opzichte van zijn voorganger, de DJI OM5.

Ondanks dat de meeste moderne smartphones ook voorzien van van een ingebouwde beeldstabilisatie, is de OM6 toch een aangename aanvulling. Zeker voor degene die de nodige content delen op social media, zoals bijvoorbeeld filmpjes op TikTok of YouTube. 

Schokkerige beelden zijn met deze populaire smartphone gimbal definitief verleden tijd. En niet te vergeten biedt de DJI OM6 nog meer nuttige extra functies, zoals Active Track 5.0 en het maken van een timelapse.

Alles draait werkelijk om gemak bij de DJI Osmo Mobile 6. Het vernieuwde vergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat het handvat nu wel vast blijft zitten. Dit was bij bij de OM5 niet het geval en was best irritant. 

Het handvat is ten opzicht van zijn voorganger net wat ergonomischer het voelt heerlijk om vast te houden. De bedieningselementen zijn handig geplaatst. Het maken van foto’s en video’s is echt super simpel. 

De DJI Osmo Mobile 6 in beeld

Professionele uitstraling

DJI heeft voor de Osmo 6 gekozen voor een mooie chique donkerder grijze kleur. Dit geeft de smartphone gimbal een net wat meer professionelere uitstraling dan de OM5. 

Aan de linkerkant van het handvat zit een handig wieltje. Met dit wieltje kun eenvoudig in- en uitzoomen. Daarbij is ook de joystick verbeterd. Deze is nu voorzien van stevige kartelranden, waarmee je deze beter kunt bedienen. 

Erg handig statusscherm

Een ander nuttige aanvulling op de DJI Osmo Mobile 6 ten opzichte van de OM5 is het statusscherm boven de knoppen. Op dit LED scherm zie je de batterijstatus, het aantal opnames en de opnamestand. Dit is met name handig als je met een app als Filmic Pro wilt filmen in plaats van de standaard DJI Mimo app.

Binnen een paar seconden te gebruiken

Je kunt de DJI Omso Mobile 6 snel in gebruik nemen. Het enige dat je hoeft te doen is het ontgrendelen van de arm en deze met een draai uit te klappen. Op dat moment wordt de gimbal automatisch ingeschakeld. Het is dan alleen nog een kwestie van het bevestigen van je smartphone. Binnen enkele seconden kun je met de gimbal aan de slag. 

Als je een iPhone hebt, is het nog simpeler. Zodra je een iPhone aan de magnetische houder bevestigd, verschijnt meteen een melding waarmee je direct toegang krijgt tot de DJI Mimo app. Deze functie heet DJI Quick Launch. 

Uitschuifbare selfie stick

De Osmo Mobile 6 beschikt net als zijn voorganger over een uittrekbare selfie stick. En dat is toch wel erg handig. Zeker als je laag bij de grond bijvoorbeeld een time lapse wilt filmen of een ander shot vanaf de grond. 

Software - DJI Mimo app

De DJI Osmo Mobile 6 maakt gebruik van de DJI Mimo app. Deze app wordt ook bij eerdere DJI gimbals gebruikt. Handige functies zijn onder andere: timelapse- en hyper-lapse-opnames, de mogelijkheid om panorama’s te maken en jezelf te klonen, evenals een uitgebreide bibliotheek met tutorials en shotinspiratie. 

Een van de meest favoriete functies van DJI gimbals is ActiveTrack. Dit is een verbeterde versie ten opzichte van zijn voorganger. Volgens DJI is deze nieuwste versie stabieler voor tracking op lange afstand. En beter is in het volgen van onderwerpen die opzij draaien of draaien.

10 DJI Gimbal smartphone beginners tips

Alle DJI Osmo Gimbal functies op een rij

De belangrijkste eigenschappen van de OM6

  • 3-assige stabilisatie
  • Snel starten
  • Draagbaar en opvouwbaar
  • ActiveTrack 5.0
  • Ingebouwde verlengstang
  • Eenvoudige zelfstudies en bewerken met één tik

Compact en draagbaar

Je neemt jouw DJI Osmo Mobile 6 mee op spannende avonturen. Het compacte en opvouwbare ontwerp is eenvoudig in te pakken en met de snelontgrendeling magnetische telefoonklem kunt u aan de slag zonder het gedoe van het verwijderen van uw telefoonhoesje. Snap-in of out ­- je bent klaar om te fotograferen of een oproep aan te nemen in een oogwenk.

Snel starten

Osmo Mobile 6 wordt automatisch ingeschakeld zodra u het uitvouwt. Klik een gekoppelde smartphone in en de DJI Mimo-app verschijnt automatisch, zodat je kunt beginnen met fotograferen zodra de inspiratie toeslaat. 

3-assige stabilisatie

Met 3-assige stabilisatie kunt u vloeiende, verliesvrije, on-the-move creaties vastleggen die indruk maken en indruk maken. Osmo Mobile 6 integreert DJI’s geavanceerde stabilisatietechnologie die sterke, stabiele, schokvrije resultaten binnen handbereik brengt.

Professionele look

De nieuwe “Slate Gray” kleur is strak, netjes en vlekbestendig. Met een verbeterd ergonomisch ontwerp en antislipgreep ligt Osmo Mobile 6 precies in de hand. 

Vlotte bediening

Controleer gemakkelijk het batterijniveau en de systeemstatusindicator en schakel tussen gimbal-modi met het nieuwe ingebouwde statuspaneel. Druk op de M-knop om tussen de vier modi te schakelen om aan je filmbehoeften te voldoen of creatieve flair toe te voegen.

Volgen

In Follow mode volgt de cameraweergave de pan- en kantelbewegingen van de gimbal en blijft stabiel tijdens rollen. Deze modus is geschikt om omhoog, omlaag en diagonaal te fotograferen.

Kantelvergrendeling

De cameraweergave volgt alleen de panbeweging van de gimbal en blijft stabiel tijdens kantelen en rolls – ideaal om horizontaal te fotograferen of rond een onderwerp te bewegen.

FPV

In de FPV-modus volgen alle drie de assen van de cardanische ophanging de beweging van het hoofdlichaam. Dit is geweldig voor het dynamisch filmen van stilstaande onderwerpen zoals oriëntatiepunten, gebouwen of standbeelden.

SpinShot

Druk de joystick naar links of rechts om de rotatie van de cameraweergave te regelen en dynamische beelden te maken. Perfect voor het fotograferen van duw-, trek- en hoekbewegingen.

Gewoon rollen om te bedienen

Bedien moeiteloos en vloeiend zoomen en scherpstellen met het nieuwe [zijwiel] van Osmo Mobile 6 . Rol het wiel om de brandpuntsafstand aan te passen voor een flexibele compositie en zoom in en uit met boterzachte soepelheid. En voor nog meer filmische controle druk je één keer op het zijwiel om over te schakelen naar handmatige scherpstelling.

Timelapse

Vervorm tijd en ruimte met Timelapse, Motionlapse en Hyperlapse. Met eenvoudige Motionlapse-sjablonen kunt u prachtige momenten samenvoegen tot indrukwekkende clips.

DynamicZoom

Gebruik de modi Move In en Move Out omvisuele effecten uit te rekken en te comprimeren om blockbuster dynamische bewegingen met uw telefoon te creëren.

Gebarenbediening

Gebarenbediening maakt het maken van een selfie of een groepsfoto eenvoudig. Het maken van een foto of het starten van een video is nog nooit zo handig geweest.

Panorama

Probeer drie panomodi: 3×3, 240° of CloneMe zijn beschikbaar voor uw creatieve visie. Probeer het, en je zult zien.

Verhaalmodus

De verhaalmodus biedt verschillende sjablonen met overeenkomende camerabewegingen, overgangen, soundtracks en meer, zodat gebruikers opvallende video’s kunnen delen met één moeiteloze tik. Aangepaste sjablonen zijn ook beschikbaar. Het is jouw video, jij roept de schoten.

Ingebouwde verlengstang

Breng iedereen in beeld. De ingebouwde uitbreiding betekent dat niemand buitengesloten wordt. Inclok meer vrienden, huisdieren of prachtige landschappen in elke foto. Maak dynamische selfies vanuit hogere of lagere hoeken. Trek de hengel uit om de creatieve mogelijkheden uit te breiden.

Snel overschakelen naar portret

Schakel soepel tussen landschaps- en portretmodus door simpelweg de schakelknop twee keer in te drukken.

Volgstand

ActiveTrack 5.0 is volledig geüpgraded voor stabielere tracking op langere afstanden. Met de verbeterde versie kan de camera aan de voorkant onderwerpen volgen die naar de zijkant draaien of draaien. Tijdens kamperen, reizen of straatopnamen houdt de gimbal het onderwerp automatisch in het midden om je beeldmateriaal verhaalachtiger te maken.

Vlogs die knallen

Maak je geen zorgen over slechte verlichting of afleidend geluid. Met de DJI OM Fill Light Phone Clamp en DJI Mic bent u voorbereid op elke situatie en uitgerust om uw inhoud naar een hoger niveau te tillen.

DJI Mimo App

Zelfs beginners kunnen createn als een pro. In de cameraweergave verschijnen zelfstudies aan het begin van veel functies voor intuïtieve instructies en handleidingen, zodat u snel aan de slag kunt.

ShotGuides herkent automatisch je scenario en beveelt een shotsequentie aan, samen met een tutorial voor hoe je het kunt krijgen. Kies uit een reeks sjablonen, volg de instructies en schiet in een mum van tijd als een professional.

Moet je de DJI Osmo Mobile 6 gimbal kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het aanschaffen van de DJI Osmo Mobile 6 smartphone gimbal een goed idee kan zijn. Ten eerste kan het gebruik van een gimbal ervoor zorgen dat je soepele en professioneel uitziende video’s maakt, zonder dat je hiervoor een dure videocamera of statief nodig hebt. Dit maakt de DJI gimbal erg populair onder vloggers, YouTubers, reizigers en andere mensen die graag hun ervaringen vastleggen op video.

Daarnaast helpt de DJI gimbals je ook om betere foto’s te maken met je smartphone en kan de gimbal je helpen om bewegingsonscherpte te voorkomen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op een boot of in een auto foto’s wilt maken. Of als je foto’s wilt maken in situaties waarbij het moeilijk is om de camera stil te houden.

Tot slot is de DJI Osmo Mobile 6 gimbal  handig zijn als je foto’s of video’s wilt maken vanuit lastige hoeken of posities. Door de beweeglijkheid van de gimbal kun je de smartphone makkelijker in verschillende richtingen bewegen, waardoor je bijvoorbeeld onderwerpen vanuit een lage hoek of van bovenaf kunt fotograferen. Dit kan leiden tot creatievere en interessantere foto’s en video’s.

Samengevat, het aanschaffen van DJI Osmo Mobile 6 gimbal is een goede investering als je graag foto’s of video’s maakt met je smartphone en op zoek bent naar een manier om de kwaliteit van je beeldmateriaal te verbeteren. 

De prijs/kwaliteit verhouding van de DJI Osmo Mobile 6 is zondermeer uitstekend!

Waar kun je de DJI Osmo Mobile 6 kopen?

De DJI Osmo Mobile 6 is te koop bij:

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: