makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Dries - De biografie geschreven door Dries Roelvink. Waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen, lees je in deze review.

Dries - Dries Roelvink

De alom bekende volkszanger Dries Roelvink komt met zijn eigen biografie “Dries“. Waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen, lees je in deze review. 

dries roelvink boek recensie
Bekijk de aanbieding >>

Samenvatting van het boek Dries

In Dries, de humoristische en openhartige autobiografie van Dries Roelvink, doet de volkszanger en cultheld een boekje open over zijn jeugd, carrière en commotie rondom zijn zoons Dave en Donny.

De biografie Dries van volkszanger, cultheld en mediamagneet Dries Roelvink is het waanzinnige levensverhaal van een gewone Amsterdamse jongen.

Iedereen kent Dries Roelvink: de stijlvolle Amsterdamse volkszanger die bekend werd dankzij zijn realitysoaps en zijn gele zwembroek in de ANWB-reclame. Maar hij heeft ook een andere kant, die veel minder mensen van hem kennen. 

Op humoristische en nuchtere wijze vertelt hij in dit boek over bepalende momenten in zijn leven: zijn jeugd in het bruisende Amsterdam van de jaren zeventig, zijn kortstondige profvoetbalcarrière en de kleurrijke figuren met wie hij de afgelopen jaren te maken had. En ook zijn depressie, enorme financiële tegenslagen en de commotie rondom zijn zoons komen aan bod in dit heel persoonlijke boek.

Met een heldere blik beschrijft Roelvink hoe hij tegen het leven aankijkt en daarbij gaat hij gevoelige onderwerpen niet uit de weg. Het resultaat is een openhartige, geestige en treffende autobiografie

‘Met tien vingers had Dries zijn boeiende levensverhaal niet smakelijker kunnen opschrijven dan hij nu met één heeft gedaan. Ik heb het met plezier verslonden.’ – Evert Santegoeds

‘Vlot, leuk geschreven en knap gedaan. Ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd!’ – Ben Cramer

‘Ik zou dit boek niet lezen.’ – Dave Roelvink 😉

Leuke anekdote

Een leuke anekdote is dat Dries zijn boek zelf heeft geschreven. Maar… dat hij nog nooit in zijn leven een typdiploma heeft gehaald. En zelfs geen computer heeft. 

Om die reden heeft Roelvink besloten het boek te schrijven op zijn telefoon. Dries gaf aan minimaal twee uur per hoofdstuk bezig te zijn geweest.

Over Dries Roelvink

Dries Roelvink is geboren in Amsterdam en groeide op in de Jordaan. Zijn vader was bouwvakker en voetbaltrainer. Zijn moeder Alie Roelvink maakte in die tijd veel platen met onder anderen Willy Alberti en Johnny Jordaan. 

Dries kreeg daarom als kind veel mee van de traditie van het Jordaanlied. Hij volgde wonende aan de Ruysdaelkade de lagere school aan de Ruysdaelschool te Amsterdam. Roelvink speelde vanaf 1978 drie jaar in het tweede elftal van FC Amsterdam, waarvan het eerste destijds uitkwam in de Eerste Divisie. Daarnaast werkte hij vanaf zijn 16e bij buurthuis “Het Knooppunt” te Amsterdam, onder begeleiding van Steve Brown.

In 1985 won Roelvink een talentenjacht in de Shorts of London op het Rembrandtplein in zijn geliefde stad Amsterdam. Hierna stortte Dries zich op het zingen. Na twee jaar leverde hem dit een platencontract op. In 1996 had hij zijn eerste officiële optreden in Koninklijk Theater Carré.

In 2005 kreeg de Jordanees een eigen realityserie. Ik ben Dries. De serie werd uitgezonden op de Amsterdamse zender AT5. En niet veel later ook op SBS6.

In 2007 was Roelvink te zien in zijn knalgele zwembroek in een reclamespot voor de ANWB. Naar aanleiding van deze reclame werd Roelvink genomineerd voor een Loden Leeuw in de categorie “irritantste BN’er”. Dries eindigde als tweede.

In de week van 10 augustus 2007 kwam Roelvink voor het eerst in zijn carrière in de top 10 van de Single Top 100 terecht. Hij stond op de vierde plaats met het nummer Ik kom eraan.

Waar kan ik het boek Dries kopen?

Het boek Dries van Dries Roelvink is te koop bij Bol.com en ik verkrijgbaar als paperback en ebook.

Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Bekijk meer “Biografieën van media- en tv-persoonlijkheden 

Specificaties van het boek

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback en Ebook
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 21,5 x 14,1 x 2,8 cm
Aantal pagina’s: 272 pagina’s
Illustraties: Nee
Auteur(s): Dries roelvink
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
EAN / ISBN: 9789401615662

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: