makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Met de Epson FF-680W fotoscanner digitaliseer je jouw foto's in een handomdraai. Lees er alles over in deze review.

Epson FF-680W fotoscanner - Review

De Epson FF-680W is een fotoscanner waarvan iedereen heel blij gaat worden. Want wie heeft ze niet? Schoenendozen vol met vele duizenden foto’s en/of kasten vol met fotoboeken? Die liggen lekker stof te happen en nemen onnodig veel ruimte in. Kortom, het is tijd om al jouw foto’s in te gaan scannen.

Maar, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is daar de Epson FF-680 fotoscanner. Met deze supersnelle fotoscanner wordt het digitaliseren van foto’s een fluitje van een cent. 

De FastFoto FF-680W is een baanbrekende fotoscanner van Epson. In tegenstelling tot de ‘gewone’ flatbedscanners is deze scanner vooral ontworpen om snel veel foto’s van hoge kwaliteit te scannen. 

Waarom je deze fotoscanner zou moeten kopen, lees je in deze review. 

Wat kun je doen met een fotoscanner?

Met een fotoscanner kun je oude foto’s scannen en opslaan als digitale afbeeldingen. Dit kan handig zijn als je oude foto’s wilt bewaren en beschermen tegen verlies of beschadiging. Je kunt de gescande foto’s opslaan op een computer of opslaan in de cloud zodat je er altijd bij kunt. 

Je kunt de foto’s ook bewerken met fotobewerkingssoftware om ze bijvoorbeeld te verbeteren of te bewerken. Kortom, met een fotoscanner kun je oude foto’s opslaan, bewerken en bewaren op een veilige manier.

Scanner met automatische documenteninvoer

In tegenstelling tot flatbedscanners of andere scanners, hoef je bij de Epson FF-680W de foto’s niet meer één voor één te scannen. Jemig, want wat een tijdrovende klus is dat. Je bent daar dan maanden zoet mee. 

De Epson FF-680W is voor iedereen die stapels foto’s wil gaan digitaliseren, zonder deze stuk voor stuk in te hoeven voeren. 

Je kunt per keer een stapel foto’s in het invoerbakje leggen. Daarna druk je op de startknop en de foto’s schieten door het apparaat heen. Hoe bedoel je makkelijk… Hoe bedoel je snel… 

Het maakt daarbij niet uit of de foto’s allemaal even groot zijn. Je kunt verschillende formaten in één keer in de invoerlade leggen.

Het uiterlijk van de Epson FF-680W scanner

De matzwarte FastFoto FF-680W scanner ziet eruit als een typische desktop documentenscanner. De afmetingen zijn relatief klein, namelijk: 29,6‎ x 16,9 x 17,6 cm (breedte x diepte x hoogte). Hiermee neemt de scanner weinig ruimte in. De scanner weegt 3,7 kilo. 

De bovenste lade klap je uit. Dit is de ADF, ofwel de automatische documenten voeder. Hier zitten plastic geleiders waarmee je de verschillende papierbreedtes in kunt stellen. 

De onderste lade vangt de gescande foto’s weer netjes op.  

Aan de voorkant van de scanner bevindt zich aan de rechterkant een verticale rij knoppen, waaronder de aan- en uitknop.

epson ff-680w fotoscanner

Connectiviteit - Zowel USB en WiFi

Je kunt de scanner op meerdere manieren koppelen met je computer. Dit kan via USB 3.0 of door middel van WiFi. Een ander bijkomend voordeel van de Epson FF-680W scanner. 

Snelheid: Scan tot 30 foto's in 30 seconden

Dat de Epson FF-680W een snelheidsmonster is, mag wel duidelijk zijn. Hij scant tot 30 foto’s in slechts 30 seconden. Ja, je leest het goed. Dat is slechts één seconde per foto. Dit op een resolutie van 300dpi. Dat is een prima formaat op je foto’s op te slaan.

De scanner maakt vooraf geen preview of houdt zich bezig met andere tijdrovende activiteiten. Nee, direct worden de foto’s door de scanner heen gehaald en bewerkt.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op een hogere resolutie in te scannen. Wanneer je kiest voor 600dpi, dan doet de scanner er per foto ongeveer 2 seconden over. Dit is inclusief roteren, bijsnijden en opslaan van de foto. 

Scannen van documenten

Behalve foto’s kun je de Epson scanner ook gebruiken om documenten in te scannen. Zowel enkelzijdig als dubbelzijdig. Met een snelheid van 45 pagina’s per minuut. Verticaal tot maximaal A4-formaat. Met inbegrip van panoramische schoolfoto’s, kindertekeningen, krantenknipsels en/of jouw administratie.

Slimme software

De Epson FF-680W wordt standaard geleverd met slimme software. Op het moment dat een foto is gescand, wordt deze (indien nodig) automatisch geroteerd en/of bijgesneden. Maar ook het verwijderen van rode ogen of bijstellen van contrast behoort tot de mogelijkheden. 

Behalve slimme fotosoftware, wordt er ook OCR-software meegeleverd. De OCR-prestaties zijn prima in orde. 

En dankzij de intelligente functies herkent de scanner wanneer de achterkant van een foto gescand moet worden. Hierdoor worden ook eventuele handgeschreven notities vastgelegd.

Impressie van de Epson FF-680W

Lokaal opslaan of in de cloud

Je kunt ervoor kiezen om de foto’s lokaal op je eigen pc op te slaan of in de cloud. In dat laatste geval kun je in slechts enkele klikken je vrienden en familie je nieuwe gedigitaliseerde fotoverzameling laten zien. Deel je foto’s in bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive.

Belangrijkste kenmerken op rij

 • Automatisch tot 30 foto’s scannen in 30 seconden
 • FastFoto-software vereenvoudigt en versnelt de verwerking met automatisch: bijsnijden, rechtzetten, roteren, vervaagde kleuren herstellen (oude foto’s), verbetering (helderheid, contrast en kleur), verwijderen van rode ogen
 • Met FastFoto-software kunt u afbeeldingen delen via e-mail en afbeeldingen rechtstreeks uploaden naar cloudservices zoals Dropbox en Google Drive 
 • Wifi en USB connectie
 • Het detecteert en legt automatisch speciale handgeschreven notities op de achterkant van de foto vast
 • Scan foto’s met verschillende vormen en formaten. Hij kan standaard-, vierkante, panoramische en instantfoto’s scannen van 9×13 cm tot 21×91 cm (panoramisch).
 • FastFoto-software verwerkt foto’s batchgewijs en slaat afbeeldingen efficiënt op, bijvoorbeeld de optie om alleen een verbeterde versie op te slaan, of met de originele en verbeterde versie
 • Kies een bestandstype dat bij u past: kleine en gemakkelijk te delen JPEG’s of grote TIFF’s voor maximale kwaliteit bij een optische resolutie van 600 dpi.
 • Archivering van enkel- of dubbelzijdige papieren met een snelheid van 45ppm 3, van krantenknipsels en kindertekeningen tot bonnetjes, belangrijke schoolprestaties, geboorteaktes, huisakten en huishoudelijke administratie.
 • OCR-software maakt gescande documenten bewerkbaar in Word of Excel en pdf’s zijn doorzoekbaar
 • Bescherm kwetsbare foto’s, postzegels of documenten door de binnenkant van het meegeleverde draagvel te scannen in de langzame scanmodus.

Conclusie

De Epson FF-680W scanner blinkt uit in snelheid en functionaliteit. Ondanks dat de scanner niet echt goedkoop is, is hij zeker aan te raden voor iedereen die zijn/haar analoge foto archief razendsnel wil digitaliseren. Nadat deze klus is geklaard, blijft de scanner ook zeker handig voor andere huishoudelijke (of zakelijke) scanactiviteiten. 

Waar kan ik de Epson FF-680W scanner kopen?

De Epson FF-680W scanner is onder andere te koop bij Bol.com

Check hier de laagste prijs. 

Wat zit er in de doos?

 • Epson FF-680W scanner
 • Handleiding op cd
 • Draagvel
 • Drivers en hulpprogramma’s (CD)
 • External AC power adapter with power cord Hoofdapparaat
 • Quick Start handleiding
 • USB-kabel
epson ff-680 scanner

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: