makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Top 10 bestverkochte Sciencefiction en Fantasy boeken van dit moment. Bekijk het complete overzicht van de populairste boeken.

Sciencefiction en Fantasy boeken Top 10

Ben jij een echte liefhebber van sciencefiction of fantasy boeken? Mooi. Want dan vind je hier de Top 10 best verkochte boeken van dit moment. Bekijk de populairste boeken die momenteel te koop zijn. 

sciencefiction

Sciencefiction verhalen spelen zich vrijwel altijd af tegen een futuristische achtergrond. Dit wil zeggen dat er bepaalde technologische of sociale ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Ontwikkelingen die de huidige samenleving op een bepaalde manier hebben gevormd. 

Het gaat bij science fiction verhalen over ontwikkelingen die nu nog niet mogelijk zijn. Maar die door bepaalde uitvindingen of gebeurtenissen ooit wel een keer zouden kunnen gebeuren.

Bekijk Het Overzicht

Sciencefiction & Fantasy boeken

Voor ieder wat wils

Smaken verschillen uiteraard. Maar de boeken in deze lijst zijn absolute aanraders. Ze zijn niet voor niets het meest verkocht. Je kiest een boek dat al door veel anderen is gelezen en beoordeeld. De selectie is niet alleen gebaseerd op de beste beoordelingen, maar ook op de meest verkochte boeken in dit genre. 

Meer over Sciencefiction & Fantasy boeken

Letterlijk betekent Sciencefiction: wetenschapsfictie. De bedenker van de term sciencefiction was schrijver Hugo Gernsback. Hij was een Amerikaanse schrijver die in 1926 het eerste tijdschrift voor sciencefiction oprichtte, namelijk ‘Amazing stories’. 

Zijn streven was om een vorm te vinden van literatuur met verhalen waarin zo realistisch mogelijk over de toekomst van de wetenschap werd geschreven. 

Denk hierbij aan bijvoorbeeld het boek ‘20.000 mijlen onder zee’, geschreven door Jules Verne. De onderzeeboot in dit verhaal zou echt gebouwd kunnen worden gebouwd. 

De term sciencefiction kreeg al snel een andere lading. Veel schrijvers schrijven over puur verzonnen technologische vooruitgang en wetenschappelijke doorbraken. Hieronder vallen ook de zogenaamde ‘fantasy’ boeken. 

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: