makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

FIFA 21 - Lees alles over waarom je dit spel zou moeten kopen. Vanaf nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

FIFA 21 Review

Met de allernieuwste FIFA 21 kun jij je weer een vol jaar vermaken. Laat je vrienden alle hoeken van het veld zien. 

FIFA 21 heeft weer supergave mogelijkheden, zoals:

 • GamePlay
 • Wendbaar dribbelen
 • Positiespelpersoonlijkheid
 • Creatieve loopacties
 • Natural Collission System
 • Competito Mode
 • Career Mode
 • EA Sports Volta Football
 • FIFA Ultimate Team
FIFA 21 football game

FIFA 21 Official Trailer

Gratis upgrade naar PS5 en Xbox Series X

Sinds 9 oktober is FIFA 21 verkrijgbaar en kunnen bezitters van een PlayStation 4 of Xbox One aan de slag met het spel. De next-gen versie verschijnt wanneer de PlayStation 5 en de Xbox Series X later dit jaar in de winkel liggen. 

EA Sports houdt gelukkig wel rekening met gamers die later dit jaar een nieuwe console willen kopen, maar al wel vanaf 9 oktober met FIFA 21 aan de slag willen.

Als je FIFA 21 koopt voor de PlayStation 4 of Xbox One krijg je een GRATIS upgrade als je overstapt naar de PlayStation 5 of Xbox Series XEA noemt dit Dual Entitlement. 

GamePlay

Creëer meer doelkansen dan ooit tevoren met gloednieuwe dynamische aanvalssystemen in de intelligentste FIFA-gameplay tot dusver. FIFA 21 tilt de intelligentie en de besluitvorming van spelers naar een nieuw niveau, zowel met als zonder bal, waardoor er meer realistische en weloverwogen bewegingen ontstaan, voortbordurend op de intensiteit van 1-tegen-1-situaties en omstandigheden scheppend voor een waarheidsgetrouwe voetbalervaring die je beloont voor je creativiteit en controle op het hele veld.
GamesGames

Wendbaar Dribbelen

In voetbal kun je met 1-tegen-1-situaties doelkansen creëren die het verloop van de wedstrijd bepalen. In FIFA 21 heb je met het nieuwe Wendbaar dribbelensysteem meer hulpmiddelen tot je beschikking als je het opneemt tegen een verdediger. Snel voetenwerk geeft je meer controle en reactiesnelheid als je de bal behoudt en ruimte creëert in 1-tegen-1-situaties. Nieuwe skillmoves zoals de brugdribbel en ‘bal laten rollen en nepdraai’ bieden ook meer mogelijkheden om langs verdedigers te snellen.

Positiespelpersoonlijkheid

De beste spelers van de wereld onderscheiden zich van de rest door op het juiste moment op de juiste plek te staan om de bal te ontvangen, in te stappen voor een cruciale onderschepping of een tackle te maken waarmee je een doelpunt voorkomt. In FIFA 21 verhoogt de Positiespelpersoonlijkheid de intelligentie van een voetballer in de wedstrijd tot het niveau van het begrip van ruimte en tijd in de echte wereld, waardoor spelers op het spel kunnen anticiperen, intelligenter over het veld kunnen bewegen en de beste posities kunnen innemen.

Creatieve loopacties

Nieuwe opties om de bewegingen van je team zonder bal te beïnvloeden zorgen voor een revolutie in de opbouw in FIFA 21 en geven je meer manieren om door de verdediging te breken:

 • Gerichte loopacties – Neem de volledige controle over de loopacties van je teamgenoten door na het starten van een loopactie de rechter joystick een tikje te geven.
 • Gerichte één-twee – Beslis waar je teamgenoten hun loopactie maken nadat ze de pass hebben gegeven door meteen de rechter joystick een tikje in de gewenste richting te geven.
 • Spelervergrendeling – Druk beide joysticks in om tijdens een aanval te vergrendelen op je huidige speler. Geef voor meer controle een tikje tegen de rechter joystick om van de vergrendelde speler te verwisselen en je teamgenoot te besturen voordat je de pass terugvraagt. 

Natural Collission System

Een vernieuwd spelercontact- en bewegingssysteem, mogelijk gemaakt door een gloednieuw animatiesysteem, zorgt voor vloeiendere spelerinteractie op het hele veld. In FIFA 21 zullen cruciale voetbalmomenten zoals een kluts voor het doel, gevechten om balbezit op het middenveld en aanvallende duels zich vloeiender dan voorheen voltrekken, wat leidt tot meer natuurlijke duels tussen spelers in gevecht om de bal.

Competitor Mode

De Competitor Mode reproduceert de speelstijl van de beste FIFA-spelers ter wereld en geeft je tegenstander betere toegang tot skillmoves, verschillende dribbels en tactieken, waardoor je het opneemt tegen een tegenstander die je meer uitdaging en beloning biedt op de Legendarisch en Ultimate moeilijkheidsgraad.

Career Mode

Alhoewel FUT enorm populair is, spelen veel gamers ook graag in de Career Mode. In de FIFA 20 editie was hier veel kritiek op. EA heeft hier gelukkig van geleerd. Om die reden heeft EA de Career Mode in FIFA 21 flink onder handen genomen worden. 

EA Sports neemt de Career Mode erg serieus. Dit blijkt ook uit één van de extra’s die je krijgt bij de Ultimate Edition van FIFA 21. Kopers van die versie krijgen namelijk een Career Mode Homegrown Talent.

De Career Mode zorgt voor meer diepgang in wedstrijden, transfers en trainingen. Je krijgt zo meer controle over de klim naar de top van je team. Het is nu makkelijker dan ooit om te beginnen met je carrière als manager.

Highlights Career Mode:

 • Interactieve Wedstrijdsimulator
 • Spelerontwikkeling
 • Actieve training en wedstrijdscherpte
 • Weekschema’s plannen
 • Spelerfeedbacksysteem
 • Verbeterde AI van de tegenstander
 • Nieuwe transfermogelijkheden
 • Nieuwe startopties
 • Uitgebreide competitiethema’s

EA Sports Volta Football

Meer manieren om te spelen. Meer aanpassingen. Meer locaties. Beleef het echte straatgevoel samen met vrienden en toon je stijl in kooien en op velden over de hele wereld in verschillende varianten van voetbal met kleine teams.

 • Volta Squad
 • Gameplay
 • Volta-avatar aanpassen
 • Featured battles
 • Meer locaties
 • Meer speltypes zoals het Debuut en Volta-aftrap

FIFA Ultimate Team

Ervaar gloednieuwe manieren om het populairste speltype in FIFA te spelen terwijl je bouwt aan een droomselectie van spelers uit het heden en verleden in FIFA 21 Ultimate Team.

 • FUT Co-op
 • Uitgebreide clubaanpassingen
 • Één FUT-club: Als je met dubbele rechten upgradet naar de nieuwe generatie consoles, kun je je FUT-club meenemen van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X en vice versa.
Playseat.nl

FIFA 21 Ultimate Edition

Ook dit jaar komt EA Sports weer met een Ultimate Edition. Je krijgt dan naast FIFA 21 een heleboel extra’s. En weet je wat het leuke is? Als je deze versie pre-ordered kun je de game drie dagen eerder spelen dan wanneer je de gewone versie koopt. 

Ook krijg je twaalf weken lang iedere week twee FUT Gold Packs, de FUT Ambassador Player Pick, Special Edition FUT shirts en nog veel meer.

Waarom je FIFA 21 zou moeten kopen

Hoe mooi de game ook is, het is natuurlijk niet de werkelijkheid. Dat heeft vooral met de emoties van de spelers te maken. In de voorgaande edities komen in de cutscenes (bijvoorbeeld na een doelpunt of een overtreding) de spelers tot leven. Maar tijdens het spel is soms allemaal wat saai. In FIFA 21 heeft EA Sports daar werk van gemaakt.

EA Sports belooft namelijk meer detail op dit gebied. Tussendoor zie je spelers bijvoorbeeld even hun scheenbeschermers of shirt weer goed doen. 

Ook zijn de spelers mondiger  als ze vrij staan. Ook komt er meer interactie tussen ploeggenoten en tegenstanders. Denk bijvoorbeeld aan een high five na een goede redding of boze blik na een overtreding. 

Kortom, FIFA 21 komt met nog dichterbij het gevoel alsof je thuis op de bank naar een echte voetbalwedstrijd zit te kijken.

FIFA 21 - Daag Al Je Vrienden Uit!

Bestel jouw FIFA 21 game vandaag nog!

Misschien vind je dit ook leuk: PlayStation 5 – Lees alles over de nieuwste gameconsole van Sony

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: