makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Flavour is het nieuwe boek van Yotam Ottolenghi. Of dit receptenboek ook voor jou geschikt is, lees je in deze recensie.

Flavour - Yotam Ottolenghi

Flavour is het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi. In deze recensie lees je voor wie het boek geschikt is en waar je het kunt kopen. 

Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Met zijn kookboeken Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem wist hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurants Nopi en Rovi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in The Guardian. Zijn boek Simpel verbrak alle verkooprecords.
Naar het inkijkexemplaar

Samenvatting Flavour

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok. 

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden.

Flavour, een boek voor de wat meer ervaren kok

Als jouw keukenkastje vol met kruiden staat, is dit boek een echte aanwinst. Het staat vol met fantastische gerechten voor zowel een “gewone” als een “speciale” avondmaaltijd. 

Het is een heerlijk boek voorzien van mooie foto’s om lekker door te bladeren, een gerecht te kiezen om vervolgens te gaan bereiden. Je leert hoe de smaak te beïnvloeden door ingrediënten te combineren. Soms is het wel wat zoeken naar de juiste ingrediënten. Maar dat maakt het aan de andere kant juist wel weer extra leuk. 

In meer dan 100 recepten toont Yotam samen met Ixta Belfrage de oneindige mogelijkheden die groenten te bieden heeft. Recepten voor doordeweekse avonden, toegankelijke combinaties met een groot effect en opvallende maaltijden voor de avontuurlijke kok. 

Flavour biedt een revolutionaire aanpak die groenten naar een hoger plan brengt.

Hou er rekening mee dat dit boek iets meer is afgestemd op de wat ervaren keukenprins(es). Je moet er echt de tijd voor nemen. Ben je nog niet zo bekend met de gerechten van Yotam Ottolenghi, raad ik je aan eerst het boek “Simpel” te lezen. 

Kortom, het boek Flavour is een zeer inspirerend boek voor als je van koken én eten houdt. 

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Met zijn kookboeken PlentyOttolenghi het kookboek en Jeruzalem wist hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken. 

Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurants Nopi en Rovi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. 

Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. 

Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in The Guardian. Zijn boek Simpel verbrak alle verkooprecords.

Waar kun je het boek Flavour van Yotam Ottolenghi kopen?

Het boek Flavour van Yotam Ottolenghi is onder andere te koop bij Bol.com

Specificaties Flavour

Verschijningsdatum: september 2020
Aantal pagina’s: 320 pagina’s
Auteur: Yotam Ottolenghi Ixta Belfrage
EAN: 9789059569911

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: