makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Wil je zelf gitaar leren spelen? Bekijk de TOP 3 van meest populaire (online) gitaarcursussen van dit moment. Leer gitaar spelen op je eigen tempo.

Top 3 beste gitaarcursussen - Welke gitaarcursus past bij jou?

Jij bent dus op zoek naar de beste manier om zelf gitaar te leren spelen? Waarschijnlijk wel, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen. Het volgen van online gitaarles is nu eenmaal razend populair. Steeds meer mensen zoeken in hun vrije tijd een leuke uitdaging. Het leren spelen van een muziekinstrument is daar één van. 

Een beetje “jammen” in het park op een zwoele zomeravond, liedjes spelen rond een kampvuur op het strand. Gaaf toch!  

Maar, zoals je gemerkt hebt is er veel verschil in aanbod van muzieklessen. Je kunt online gitaarles leren spelen of door bijvoorbeeld door middel van een boek.

In dit blog kijken we naar de 3 populairste manieren van dit moment om zelf gitaar te leren spelen. 

Deze 3 opties zetten we voor jou op een rij. We kijken onder andere naar de inhoud van de cursus en de kosten. Zo maken we het kiezen voor de beste gitaarles net even wat makkelijker.

We nemen de TOP 3 van de meest populaire gitaarlessen met je door. In dit blog behandelen we de volgende opties:

 1. Gitaarlessen van Koen
 2. LOI thuiscursus gitaar leren spelen
 3. Gitaarboek voor beginners

Gitaarles van Koen - Online gitaarles

Gitaarles van Koen is een populaire online gitaarles voor beginners. Met inmiddels als meer dan 4000 cursisten is de gitaarles van Koen uitgegroeid tot één van de grootste online gitaarles studies die op te volgen is. Het is niet voor niets dat de online gitaarlessen van Koen zo ontzettend populair zijn.

gitaarles-van-koen

Wie is Koen Snoek?

Koen is geboren in Volendam. Hij is een jonge, moderne gitaarleraar die altijd met super veel enthousiasme gitaarles geeft. Koen heeft in verschillende bandjes gespeeld. Zijn gitaaropleiding heeft hij gehad van de gitaristen van de 3JS, de bekende popband uit Volendam.

Na jaren gitaarles te hebben gegeven, weet hij exact wat de knelpunten en valkuilen zijn. Door zijn cursisten goed te observeren en te begeleiden heeft Koen steeds meer zijn manier van lesgeven verfijnt. Door de combinatie van zijn ervaring en jouw zelfontwikkeling kan hij iedereen gitaar leren spelen. Koen weet wat zijn cursisten wel leuk vonden en wat niet.

Kortom, hij weet op welke manier hoe hij de lessen moet overbrengen en uitleggen. Met deze insteek helpt hij jou echt op weg. Theorie gaat samen met praktijk en inzet gaat weer samen met resultaat.

Waarom zou je kiezen voor de gitaarlessen van Koen?

Koen speelt inmiddels meer dan 20 jaar intensief gitaar. Hij begeleid met name mensen die gitaar willen leren spelen. Ook helpt hij gevorderden op weg naar een hoger niveau. Hij is een muzikant in van hart en nieren. Zijn enthousiasme en passie deelt hij met iedereen!
Als je het les materiaal door neemt, zie je gelijk de enorme enthousiasme en goede wil die Koen heeft voor zijn leerlingen. Hij wilt ook echt dat je slaagt en motiveert je net zolang totdat het lukt. 

Wat Koen onderscheidt tot de rest van de gitaar leraren. Is dat zijn eigenschappen zoals het enthousiast maken van leerlingen, jou persoonlijke doelstellingen geeft om te bereiken en de gezelligheid van alle cursisten samen het tot een prettig geheel maken. Waardoor het soms lijkt dat je geen eens aan het leren bent, en alleen maar in praktijk aan het spelen bent en plezier maakt.

Je leert wekelijks stap-voor-stap gitaar spelen. Niks gehaast, maar op een goed te volgen tempo.

Je kunt de lessen volgen op ieder device, zoals je computer, smartphone of tablet. Alles is mogelijk! 

Behalve de HD videolessen ontvang je duidelijke PDF bijlagen die je kunt printen. En daarnaast worden ook de nodige MP3 meespeelbestanden meegeleverd.

Hoe zien de gitaarlessen van Koen eruit?

Koen wil samen met jou de beste resultaten behalen. Instructievideo’s vormen samen met tablatuur de basis van zijn lesmethodes. Wat is tablatuur hoor ik je denken. Tablatuur is een afbeelding waar de 6 snaren van de gitaar op zijn afgebeeld. Met daarbij ook de posities voor elke noot en positie van je vingers afgebeeld.

Het grote voordeel hiervan is dat je iedere melodie of nummer kunt naspelen, zonder noten te kunnen lezen. Je leert spelenderwijs bekende liedjes op je gitaar mee te spelen.

Aan bod komt onder andere:

 • Opbouwen van akkoorden
  Het leren van akkoorden is essentieel voor het leren van muziek. Wat is een akkoord? Een akkoord is eigenlijk meerdere tonen samen gespeeld om een bepaalde klank te vormen. Er zijn minimaal 2 verschillende tonen nodig om een akkoord te vormen.
 • Unieke oefeningen voor je vingers en tips voor je handen
  Je zult zeker in het begin moeten wennen aan het spelen van gitaar. Je gebruikt je handen en vingers opeens op een heel andere manier. Net als je spieren moeten je handen in het begin even opwarmen. In de cursus krijg je unieke oefeningen en verschillende de nodige tips. Hierdoor zul je sneller vooruitgang boeken.
 • Een eenvoudige introductie voor beginners. Hierdoor leer je in no-time al bekende liedjes spelen
 • Het leren stemmen van je gitaar door middel van een makkelijk trucje. Zo klinkt je gitaar altijd helder.
 • Een mega aanbod aan liedjes die je kunt leren spelen van al je favoriete artiesten. Ook kun je zelfs een nummer aanvragen als die er niet tussen staat.
 • Alles over Barre akkoorden en Open akkoorden
 • Het ontwikkelen van je eigen gitaarstijl
 • Het begeleiden van zang met je gitaar
 • De cursus tokkelen
 • Powerakkoorden, makkelijke en gaaf klinkende akkoorden. Hierdoor lijkt het alsof je al jaren gitaar speelt
 • Melodietjes en riffs
 • De juiste plaatsing van het instrument en vingers
 • De juiste aanslag
 • Alles over ritmes en kwart maten
 • Op het gehoor leren spelen. De techniek hoe je elk nummer na kunt spelen met bekende liedjes van op tv of internet. Hoe leuk is dat!
 • En nog zoveel meer!

Conclusie Gitaarlessen van Koen

Een van de meest ervaren leraren die op podia heeft gespeeld, uit Volendam komt en 24 jaar ervaring heeft en les heeft gegeven aan duizenden mensen. Als je de keuze hebt om voor een waanzinnige leraar als Koen te kiezen, zou ik niet langer twijfelen. 

Met het leren spelen van gitaar zul je je hele leven plezier uit muziek halen. Als je het eenmaal geprobeerd hebt zul je niet snel spijt krijgen van je keuze. 

Wat kosten de Gitaarlessen van Koen?

De online gitaarcursus van Koen kost eenmalig slechts 77,- euro.

Gitaarlessen volgen via de LOI thuisstudie

Ook de LOI biedt een gitaarcursus aan. Je leert ook hier stap voor stap spelen op een gitaar. De cursus is inclusief een gratis akoestische Gomez 001-gitaar ter waarde van ongeveer 60,- euro.

De cursus Gitaar is bestemd voor iedereen die graag gitaar wil leren spelen. Kies het niveau dat bij je past en leer lekker jammen!

Wat je niveau ook is, na afloop van deze gitaarcursus van de LOI speel je de sterren van de hemel. Aan de hand van MP3-bestanden met geluidsfragmenten leer je diverse muziekstukken spelen. Je eigen muziekspel neem je op met de USB-microfoon en opnamesoftware die je gratis bij de opleiding ontvangt. 

Een ervaren docent beoordeelt je spel en geeft feedback. Aan het eind van deze LOI-gitaarcursus heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Met de vaardigheden die je hebt opgedaan, breid je je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs! 

loi gitaarles

Inhoud van de LOI gitaarcursus

Vanaf de eerste les ga je zelf met de gitaar aan de slag. Stap voor stap, noot voor noot maak je kennis met het instrument en met de op de gitaar gerichte theorie. Je leert onder meer het notenschrift en de notenwaarden, de maatsoorten, toonladders en de opbouw van de akkoorden. 

Je leert de aanslag van de snaren met een plectrum, een techniek die geschikt is voor elke zessnarige gitaar. Bovendien raak je vertrouwd met verschillende soorten akkoordaanslagen, zoals strumming en flatpicking. Het lesmateriaal en de MP3’s bevatten tal van voorbeelden, die je straks feilloos kunt naspelen.

Les na les breid je je vaardigheid uit. Je krijgt het flatpicking met de wisselbas beter onder de knie en leert onder meer de nummers Sailor’s Hornpipe en Scarborough Fair spelen. De blues komen aan bod, evenals de akkoorden C7, F7 en G7.

Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met de USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de digitale leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.

Wat kost de LOI gitaarcursus?

De LOI gitaarcursus kost een stuk meer dan de gitaarlessen van Koen. De thuisstudie van LOI kost in totaal 525,- euro. Dit mag je betalen in 10 maandelijkse termijnen. Bij de gitaartraining “krijg” je wel een gitaar. Maar deze is ook los te koop voor ongeveer 60,- euro. Staar je daar dus niet op blind. 

Conclusie

De LOI gitaarcursus is tevens redelijk populair. Na afloop van de cursus Gitaar speel je gitaar in diverse muziekstijlen en ken je je het notenschrift en de toonladders. 

Je hebt jezelf de aanslag van de snaren met een plectrum aangeleerd en bent vertrouwd geraakt met verschillende soorten akkoordaanslagen. Ook heb je een flink repertoire in verschillende stijlen en kun je vlot muziek van blad lezen. 

Zelfstudie gitaarlessen door middel van het boek "Stap voor stap gitaarles"

Als laatste nemen we de zelfstudie gitaar leren spelen met je door met behulp van een boek. Kijk je naar één van de best verkochte boeken op dit gebied, dan hebben we het over het “Stap voor stap gitaarles – Handleiding voor beginners” van Gitaaltabs. Dit boek is inclusief Online Video’s, Samples + Gitaartabs.

stap voor stap gitaarles boek

Over de cursus

Stap voor Stap gitaar leren spelen. In dit unieke gitaar boek leer je van de basis houding, techniek, stemmen, akkoorden, tokkelen, slagritmes, oefeningen en liedjes.
Heb jij er altijd al van gedroomd liedjes bij bijvoorbeeld het kampvuur, in de tuin, in het park of op de bank te spelen? Samen met je kinderen, familie of vrienden? Dit gitaar boek gaat je daarbij helpen! 

Kun je geen noot lezen? Geen zorgen, dat is voor nu nog niet nodig. Wij gaan je helpen! Met dit gitaarboek leren wij je Stap voor Stap gitaar spelen. Aan het eind van deze cursus kun jij noten en tabs lezen.

Al na een paar dagen oefenen speel je je eerste gitaar liedjes en na een aantal maanden melodieën en songs van bekende artiesten.

Gitaar akkoorden spelen is lastig, dat weet iedereen. Met dit gitaarles boek leren we je stap voor stap verschillende vaardigheden.

Online oefeningen en voorbeelden

Bij aankoop van het boek ontvang je een persoonlijke code die je toegang geeft tot alle online oefeningen en video voorbeelden. Deze kun je snel en eenvoudig terug vinden via je eigen lesomgeving op Gitaartabs.nl. 

Gitaartabs werkt als enige in Nederland met een unieke streaming media player en heeft het grootste online aanbod gitaarlessen en ProTabs. Met ProTabs kan je elk liedje direct meespelen. De muziek kan je lezen vanaf interactieve bladmuziek, tabs en akkoorden met vingerzetting.

Als bonus ontvang je twee maanden een Alles-in-één abonnement cadeau bij het bestellen van dit handboek waarmee je gratis extra toegang krijgt tot alle content zoals hierboven beknopt omschreven.

Wat kost het boek "Stap voor stap gitaarles"?

Het boek “Stap voor stap gitaarles” – Handleiding voor beginners” is te koop voor 24,95 euro. Maar let op, voor toegang tot gitaartabs.nl zijn maandelijkse kosten verbonden. Dit is altijd maandelijks opzegbaar met één simpele mail, zonder ergens aan vast te zitten. 

Zie ook de website van Gitaartabs.

Conclusie

De cursus is met veel zorg en techniek samengesteld en is een aanrader voor iedereen die online wil leren. 

De videolessen worden duidelijk vertoond met close up en slow motion zodat deze goed te volgen zijn. Er wordt ook gebruik gemaakt van videospeler Soundslice met animaties van fretboard, tabs en muziek notatie zodat je duidelijk de vingersetting kan zien. 

Tevens kun je de speed aanpassen. Dit en andere toepassingen maakt het mogelijk om op een prettige manier de lessen te volgen. Bij de lessen zijn PDF bladen te downloaden. 

Eindoordeel - Welke zelfstudie gitaarlescursus is het beste?

Moet je een keuze maken tussen de gitaarlessen van Koen, de LOI gitaarcursus of wil je gitaar leren spelen met behulp van het boek? 

Van deze TOP 3 blijkt dat de “Gitaarles van Koen” het meest populair zijn bij mensen die gitaar willen leren spelen. Ook qua kosten is deze zelfstudie om gitaar te leren spelen het meest interessant. Voor eenmalig 77,- euro speel jij deze zomer de sterren van hemel.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: