makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Opgewekt naar de eindstreep is het nieuwste boek van Hendrik Groen. Zijn laatste geheime dagboek. Lees er meer over in deze review.

Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen komt met zijn allerlaatste dagboek – Op weg naar de eindstreep. Hendrik Groen is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest geliefde bejaarden van Nederland. Zijn eerdere dagboeken waren niet voor niets al een ontzettend groot succes.

hendrik groen opgewekt naar de eindstreep
Klik op het boek om deze te bekijken

Overplaatsing naar Bergen aan Zee

Hendrik moet als gevolg van de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord worden overgeplaatst naar Bergen aan Zee. Zijn Oud-Maar-Niet-Dood-club is daardoor uit elkaar gevallen. 

Zo nu en dan is er nog een Omanido-reünie waarbij het zoals altijd ouderwets gezellig is en de drank rijkelijk vloeit. Maar behalve dat is er niet meer zo heel veel om naar uit te kijken.

Een nieuw dagboek

De tijd is helaas niet meer zo mild voor Hendrik. Hij wordt vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dit heeft het nodige gestuntel als gevolg van onze favoriete bejaarde.
Hendrik besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden. 

Hij hoopt daarmee weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En op die manier kan Hendrik in ieder geval later nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het wordt er allemaal niet gezelliger op

Ook Bergen aan Zee moet geloven aan het coronavirus. Het wordt er daarom allemaal niet gezelliger op. Helaas is er daarnaast ook geen Evert meer om er foute grappen over te maken. Al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn uiterste best om zijn vriend hierin te evenaren.

Gelukkig zijn er altijd nog zijn drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden. Leonie (88), Frida (10) en zijn hond Juffrouw Jansen (4). Juffrouw Jansen was het afscheidscadeau van zijn maatje Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

De boeken van Hendrik Groen zijn om te smullen. Ook dit boek is weer genieten!

Samengevat

Het dagboek is weer zo top geschreven. Alles is enorm herkenbaar. Of het nu gaat over de corona regels of over het aftakelen. Het kan zomaar je eigen verhaal zijn. 

Bijzonder is hoe de auteur het proces van dementie zo goed weet te benaderen. Dat brengt veel emotie teweeg. Je hebt zo met Hendrik te doen. Maar niet alleen emotie, door de streken zit je als lezer ook vaak hardop te lachen. Je ziet het gewoon weer voor je gebeuren. 

Kortom. Het is wederom een prachtig boek wat je veel te snel uit hebt. Uit het leven gegrepen. Ontroerend, Actueel en allemaal erg herkenbaar. Met af en toe de vrolijke kant, maar ook de minder leuke kant van leven belicht. Het boek “Opgewekt naar de eindstreep” is zeker de moeite waard om te gaan lezen.

Waar is het boek van Hendrik Groen te koop?

Het boek “Opgewekt naar de eindstreep” van Hendrik Groen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Meer boeken van Hendrik Groen

Hendrik Groen heeft inmiddels al meerdere bestsellers op zijn naam zijn. Eerder verschenen zijn: 

  • Pogingen iets van het leven te maken 
  • Zolang er leven is 
  • Een kleine verassing
  • Leven en laten leven
Je vindt deze boeken via deze link.

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets van het leven te maken werd een groot succes: er is een heuse Hendrik Groen-fanclub, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 35 landen, er is een tv-serie van gemaakt die werd uitgezonden door omroep MAX, het is bewerkt tot een theaterstuk door Bos Theaterproducties, én het boek kreeg de NS Publieksprijs 2016. Hendrik Groen is een pseudoniem.

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 224 
Auteur: Hendrik Groen
EAN: 9789029094139

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: