makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek Henny is de biografie van Henny Huisman. Geschreven door Kevin Kraan. Waar het boek over gaat, lees je in deze review.

Henny - De biografie van Henny Huisman

Henny Huisman was een begrip in showbizz-land. In zijn biografie ‘Henny‘ wordt je weer even meegenomen naar onder andere de jaren 80. Lees er alles over in deze review. Ook lees je waar je het 400 pagina’s tellende boek ‘Henny’ kunt kopen. 

henny biografie boek recensie
Lees alle recensies > >

Samenvatting van het boek 'Henny'

Niets blijft onbesproken in deze intieme en ontwapenende biografie

Laat in de voetballerij de naam ‘Johan’ vallen en mensen weten precies over wie het gaat; in de tv-wereld is ‘Henny’ voldoende. Henny Huisman is een icoon uit de jaren ’80/’90, een van de grootste presentatoren die we gehad hebben en voor wie het woord kijkcijferkanon speciaal is uitgevonden. 

Samen met Ron Brandsteder en André van Duin (‘de Grote Drie’) zette hij vanuit Aalsmeer RTL4 op de kaart. Henny won twee Televizierringen, legde met zijn Soundmixshow het telefoonnet plat en ontmoette de groten der aarde. Altijd bleef hij echter die aaibare, gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende.

Ruim een jaar lang volgde auteur Kevin Kraan Henny Huisman. Het resultaat is een indringend portret van een bevlogen man die verwoede pogingen doet terug te keren op de buis, maar evengoed vol zelfspot en relativering spreekt over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Het gaat over zijn hang naar aandacht en erkenning, zijn paniekaanvallen, en hoe er gemanipuleerd werd bij grote tv-shows. 

Maar ook over de dood van zijn broer, de relatie met zijn vrouw Lia en zijn ontslag bij RTL4. En over Marco Borsato, Joop van den Ende, John de Mol, Gerard Joling, Robert ten Brink, Rudi Carrell en André van Duin en vele anderen.

Superleuke biografie vol met anekdotes

Als je zin hebt om te lachen, moet je dit boek zeker gaan lezen. Het is een superleuk boek geschreven over Henny Huisman. Want wie was er nou geen favoriet van Henny’s shows. 

Weet je nog… Shows zoals onder andere de playbackshow en de mini playbackshow. Zo jammer dat hij tegenwoordig nauwelijks meer op de televisie verschijnt. 

Henny Huisman…. De eeuwige zenuwlijder. Maar ook het kijkcijferkanon. Dat is Henny. 

Zijn biografie staat vol met grappige anekdotes. Daarnaast kan het ook confronterend zijn.

Want waarom heeft Henny zich niet opnieuw ‘uitgevonden’ en anderen, zoals bijvoorbeel André van Duin, wel? 

Samengevat. Henny is een ongelofelijk leuk boek met allemaal bijzondere, mooie en vooral grappige verhalen over het Leven van grootheid Henny Huisman! 

Het is zeker de moeite waard om te kopen!

ComputerComputer

Waar kan ik het boek 'Henny' kopen?

De biografie ‘Henny’ is te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek 'Henny'

Verschijningsdatum: juni 2021
Afmeting: 21,1 x 13,5 x 3,1 cm
Aantal pagina’s: 400 
Auteur: Kevin Kraan
EAN / ISBN: 9789048855063

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: