makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Het geschenk" van Edith Eger leert je 12 lessen die je leven kunnen redden. Lees er alles over in deze recensie.

Het geschenk - Edith Eger

“Het geschenk” van Edith Eger geeft je 12 lessen die je leven kunnen redden. Wat je van dit boek kunt verwachten, lees je in deze recensie. 

het geschenk edith eger recensie
Lees alle recensies ->

Samenvatting "Het geschenk"

Toonaangevend psycholoog Edith Eva Eger – bekend als de ballerina van Auschwitz – begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing. 

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaustoverlever, heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

Kies niet voor de slachtoffer rol - Kies je eigen leven

Edith Eger is van Hongaarse afkomst. Zij werd als kind naar Auschwitz getransporteerd waar zij haar ouders verloor. 

In haar boek “Het geschenk” vertelt ze over haar eigen levenservaringen, gemixt met haar praktijkervaring als psycholoog. Haar doctoraal in de klinische psychologie heeft zij behaald in 1978. Edith behandeld al meer dan 40 jaar cliënten. 

Ze heeft gewerkt met oorlogsveteranen, slachtoffers van seksueel misbruik, verslaafden en ga zo maar door. 

Ieder mens kan groeien tot innerlijke vrijheid, waarbij hij boven de omstandigheden komt te staan. Dat is de kern van Edith’s visie. Jarenlang had Edith het gevoel een gevangene te zijn van haar oorlogsverleden. In de 12 hoofdstukken die dit boek telt, verkent Edith de zogenaamde “gevangenissen van de geest”.

Kies niet voor de slachtofferrol. Maar maak je bewust van de mogelijkheid die je zelf hebt om voor een ander leven te kiezen.  

Het boek is ruimschoots voorzien van eigen verhalen uit haar psychologische praktijk. Het bevat de nodige -soms ingrijpende- levensverhalen van mensen. 

Aan het eind van ieder hoofdstuk deelt Edtith praktische tips die haar betoog voor iedere lezer toepasbaar maken. 

Het boek is een prachtig geschenk voor jezelf

Dit prachtige boek is echt een geschenk voor jezelf. Edith reikt eenvoudige toepassingen aan om beter om te kunnen gaan met alle moeilijkheden die jij en ik in ons leven ervaren. Het geeft je een andere kijk op problemen en leert je te relativeren. 

Ook al ben je 80 jaar, ook dan kun je nog veel leren van dit boek. Het boek leest gemakkelijk weg. De schrijfwijze van Edith is zeer prettig, met veel korte zinnen. 

De levenslessen zijn voor iedereen zeer waardevol. 

“Het geschenk” is een indrukwekkend boek voorzien van veel informatie die je aan het denken zet. Het is een mooie aanvulling voor in je boekenkast. 

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek “Het geschenk” van Edit Eger is onder andere te koop bij Bol.com.

Bekijk hier alle boeken die zijn geschreven door Edith Eger.

Specificaties

Verschijningsdatum: oktober 2020
Aantal pagina’s: 223 
Auteur: Edith Eger
EAN / ISBN: 9789400512252

Verkrijgbaar als hardcover, luisterboek en ebook.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: