makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer​. Voor iedereen die verlangt naar een gezondere levenstijl. Lees alles over dit boek in deze recensie.

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

Eet, beweeg, slaap en ontspan beter. Dat is het doel van het nieuwste boek van huisarts Tamara de Weijer. Wat je kunt verwachten van haar boek, lees je in deze recensie.

Samenvatting van het boek

Huisarts Tamara de Weijer deelt al haar tips voor een gezondere leefstijl. Lees alle over bewegen, slaap en voeding. Maar ook over zingeving en verbinding. Voor meer balans en een gezonder lichaam. 

In Het Leefstijlboek deelt huisarts Tamara de Weijer praktische tips om je na vier weken fitter te voelen. Maar ook een sterkere weerstand op te bouwen. En bovenal lekker in je vel te zitten. Iets wat in deze tijd nóg belangrijker is geworden. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.

Door middel van het door Dokter Tamara ontwikkelde Leefstijlkompas vertelt zij op een toegankelijke manier over de thema’s bewegen, ontspanning, slaap en voeding. 

Daarnaast bevat het boek 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen. Ook is er aandacht voor de mentale kant, met thema’s als sociale verbinding, gedragsverandering en zingeving. Kortom: alles voor meer balans en een gezondere ‘jij’!

Het Leefstijlboek is de opvolger van haar bestsellers Eet Beter in 28 dagen en Eet Beter voor je maag en darmen.

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Start met een gezondere levensstijl

Het boek bevat veel informatie om te starten met gezondere levensstijl. De tips in het boek zijn eenvoudig op te pakken. Het leuke is dat het boek door een huisarts is geschreven.

In “Het Leefstijlboek” richt Tamara zich op 6 thema’s. Deze zijn weergegeven in het Leefstijlkompas.

De 6 thema’s in het kompas zijn:

  • Zingeving
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Slaap
  • Verbinding
  • Voeding

Tamara licht in de hoofdstukken ieder thema apart toe. Ze wisselt dit af met ervaringen van mensen en quotes uit de literatuur. De uitleg in de hoofdstukken worden ondersteund door uitleg door experts, tips en oefeningen. 

Met name zingeving speelt in haar boek een centrale rol. In het voorwoord legt Tamara daar ook de nadruk op. “Alles begint met de vraag: waarom zou je?”, schrijft ze. Het hoofdstuk zingeving begint dan ook met de tekst: “Weten waarvoor je het allemaal doet, vergroot de kans dat je je leefstijl verbetert en dus de kans op een lang, gezond en gelukkig leven”. 

 

Behalve de 6 thema’s speelt ook voeding weer een belangrijke rol in de boek. In ongeveer de helft van dit boek wordt hier aandacht aan geschonken.

Over Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is huisarts in hart en nieren. Ze is opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zich in de loop van de jaren steeds meer gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde. 

In het bijzonder bij metabole aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten. Tamara zet voeding en leefstijl in waar mogelijk, en schrijft pillen voor waar nodig. Ze is voorzitter en oprichter van Arts en Voeding, een snel groeiende vereniging van zorgprofessionals. 

Als het aan Tamara en Arts en Voeding ligt, zijn leefstijlinterventies (waar mogelijk) tussen nu en tien jaar eerste keus behandeling bij chronische aandoeningen. Eerder verscheen haar eerste boek ‘Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer’.

Waar is het boek te koop?

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer is onder andere te koop bij Bol.com.

Meer boeken van Tamara de Weijer

Tamara heeft eerder het succesvolle boek Eet beter in 28 dagen met Tamara de Weijer uitgebracht.

Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu’s.

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 184 pagina’s
Auteurs: Tamara de Weijer en Tessy van den Boom
EAN / ISBN: 9789021578859

Het boek is verkrijgbaar als hardcover en ebook.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: