makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het testament van agent 1218 is het nieuwe boek van Monique Veenstra. Het beschrijft 20 zaken van het begin van de vorige eeuw - Recensie

Het testament van agent 1218

Het boek “Het testament van agent 1218” neemt je mee in 20 spraakmakende politiezaken van het begin van de vorige eeuw. De verhalen zijn smakelijk beschreven uit de eerste hand door de direct betrokken Amsterdamse rechercheur Marten Veenstra. De 20 verhalen zijn in december 2020 uitgebracht.

het testament van agent 1218 recensie
Lees de eerste bladzijdes van het boek

Samenvatting van het boek

“Het is een utopie te denken dat de strijd tegen de misdaad ooit eindigt. Wel staan wij er elke dag voor op om het kwaad te stoppen”. Marten Veenstra, rechercheur Amsterdam (van 1915 – 1955). Veenstra vertrouwt kort voor zijn dood (1963) 20 spraakmakende zaken uit zijn politietijd aan het papier toe. 

Die gaan bijna verloren, ware het niet … dat bijna 60 jaar later zijn jongste kleindochter die vergeelde map met uitgetypte velletjes onder ogen krijgt. Op de laatste pagina leest ze zijn laatste zin: ‘misschien doet iemand hier ooit nog wat mee’. Er verschuift iets in haar hart. “Ja, ik doe het!”. En nu kunt u de avonturen ook meebeleven. 

“Sfeervolle verhalen, over insluiping, afpersing, overval, moord en geraffineerde vervalsing, met geslepen boeven en wakkere rechercheurs in de hoofdrol. Die agent met kraagnummer 1218, eersteklas speurder, was misschien wel een recherche-pionier. Zo iemand verdient een boek. 

Dat is er nu”. Peter R. de Vries, misdaadverslaggever “Wat een geluk! Een Amsterdamse rechercheur, die volop participeerde in de professionalisering van de opsporing tussen de twee wereldoorlogen, blijkt zijn ervaringen in de grote zaken van zijn tijd te hebben opgeschreven, onopgesmukt en met oog voor detail van politiewerk en criminaliteit. En nog spannende lectuur ook”. 

Guus Meershoek, lector politiegeschiedenis De samensteller Monique (Moos) Veenstra, kleindochter (1964): “Karakter maakt de man. Autoriteit zonder machtsmisbruik, daar snakt de wereld naar in 2020. Ik zie in mijn grootvader een rolmodel om ons aan te spiegelen”.

Mooie verhalen uit de eerste hand geschreven

In het boek vind je geweldige verhalen van de Amsterdamse agent 1218. De verhalen zijn uit eerste hand opgeschreven en dus uniek in sfeer en taalgebruik. Het biedt een unieke inkijk op de moraal van toen. Het is een heerlijk boek om te lezen. Het is echt smullen van alle 20 verhalen die het boek rijk is.

Alle verhalen zijn 100% waargebeurd. Het is bijzonder om te lezen hoe zaken werden aangepakt in een tijd zonder internet en algoritmes. 

Kortom, een heerlijk boek om te lezen. 

Waar is het boek "Het testament van agent 1218" te koop?

Het boek Het testament van agent 1218 is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties

Verschijningsdatum: december 2020
Aantal pagina’s: 210 
Auteur: Monique Veenstra
EAN: 9789464064445

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: