makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Hoe dan?" is het nieuwste boek van Randall Munroe. Wat je van dit boek kunt verwachten, lees je in deze recensie.

Hoe dan? Het nieuwe boek van Randall Munroe

Hoe dan?” is de opvolger van het zeer populaire boek “Wat als“. Het boek geeft je weer bizarre wetenschappelijke adviezen voor alledaagse problemen. Beide boeken zijn geschreven door Randall Munroe. Wat je van “Hoe dan?” kunt verwachten, lees je in deze recensie.

hoe dan randall munroe recensie boek
Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com

Samenvatting "Hoe dan?"

Voor elke taak bestaat er een juiste aanpak, een verkeerde aanpak en een aanpak die zo ontzettend bizar is dat niemand er ook maar over peinst hem te gebruiken. Hoe dan? is een humoristische handleiding voor deze derde aanpak. Een wegwijzer boordevol uiterst onpraktisch advies voor van alles en nog wat, van een gat graven tot hoe je een vliegtuig veilig aan de grond zet.

Met het onderzoeken van de meest complexe oplossingen voor simpele taken doet Munroe meer dan het alleen zichzelf en zijn lezers onnodig moeilijk maken. Net als in zijn eerdere boek Wat als?, dat een bestseller werd, moedigt hij ons op briljante wijze aan om de meest absurde uitersten van het mogelijke op te zoeken. In combinatie met zijn scherpe infographics en amussante illustraties is Hoe dan? een heerlijke, verbazingwekkende en humoristische manier om de wetenschap en technologie die achter het dagelijkse leven schuilgaan beter te begrijpen. 

‘Door de absurditeit en de vrolijke tekeningen voelt het boek vederlicht, maar toch leer je veel. Over raketten, over vlinders, over geschiedenis. En je leert vooral om met de onverzadigbaar nieuwsgierige blik van Munroe naar de wereld te kijken.’ – De Correspondent

Het boek laat je glimlachen van oor tot oor

Ook “Hoe dan?” is weer een super grappig boek die je doet glimlachen van oor tot oor. Het is hiermee een welkome opvolger van het boek “Wat als”.

In “Hoe Dan?” worden absurde wetenschappelijke adviezen gegeven vergezeld van typische Munroe illustraties. 

Het boek leest lekker en is leuk en vlot geschreven. Dit ondanks de wetenschappelijke insteek van het boek. 

Want weet jij hoe je een poolparty moet organiseren? Of hoe je jouw huis kunt voorzien van energie? Gewoon op het oog lijkende simpele vragen. Maar waarop Randall helemaal los gaat met het bedenken van bizarre oplossingen. 

Kortom, “Hoe dan?” is echt een boek voor de typische nerd. Of iemand die zich vastbijt in feitjes en cijfertjes, in weetjes en vreemde gedachtekronkels. Vergezeld van coole illustraties, heb je een boek in handen waar je veel plezier aan zult beleven. 

Over Randall Munroe

Randall Munroe is de auteur van de #1 New York Timesbestseller Wat als? en Dingen uitlegger, en bedenker van de wetenschappelijke vraag-en-antwoordblog What if? en de populaire webcomic xkcd. In 2006 zegde hij zijn baan bij NASA op om fulltime striptekenaar te worden.

Waar is het boek te koop?

Het boek “Hoe dan?” van Randall Munroe is onder andere te koop bij Bol.com.

Bekijk hier alle boeken van Randall Munroe.

Specificaties "Hoe dan?"

Verschijningsdatum: juni 2020
Aantal pagina’s: 320 
Auteur: Randall Munroe
EAN / ISBN: 9789000373857

Het boek is verkrijgbaar als paperback en ebook.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: