makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek voor alle F1 race liefhebbers. "In de pits gebeurt altijd iets" van Jack Plooij. Lees waar het boek over gaat in deze samenvatting.

In de pits gebeurt altijd iets - Jack Plooij

Jack Plooij (1961) is pitreporter bij de Formule 1 voor Ziggo Sport. Samen met Olav Mol is hij te zien en te horen bij alle Formule 1 wedstrijden die over de hele wereld worden gereden. Het boek van Jack gaat over Formule 1 en corona, de 7e van Hamilton, het geduld van Max, het rampjaar van Ferrari en nog heel veel meer. 

In deze blogpost lees je wat je van het boek “In de pits gebeurt altijd iets” kunt verwachten.

jack plooij in de pits gebeurt altijd iets
Klik op het boek om te bekijken bij Bol.com

Samenvatting van het boek

“In de pits gebeurt altijd iets” is Jacks ooggetuigenverslag van een jaar waarin het coronavirus de Formule 1 in de greep hield. Met verhalen over hoe het nu eigenlijk kwam dat RTL Duitsland al leek te weten dat de GP in Melbourne niet door zou gaan. Over racen in een simulator en over de lobby die hij samen met Olav heeft gevoerd om eindelijk weer naar de circuits te mogen. 

Maar natuurlijk ook over de achtergronden bij alle races. De zevende titel van Lewis, het geduld van Max en de comeback van Fernando Alonso. Maar ook de vlammenzee waar Romain Grosjean op miraculeuze wijze uit tevoorschijn kwam. En wat was dat nou toch allemaal bij Ferrari? 

Jack Plooij heeft als dé pitreporter van Nederland al het nodige meegemaakt in de racerij. Maar 2020 is een jaar dat Jack niet snel zal vergeten. Het had een seizoen als alle andere moeten worden. Met als vanouds speculaties over een wereldkampioenschap voor Max. En ongetwijfeld weer het nodige gedoe bij Ferrari en aan het eind van het seizoen dan toch weer gewoon Lewis Hamilton eenzaam aan de top.

Het liep allemaal net even wat anders. Eerst was er die spannende hartoperatie die Jack weer op de been moest helpen. En vervolgens was daar dat weekend op Melbourne Park, waar op het allerlaatste moment de stekker uit het F1-seizoen werd getrokken. Het coronavirus kreeg het hele circus in de greep. Jack was nog niet teruggekeerd of ook hier ging alles op slot. De tandartspraktijk ging dicht. En geen Formule 1 en geen theatertour met Olav meer.

Maar bij de pakken neerzitten is niet Jacks stijl. Samen met Olav en een stel andere racemakkers stortte hij zich op het simulatorracen; daar kwam al snel een YouTube-kanaal bij. En er werden plannen gesmeed met de eigenaren van Hotel Huis ter Duin. Achter de schermen werd er natuurlijk ook koortsachtig toegewerkt naar de uitgestelde start van het seizoen. Want Jack wilde weer naar de pits! 

Het boek van Jack is een lust om te lezen

Jack schrijft over een bizar seizoen. Er valt veel te vertellen over het Corana raceseizoen. Plooij was er ook dit jaar weer vanaf het begin van het seizoen bij. In het begin mocht alles echter alleen online. Wat een gedoe was dat, schrijft Jack in zijn boek. Coureurs die net te laat waren, waardoor een volgend interview niet door kon gaan. Alles moest volgens een strak schema. Later mochten de verslaggevers gelukkig wel weer de pitsstraten bezoeken. “Het was een prachtig seizoen, met een hoge amusementswaarde” aldus Jack. 

Daarom is ook dit boek van Jack Plooij -net zoals al zijn andere boeken- weer heerlijk om te lezen. 

Waar is het boek "In de pits gebeurt altijd iets" te koop?

Het boek van “In de pits gebeurt altijd iets” van Jack Plooij is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: december 2020
Aantal pagina’s: 216
Auteur: Jack Plooij
EAN: 9789021425931

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: