makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Intens" is het boek van Diederik Gommers, geschreven door Wilma de Rek. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

Samenvatting van het boek Intens

In maart 2020 werd intensivist Diederik Gommers ineens gesprekspartner van het kabinet en de BN’er die de coronacrisis kon uitleggen. In het boek Intens vertelt hij hoe het er achter de schermen aan toeging.

Toen Nederland in maart 2020 in een ‘intelligente lockdown’ terechtkwam, zat intensivist Diederik Gommers plotseling in het oog van de coronastorm. Niet alleen werd hij ineens gesprekspartner van het kabinet, maar ook zat hij avond aan avond in de talkshows om uit te leggen wat er aan de hand was. Dat deed hij, tot waardering van velen, rustig en zonder eromheen te draaien. 

Gommers, die nog nooit met de landelijke politiek te maken had gehad en ook nooit eerder op tv was geweest, werd van de ene dag op de andere een Bekende Nederlander. 

In dit boek vertelt hij openhartig en zonder opsmuk hoe het er achter de schermen aan toeging. Wat betekent het als je als arts plotseling politieke invloed krijgt? 

Wat gebeurde er precies tijdens de overleggen in het Catshuis? En wat doe je als je live op tv tegenover iemand komt te zitten die zegt: #ikdoenietmeermee? 

Natuurlijk komt ook de intensive care voorbij. Hoe ziet het dagelijks leven er daar uit? Hoe begeleid je een doodzieke patiënt? Hoe zoek je je weg tijdens een crisis en voor welke keuzes kom je als arts te staan? 

Diederik Gommers blijkt niet alleen een bevlogen arts, maar ook een aanstekelijk en openhartig verteller, en een echte family man. Journaliste Wilma de Rek, die hem op de voet volgde, tekende zijn bijzondere verhaal op. 

intens diederik gommers boek
Bekijk het inkijkexemplaar >>

Meer over Diederik Gommers

Diederik Antonius Maria Paulus Johannes Gommers is  arts met medisch specialisme “intensieve zorg”. Gommers is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

Gommers is op 23 mei 1964 geboren in Gorinchem. Hij groeide op in Udenhout. Na het behalen van zijn VWO diploma in 1982 aan het Maurick College in Vught studeerde Gommers geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent. In 1985 behaalde hij zijn kandidaats.

Na zijn studie in Gent studeerde Gommers aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier behaalde hij in 1989 het doctoraalexamen in de studierichting anesthesiologie. In 1994 sloot hij zijn studie af met zijn artsexamen.

In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is Diederik Gommers opgeleid tot intensivist. In 1998 promoveerde hij bij Burkhard Lachmann op het proefschrift Factors affecting surfactant responsiveness. 

Gommers werd in 2014 benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht intensivecaregeneeskunde.

Diederik is co-auteur van een praktische handleiding voor beademing, bestemd voor zorgprofessionals. Ook is hij de uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) voor de operatiekamer,. In 2018 heeft hij hier samen met Govinda Nallappa Rajan octrooi voor verkregen.

Gommers en de Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis in Nederland neemt Diederik Gommers als specialist deel aan het Outbreak Management Team (OMT). Het OMT adviseert het kabinet-Rutte III over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van de virusziekte COVID-19 terug te dringen en de ziekenhuisopnames te reguleren. 

Door interviews in de landelijke pers en deelname aan tv-programma’s, zoals Jinek en Op1, over dit onderwerp vergaarde Gommers nationale bekendheid.

Waar kan ik het boek Intens kopen?

Het boek Intens is te koop bij Bol.com. Het is verkrijgbaar als paperback en ebook. 

Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Over de schrijfster Wilma de Rek

Wilma de Rek studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en werkt bij de Volkskrant. 

Eerder dit jaar verscheen haar boek De stijl van de leider, een serie interviews met onder anderen Johan Cruijff, Rijkman Groenink en Ben Verwaayen. Op bol.com vind je alle boeken van Wilma de Rek, waaronder het nieuwste boek van Wilma de Rek.

Bekijk alles van Wilma de Rek.

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: oktober 2021
Afmetingen:  21,5 x 13,6 x 2,7 cm
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
Illustraties: Nee
Auteur(s): Wilma de Rek
Uitgever: Balans, Uitgeverij
EAN / ISBN: 9789463821940

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: