makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Hannah Vreugdenhil en haar boek "Intermittent Fasting Doe Je Zo". Over deze gemakkelijke manier om af te vallen. Lees er alles over in deze recensie.

Intermittent Fasting - Doe je zo - Hannah Vreugdenhil

Intermittent Fasting – Doe je zo” van Hannah Vreugdenhil is het nieuwste boek over de enorm populaire en gemakkelijke manier om af te vallen. En dat is niet voor niets. Intermittent Fasting is een relatief eenvoudige manier om te werken aan je gezondheid. 

Er zijn veel boeken geschreven over Intermittent Fasting. In dit blog vertel ik je meer over Intermittent Fasting en kijken we naar het boek van Hannah Vreugdenhil.

intermittent fasting doe je zo hannah vreugdenhil recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Wat is Intermittent Fasting eigenlijk?

Intermittent Fasting is geen dieet. Het vertelt je niet wat je wel of niet mag eten. Maar het vertelt je wel wanneer en hoe lang je wel en niet eet. 

Er zijn verschillende vormen van Intermittent Fasting. In het algemeen eet je alleen tussen bepaalde tijden. Dit wordt een eetvenster genoemd. Het vasten doe je tijdens de overgebleven tijd. Tijdens het vasten eet je niets, maar mag je wel water, thee en/of koffie drinken. 

In het Nederland gebruikt men de term “intermitterend / intermittent vasten” of “onderbroken vasten” om Intermittent Fasting aan te duiden. Met alle drie de termen wordt hetzelfde bedoeld.

De bekendste vorm van Intermittent Fasting is het zogenaamde 16/8 schema. Ook bekend als het 16/8 “dieet”). Hierbij eet je 8 uur op een dag, en vast je 16 uur. Het leuke is dat deze uren gelden op het moment dat je slaapt. Veel mensen doen het 16/8 schema tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Tussen 12.00 uur en ’s avonds 20.00 uur mag je dus eten. Daarbuiten niet. Andere mensen verschuiven dat venster nog wat verder, die eten pas om 16:00 ‘s middags hun eerste maaltijd. Het is dus aan jezelf om te kiezen welke tijd voor jou het beste uitkomt. 

Waarom val je af door Intermittent Fasting?

Als je eten in een periode van 8 uur,  ga jij je lichaam maar liefst 16 uur rust geven. Deze periode van rust noemen we vasten. Als er geen voeding meer in je lichaam komt, gaat je lichaam op zoek naar een andere bron van energie. 

Wat je lichaam vervolgens doet is overschakelen naar vetverbranding. Het lichaam zet dan vet om in energie. We noemen dit proces “ketose”. Je lichaam functioneert dan op de ketonen in plaats van op koolhydraten. Met als gevolg -> je valt af!

Ook je organen zijn blij met een “pauze”. Je alvleesklier hoeft niet meer continu insuline af te geven. Maar ook je lever kan herstellen. Hierdoor wordt je lichaam krachtiger en geeft je uiteindelijk meer energie. Je voelt je vitaler!

Intermittent Fasting en alcohol

Kunnen Intermittent Fasting en alcohol samen? Je kent de verhalen dat alcohol ervoor zorgt dat het proces van vet verbranden wordt vertraagd. En meestal zorgt alcohol er ook nog eens voor dat je zin krijgt in vet of zoet eten. Omdat de inname van alcohol van invloed is op je bloedsuikerspiegel. 

Oeps.. Het is daarom geen aanrader om alcohol te drinken in de periode dat je aan het vasten bent. Maar verboden is het ook niet. Het is namelijk niet zo dat door dat ene alcoholische drankje op een verjaardag je helemaal voor niets bezig bent met je nieuwe levensstijl. 

Als je toch wilt genieten van een drankje,  doe dit dan bijvoorkeur in de uren dat je wel mag eten en drinken. Kies dan het liefst voor iets anders dan dan bier. Het gerstenat zit namelijk vol calorieën. Is een 0.0% biertje dan beter? In principe wel. Maar ook hiermee krijg je veel calorieën binnen.

Conclusie. Het drinken van alcohol is niet zozeer een probleem. Het belemmert het Intermittent Fasting niet. Maar eerlijk is eerlijk… echt helpen doet het nou ook weer niet. Denk vooral aan het doel dat je voor ogen hebt. Als dat doel “afvallen” is, laat de alcohol dan staan.

"Intermittent fasting doe je zo" van Hannah Vreugdenhil - Recensie

In haar boek schrijft Hannah Vreugenhil: Intermittent Fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt.

Het boek bevat:

  • 2 x 8 weekmenu’s
  • Handige boodschappenlijsten
  • Lekkere en voedzame recepten
  • Variatietips
  • Tips & tricks

Intermittent Fasting – doe je zo: gezond vasten, grip op je levensstijl en zorgeloos genieten van lekker eten.

Hannah Vreugdenhil is ondernemer (Notchie Foodgroup, Empowered by your next step) en kookboekauteur (Personal Body Plan – the recipe guide en High Protein). Ze houdt van lekker eten en een fitte levensstijl. Dat die twee uitstekend samen kunnen gaan deelt ze in dit boek.

Over Hannah Vreugdenhil

Hannah Vreugdenhil is auteur van High protein en coauteur van Personal Body Plan – the recipe guide. Daarnaast begeleidt zij mensen met haar coachingscenter Empowered by en staat ze aan de wieg van Notchie Food Group. Dit is een lijn voedzame en eitwitrijke vegan producten.

Waar is het boek van Hannah Vreugdenhil "Intermittent Fasting doe je zo" te koop?

Het boek “Intermittent Fasting doe je zo” van Hannah Vreugdenhil bestel je onder andere bij Bol.com. Het bevat betaalbare weekmenu’s, lekkere recepten en handige tips.

Specificaties "Intermittent Fasting doe je zo"

Verschijningsdatum: januari 2021
Aantal pagina’s: 168 
Auteur: Hannah Vreugdenhil
EAN / ISBN: 9789000372898

Het boek is alleen verkrijgbaar als paperback.

Meer boeken van Hannah Vreugdenhil

High Proteïn – 56 recepten met minimaal 25% eiwit.

Iedereen die lekker in zijn vel wil zitten weet het: de sleutel naar succes zijn eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn niet alleen goed voor sporters maar helpen iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Zo verzadigt een eiwitrijke maaltijd zo goed waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien of het teveel eten van snelle suikers.
Eiwitten helpen dus ook iedereen die wil afvallen of zijn lekkere trek onder controle wil krijgen. Hoewel er voldoende kant-en-klare eiwitrepen te krijgen in de supermarkt, is het beter om te zorgen dat je maaltijden genoeg proteïnen bevatten. En als je een eiwitreep voor on the go wilt? Waarom niet zelf maken? Dat weet je ook meteen wat erin zit.

Personal Body Plan

The recipe guide. Recepten van Doormeal voor de beste versie van jezelf.
Na het succes van Personal Body Plan – the fat burning guide, komt nu het kookboek van DoorMeal – The recipe guide! Oprichter Hannah Vreugdenhil van DoorMeal laat zich graag inspireren door diverse internationale keukens. Zij heeft in samenspraak met een voedingsdeskundige overheerlijke en uitgebalanceerde recepten samengesteld. 

Deze sluiten naadloos aan bij de doelen van de leden van Personal Body Plan. De voedingswaarden staan bij elk gerecht vermeld. De ingrediënten zijn lokaal en eerlijk. Vers en kwalitatief. Duurzaam, milieubewust en vaak ook vegetarisch. Naast recepten bevat het boek ook kleine side-notes en anekdotes van Hannah en Tom. Bijvoorbeeld bij post work-out meals: mannen en vrouwen hebben verschillende energiebehoeften en de maaltijden kun je daar eenvoudig op aanpassen. 

Maak nu thuis zelf jouw DoorMeal-favorieten en/of lees het verhaal erachter. Zo kom je weer een stap dichter bij de beste versie van jezelf! Óók zeer bruikbaar en heel lekker voor niet-leden die graag lekkere én gezonde burgers, wraps, bowls, stamppotjes of Thaise curry’s willen eten.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: