makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

JBL Tune 125TWS Review. De nieuwste volledig draadloze oordopjes van JBL. Zijn ze het geld waard? Je leest er alles over in deze review.

De JBL Tune 125TWS draadloze oordopjes - Review

Tussen een overvloed aan volledig draadloze oortelefoons die de audiomarkt overspoelen, is er nu een gloednieuw paar oordopjes van JBL. De JBL Tune 125 TWS. Een verbeterde versie van de populaire JBL Tune 120TWS-oortelefoons. Tijd voor een test. 

De JBL Tune 125TWS vallen in het middensegment en zijn gericht op de informele muziekluisteraar. De JBL Tune 125 TWS kun je al kopen voor 99,- euro. Laten we eens kijken hoe de JBL Tune 125TWS het doet in deze review.

jbl tune 125tws zwart

Bouw en ontwerp van de JBL Tune 125TWS

De JBL Tune 125 TWS wordt geleverd in een kleine vierkante oplaadbox met afgeronde hoeken. De oordopjes voelen samen met de oplaadbox zeer degelijk aan.

De JBL Tune 125 TWS is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. In beide kleuren komt een vleugje oranje terug, de kenmerkende kleur van JBL.

De JBL Tune 125TWS ziet er, net als zijn voorganger – de JBL Tune 120TWS, uit als vrij eenvoudige, volledig draadloze oortelefoons. Zonder extravagante uiterlijkheden.

De oordopjes zijn behoorlijk compact en ergonomisch. De oplaadcassette is redelijk klein en voelt degelijk aan. Het pas gemakkelijk in je zak.

De behuizing van de oplaadcassette is overwegend gemaakt van plastic en heeft een gladde, matte afwerking die niet goedkoop aanvoelt. De USB Type-C poort bevindt zich aan de onderkant van de behuizing. Door het ontwerp staat de behuizing niet rechtop maar ligt hij plat op een oppervlak. Het flip-top deksel heeft pittige en sterke magneten. Ook zijn er statusindicator-LED’s (drie witte LED’s) op het oppervlak van de behuizing.

Kortom, de behuizing behoorlijk robuust. De oordopjes zijn uitgerust met magnetische punten die in de houders in de oplaadcassette klikken. De magneten in de behuizing houden de oordopjes stevig op hun plek.
De oortelefoons hebben een halfmatte, halfglanzende afwerking. Het JBL-logo vind je op het achterpaneel van elke knop. 
jbl tune 125tws oordopjes

Onder elk logo bevindt zich een fysieke bedieningsknop die kan worden gebruikt om het afspelen van muziek en oproepen te regelen.

Het uiteinde van het oordopje is onder een hoek van ongeveer 45 graden geplaatst. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm.

De oordoppen gebruiken een draai- en vergrendelingsmechanisme, waardoor je ze stevig in je oren kunt plaatsen. Er worden 3 verschillende maten siliconen oordopjes meegeleverd.

Ik heb inmiddels vele uren met deze oordopjes naar muziek geluisterd zonder enige overheersende vermoeidheid te voelen. Door hun vorm steken ze echter wel een beetje uit de oren.

Door de goede en stevige pasvorm zijn de JBL Tune 125TWS oortelefoons uitzonderlijk goed in het isoleren van achtergrondgeluiden. 

Dit is vooral handig als je in lawaaierige omgeving bent. In bijvoorbeeld kantoortuinen zijn ze ideaal. Maar ook onderweg in de bus of metro worden achtergrondgeluiden aanzienlijk verminderd.

De JBL Tune 125TWS heeft geen Active Noise Cancelling (ANC).

Bediening

De oortelefoons worden geleverd met fysieke bedieningselementen die kunnen worden gebruikt om het afspelen van muziek en oproepen te regelen.

Als je één keer op het rechteroordopje drukt, wordt muziek gepauzeerd / afgespeeld of wordt een inkomende oproep beantwoord.

Als je twee keer tikt op het rechteroordopje, wordt de spraakassistent geactiveerd voor oproepen.

Door één keer op het linkeroordopje te drukken, springt u een nummer vooruit. Als je er twee keer op druk, ga je naar het volgende nummer. 

Er zijn geen bedieningselementen om het volumeniveau aan te passen, wat jammer is. Het regelen van het volume doe je dan dus via je telefoon of ander aangesloten apparaat.

Geluid JBL Tune 125TWS

De JBL Tune 125TWS een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De oordoppen klinken dankzij JBL Pure Bass geweldig. 

De bass en de lage tonen krijgen een aanzienlijke boost en zijn behoorlijk prominent aanwezig.  Ook de middentonen worden evenredig versterkt. Dit zorgt voor een al met al gebalanceerde en levendige geluidservaring. Zoals we gewend zijn van JBL vervormt de muziek niet. Ook niet op hogere volumes.  

Kortom, de geluidsprestaties zijn met de JBL Tune 125TWS dik in orde

Microfoon JBL Tune 125TWS

Ook de microfoonkwaliteit laat niets te wensen over. De ontvanger kon alles horen wat we zeiden tijdens een gesprek. Dit hebben getest via zowel het reguliere telefoonnetwerk als Whatsapp. Wel gaf de ontvanger aan dat onze stem een klein beetje verder weg klonk dan normaal.  

Ook omgevingsgeluiden worden gemakkelijk opgepikt. Voor oproepen in een stille omgeving is de microfoon op de Tune 125TWS echter dik in orde.  

Batterijduur JBL Tune 125TWS

De batterijduur van de JBL Tune 125TWS is indrukwekkend. Na volledig te zijn opgeladen kun je 8 uur achtereenvolgens muziek luisteren. Hierna kun je ze via de oplaadbox nog een 3 keer opladen.

Opgeteld kun je dus 32 uur muziek luisteren zonder dat je hiervoor een stopcontact nodig hebt! Er zijn weinig concurrenten die dit nadoen. 

Het opladen van de laadcassette duurt ongeveer 2 uur. 

Wil je even snel opladen? Dat kan ook. Na 15 minuten kun je ongeveer 1 uur muziek luisteren. 

Supersnel gekoppeld

Zodra je de oordopjes uit de oplaadbox haalt, zijn ze met één enkele tik gekoppeld aan je smartphone. 

Dual Connect

Wil je luisteren met alleen je linkeroor, rechteroor of beide oren? Door middel van  Dual Connect heb je hierin zelf de keuze. Je kunt 1 oordopje opladen, terwijl je het andere gebruikt. 

Wat zit er in de doos?

In de doos treffen we het volgende aan:

 • JBL TUNE 125TWS
 • 3 maten oordopjes (maat S, M, L)
 • Type-C USB-oplaadkabel
 • Oplaadhoes
 • 1 x garantie / waarschuwing 
 • 1 x Snelstartgids / Veiligheidsinformatieblad
Let op, er wordt geen oplader meegeleverd maar alleen het USB oplaadsnoertje. 
 
jbl tune 125tws pure bass

Alle kenmerken op een rij

 • Bluetooth versie 5
 • Ingebouwde microfoon
 • Slimme oplaadhoes
 • Ergonomische oordopjes
 • Draagwijze In-Ear
 • Gewicht 73 gram
 • Handsfree telefoongesprekken
 • JBL Pure Bass-geluid
 • Oplaadbare batterij
 • 32 uur gebruikstijd zonder stopcontact
 • Afstandsbediening op oordopppen
 • Volledig draadloos
 • Geen IPX certificaat
 • Gevoeligheid van de driver bij 1kHz/1mW (dB)96
 • Dynamisch frequentiebereik (Hz)20 Hz – 20 kHz
 • Impedantie (ohms)14
 • Type batterijLithium-ion Battery (85mA/3.7V)

Conclusie

Voor de JBL Tune 125TWS betaal je nog geen 100,- euro. Met het JBL Pure Bass-geluid, de comfortabele pasvorm en de zeer lange batterijduur van maar liefst 32 uur is de JBL Tune 125TWS een echte must-have. 

Lees ook de review van de Earbud versie: JBL Tune 225TWS.

Over Harman/JBL

HARMAN International is een wereldleider op het gebied van lifestyle-audio-innovaties en professionele audio oplossingen.

Met toonaangevende merken zoals AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® en Revel®, wordt HARMAN bewonderd door audiofielen, muzikanten en de uitgaansgelegenheden waar ze optreden over de hele wereld. 

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: