makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De weg naar Bakkum is de biografie van Jim Bakkum. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

De weg naar Bakkum - Jim Bakkum

Jim brak op vijftienjarige leeftijd op stormachtige wijze door dankzij zijn deelname aan het eerste seizoen van Idols. Jim was hier verliezend finalist was. Daarna scoorde hij diverse hits en speelde hij in theatervoorstellingen, musicals en films. 

In zijn biografie “De weg naar Bakkum” neemt Jim je mee in zijn nu al turbulente leven. 

de weg naar bakkum - jim bakkum
Naar het boek >>

Samenvatting van het boek

Hallo allemáál! Dat kan hááárder!’ We roepen, we zwaaien, we zweven boven de wereld, boven de Dam… Jamai loopt naar een hoek, draait ons de rug toe. Ik, al net zo emotioneel, sla een arm om hem heen. Te veel indrukken, te veel geluk. Te veel om te verwerken voor twee jochies. Kinderen nog… 

Jim. De weg naar Bakkum is mijn persoonlijke verhaal. Hoe ik als jochie van vijftien jaar de plotselinge Idols-hysterie beleefde. En werd gekatapulteerd in een rollercoaster-carrière in muziek, film en theater. Een jongen die ‘anders’ was, maar dit nooit zo voelde. Een dagdromer in een sprookjeswereld. 

Jim is ook een verhaal over mijn vriendschappen, fans en leermomenten. Over mijn familie, de liefde die ik vond en de man die ik ben. Al mijn jeugddromen zijn uitgekomen en heb ik waargemaakt. Misschien had ik ook wel iemand iets te bewijzen. ‘Was jij niet van een of ander talentenjachtje?’ Jim Bakkums jonge leven verandert zodra hij op vijftienjarige leeftijd meedoet aan de eerste Nederlandse editie van Idols. Hij eindigt als tweede en wordt gekatapulteerd in de wereld van entertainment. 

Jim maakt muziek, brengt albums uit, speelt in films en op toneel. Het tieneridool van toen wordt echtgenoot en vader, maar blijft altijd zichzelf.

Nu al zijn eigen biografie

Jim Bakkum heeft zijn eigen biografie! De 34 jarige finalist van Idols-finalist, popster en auteur heeft al het nodige meegemaakt. In zijn biografie “De weg naar Bakkum” vertelt Jim veel over zijn rollercoaster leven.

Tijdens een uitzending van RTL4 mocht Zangeres Samantha Steenwijk alvast een stukje uit zijn boek voorlezen. De nodige relaties komen aan bod. Zoals met Marieke van Ginneken (de zus van Aukje van Ginneken).

Die relatie wilden de mensen Idols liever niet aan de grote klok hangen.  Zij was op dat moment 23 en Jim was nog maar net 15! Uiteindelijk is die relatie gestrand en kwam Gaby Blaaser in beeld.

In de uitzending van RTL4 reageerde óók nog even op het boek. Gaby kreeg het als vriendinnetje vaak zwaar te verduren. Gaby: “Ik was het vriendinnetje van Jim en ik werd natuurlijk wel gehaat omdat heel Nederland verliefd op hem was. Ik kreeg regelmatig scheldwoorden en middelvingers naar mijn hoofd. Ik heb daar wel een flinke klap van gekregen, dat dat gebeurde.”

Ondertussen is Jim alweer ruim tien jaar getrouwd met Bettina Holwerda. Samen hebben ze 3 kinderen.

Het boek bevat één grote boodschap, zegt Bakkum. “Volg die ogenschijnlijk onbereikbare droom, want damn, voor je het weet leef je ‘m.”

Over Jim Bakkum

Jim Bakkum is zanger, acteur en presentator. Hij begon zijn carrière in 2002 bij Idols. In de jaren daarna bracht hij albums uit, speelde hij in films, series en in het theater en presenteerde hij diverse tv-programma’s. 

Iedere avond leest hij voor aan zijn kinderen Lux en Posy. Zijn zoontje bedacht de naam Dadoe.

Jim raakte door het voorlezen van zijn kinderen geïnspireerd zelf een kinderboek te schrijven, een droom die Kirsten Michel – zangeres, songwriter en vocal coach voor diverse tv-programma’s – met hem deelde. Samen zijn ze een gouden duo!

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek “De weg naar Bakkum” van Jim Bakkum is te koop bij Bol.com. Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 21,5 x 14 x 2,4 cm
Aantal pagina’s: 279 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Jim Bakkum
EAN / ISBN: 9789492107350

Bekijk hier alle artikelen van Jim Bakkum >>

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: