makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De Kobo Elipsa is de nieuwste ereader van Kobo. Moet je de Elipsa kopen? Je leest er alles over in deze review.

Kobo Elipsa Review

De Kobo Elipsa is net even anders dan alle andere Kobo ereaders er te koop zijn. Want de Elipsa is namelijk ook geschikt om aantekeningen mee te maken in e-books en pdf-bestanden. Het maken van aantekeningen doe je met de meegeleverde stylus. Je kunt ook je notities zeer gemakkelijk omzetten in getypte tekst en deze exporteren. 

Gun jezelf het ultieme pakket om te schrijven en lezen: het complete Kobo Elipsa Pack. Inclusief de Kobo Elipsa eReader, Kobo Stylus en Kobo Elipsa SleepCover.

Markeren van teksten is zo simpel

De Kobo Elipsa wordt standaard geleverd met de Kobo Stylus. Hiermee wordt lezen en aantekeningen maken in ebooks, essays of bijvoorbeeld huiswerkopdrachten onwijs makkelijk. 

Je gebruikt de Stylus voor onderstrepen, omcirkelen of markeren. En, schiet je een idee te binnen? Dan schrijf je dit eenvoudig op in de marges. Het verwijderen van markeringen of teksten is tevens heel eenvoudig. 

Maak ebooks en pdf-bestanden* helemaal eigen met functies om makkelijk notities op te slaan, te organiseren en zoeken.

*In PDF’s met beperkte rechten kunnen geen markeringen of notities worden gemaakt.

Maak je eigen notitieboeken met de Kobo Elipsa

Het grote voordeel van de Elipsa is de ingebouwde notitiefunctie. Deze biedt je ruimte voor al je aantekeningen, ideeën en to-dolijstjes. Je handschrift zet je met slechts één tik om in getypte tekst. Je kunt direct o iedere pagina schrijven. Eigenlijk net zoals je op papier zou doen. 

De Kobo Elipsa past de dikte van je handschrift aan, afhankelijk van hoeveel druk je uitoefent.

Fijne achtergrondverlichting

De Kobo Elipsa heeft net zoals alle andere Kobo ereaders een zeer fijne verlichting. Hierdoor hoef je nooit meer te lezen met het kamerlicht aan. 

Je stelt de lichtsterkte ook eenvoudig in door in het gebruiksvriendelijke menu te kiezen voor de gewenste stand. 

De lichtsterkte stel je in door te ‘schuiven’. Op die manier kies je de voor jou gewenst lichtsterkte.  

Kobo Elipsa Unboxing

Een supergrote ereader

De Elipsa doet je denken aan de Kobo Forma e-reader of de Kindle Oasis. Met een extra dikke rand aan één kant van het scherm. Hierdoor is het makkelijk om de ereader met één hand vast te houden. Het scherm draait automatisch, afhankelijk van met welke hand je het vasthoudt. Maar met een 10,3-inch scherm is de Kobo Elipsa veel groter dan de Forma en Oasis.

Het extra grote scherm is handig als je de Elipsa als een notitie-apparaat gebruikt. Je kunt hierdoor ruime marges instellen voor bijvoorbeeld het markeren van documenten. Daarnaast is het ook behoorlijk luxe voor het lezen van boeken. Zeker als je de letters wat groter zou willen maken. 

Wil je juist kleinere letters, dan kun je mega veel tekst op het scherm zetten. Hierdoor hoef je minder snel bladzijdes om te slaan.

kobo elipsa aantekeningen

Geen fysieke knoppen om bladzijden om te slaan

De Elipsa is echter niet de meest perfecte e-reader. Persoonlijk geef ik nog steeds de voorkeur aan fysieke knoppen als optie om pagina’s om te slaan. Je kunt lang zoeken, maar op de Elipsa zul je deze niet vinden. 

De enige knoppen op de Elipsa zijn een de slaap / waak functie aan de zijkant. En vind je een heel klein knopje voor het uitvoeren van harde resets. 

Het omslaan van pagina’s gebeurt in plaats daarvan allemaal via schermvegen en tikken. Daarentegen geven sommigen hier juist wel de voorkeur aan.

Slimme sleepcover hoes

Kobo heeft ook een slimme hoes voor de Elipsa gemaakt. Deze zogenaamde SleepCover biedt je een veilige plek om de stylus op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. 

De deksel kan aan beide uiteinden van de ereader worden bevestigd. Dit is afhankelijk van de manier waarop je het apparaat wil vasthouden. 

De sleepcover wordt standaard meegeleverd.

Onbeperkt boeken lezen met Kobo-Plus

Onbeperkt lezen op deze Kobo e-reader en op je smartphone en tablet? Dat kan met het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks op je wachten. Nieuwsgierig? Ontdek er alles over: bol.com/koboplus.

Moet ik de Kobo Elipsa kopen?

Jazeker. Als je op zoek bent naar een geweldige ereader waarbij je ook zelf aantekeningen wilt maken. Want samengevat is de Kobo Elipsa een boek, notitieblok en je digitale boekenwinkel in één. Gecombineerd met alles wat je nodig hebt om je ideeën werkelijkheid te maken. Maar ook als je de ereader alleen wil gaan gebruiken om te lezen is dit een topper. 

Met de Kobo Stylus maak je gemakkelijk notities in ebooks en pdf-bestanden. En zeker niet onbelangrijk: inclusief handschriftherkenning door middel van MyScript.

Bovendien kan je ook eigen notitieboekjes maken waarin je jouw notities in een handomdraai kunt omzetten in duidelijke, getypte tekst en je notities buiten je apparaat kunt exporteren.

Met 32 GB opslagruimte neem je meer boeken mee dan er ooit in een tas zouden passen.

En als je even wilt pauzeren, sluit dan eenvoudig de meegeleverde SleepCover om de Kobo Elipsa te beschermen en in de slaapstand zetten. 

Hiermee is de Kobo Elipsa een aanrader voor iedereen die toe is aan een nieuwe ereader.

Waar is de Kobo Elipsa te koop?

De Kobo Elipsa is te koop bij onder andere Bol.com

Belangrijkste specificaties van de Kobo Elipsa

 • Schermtype: Electronic Ink
 • Type e-ink paneel: Carta
 • Scherpte van het scherm: Full HD – 1080p
 • Resolutie hoogte: 1872 pixels
 • Resolutie breedte: 1404 pixels
 • Schermdiagonaal: 10,3 inch
 • Pixel dichtheid: 227 ppi
 • Totale opslagcapaciteit: 32GB
 • Intern werkgeheugen: 1 GB
 • Gewicht: 383 gram
 • Breedte: 22,7 cm
 • Dikte: 0,76 cm
 • Hoogte: 19,3 cm
 • Wifi: A, AC, B, G en N
 • Type aansluiting: USB-C
 • Accu: 2400 Ah

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: