makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Kun je zelf Reiki leren? Ja, lees alles over deze Online Reiki Cursus. Leer thuis op je eigen tempo alles over Reiki. Je leest er alles over in deze review.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze en is in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Door het toepassen van Reiki kun je vervelende aandoeningen voorkomen. Of zijn aandoeningen in sommige gevallen makkelijker te genezen. Reiki zal in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen. Maar wél aanvullen en ondersteunen.

De werking van universele energie

Reiki werkt met zogenaamde universele energie. Je kunt Reiki daardoor vergelijken met andere alternatieve geneeswijzen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie wordt deze universele energie ook gezien als de onmisbare levenskracht. Een energie is in alle levende wezens aanwezig is. Door middel van Reiki wordt deze universele energie vooral gebruikt om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Blokkeringen in energiebanen

Er kunnen in deze energiebanen blokkeringen ontstaan. Deze blokkeringen kunnen onze hele energiehuishouding in gevaar kunnen brengen. Energiebanen zijn met elkaar verbonden via vele knooppunten. Deze worden knooppunten worden chakra’s genoemd. 

De Reiki-healer zorgt ervoor dat deze energieblokkades ongedaan worden gemaakt. Dat doet hij door extra energie door ons lichaam te laten stromen.

chakras reiki

Energie uit de kosmos

Werkt Reiki dus met persoonlijke energie? Nee, Reiki werkt met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van derden en wordt zowel door handoplegging als vanop een afstand gestuurd.  

Op deze manier worden disharmonieën in alle lichaamsdelen opgeheven. Reiki heeft dus een positieve invloed op alles waar energie aan te pas komt. Reiki is voor vele mogelijkheden toepasbaar.

Zelf Reiki leren

Spirituele en ontspannende Reiki technieken zijn nu ook voor jou binnen handbereik. Door middel van een unieke online Reiki thuisstudie. Maak kennis met het traditionele Reiki systeem. Leer alles wat je nodig hebt om jezelf en anderen met Reiki te behandelen. Rustig aan en stap voor stap ontdek je de helende kracht van reiki. Begin vandaag al met de Reiki lessen!

Is een Reiki thuisstudie wel aan te bevelen? Ja! Zeker als je oververmoeid, hoogsensitief of overspannen bent. Op zo’n moment is het veel beter en fijner om Reiki thuis te leren. Je hebt dan immers geen afleiding van andere mensen, geen reistijd en geen last van de drukke prikkels die bij een groepscursus horen.  

Daarbij neem je thuis de lesstof ook echt veel beter op wanneer je leest en oefent op het moment dat jij er puf voor en zin in hebt.

Daarnaast is er de laatste jaren veel vertroebeling in de Reiki wereld ontstaan. Mensen krijgen geen lesmateriaal mee naar huis. Of worden niet alle Reiki technieken geoefend. Na afloop van zo’n cursus staan cursisten letterlijk met lege handen.

Populaire thuisstudie Met meer dan 750 actieve en tevreden cursisten is dit de nummer 1 Reiki opleiding van Nederland

Reiki 1 cursus - Wat houdt deze cursus in?

Ontdek de Reiki energie met deze complete Online Reiki basiscursus. Leer de traditionele eerste Reiki graad met werkelijk alles erop en eraan:

 • Reiki zelfbehandeling
 • Behandeling van andere mensen
 • Reiki bij kinderen en dieren
 • Veel online oefeningen en luistermeditaties

Leer hoe je een Reiki behandeling geeft
De online cursus Reiki 1 leert je om je af te stemmen op de Reiki energie, en om deze energie door te geven via je handen aan jezelf en anderen. Je leert alle technieken en handposities, waaronder de zelfbehandeling en de chakra-behandeling. Ook krijg je informatie en inspiratie over de toepassing van de uitgangspunten van Reiki in het dagelijks leven.

Ontdek stap voor stap de voordelen van Reiki
Met Reiki 1 kun je jezelf behandelen en de energie ook doorgeven aan anderen. Wanneer je je handen plaatst, bij jezelf of bij een ander, begint de Reiki-energie te stromen. Dit kan leiden tot meer ontspanning, een beter contact met je lichaam, innerlijke rust en meer zelfkennis. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en brengt op alle vlakken van je leven meer balans.

Ontvang de spirituele Reiki inwijding
Bij deze eerste graad Reiki cursus ontvang je op een voor jou geschikt moment op afstand de traditionele Reiki inwijding. Je bent daardoor in staat om de universele levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven via handoplegging. De afstandsinwijdingen worden wekelijks op verschillende momenten georganiseerd.

Een praktische en inspirerende thuisstudie
De cursus volg je in je eigen tijd en in je eigen vertrouwde omgeving, heel gemakkelijk via onze online cursus-site. Je oefent je handposities met behulp van de duidelijke foto’s en je leert jezelf te behandelen door te luisteren naar de luistermeditaties en oefen-MP3’s. Je kunt op elk gewenst moment via e-mail je vragen over Reiki en de healing technieken stellen aan Reikimeester Bas Akkerman.

Reiki 2 cursus - Wat houdt deze cursus in?

Ontdek de geheimen en voordelen van Reiki 2 met deze complete Online Reiki 2 cursus.

 • Reiki afstandsbehandeling
 • Toepassing van de Reiki symbolen
 • Versterken van de energie en werken met blokkades
 • Veel online oefeningen en luistermeditaties

Beleef de Reiki energie intenser
Als je enige tijd met de technieken van de eerste reiki graad hebt gewerkt en jezelf regelmatig reiki hebt gegeven, kun je de behoefte krijgen om verder te groeien en meer te leren. De cursus reiki 2 leert je in dertien lessen alle technieken en vaardigheden van de tweede reiki graad. Reiki 2 maakt je beleving van reiki sterker en krachtiger. Het volgen van een reiki 2 cursus zorgt voor verdieping en een veel ruimere toepassing van de energie van reiki, en je kunt veel directer op blokkades inwerken.

Maak kennis met de Reiki symbolen
Bij deze tweede graad Reiki cursus ontvang je op een afgesproken moment op afstand de traditionele inwijding van Reiki meester Bas Akkerman. Na deze inwijding kun je de technieken van de tweede graad gaan toepassen, door te werken met de Reiki symbolen. Met de reiki symbolen kun je Reiki ook inzetten op het niet-lichamelijke vlak. Je leert de symbolen gebruiken in een Reiki behandeling en je krijgt tips voor het gebruik van de Reiki symbolen in je dagelijkse leven.

Reiki op afstand
Reiki kent geen grenzen en wordt niet beperkt door ruimte en tijd. Ontdek hoe je Reiki op afstand geeft, bijvoorbeeld aan mensen die je steun nodig hebben bij belangrijke levensgebeurtenissen. Ook is het mogelijk om ervaringen uit het verleden te verzachten met Reiki en om een heldere blik te krijgen op onze gedachten en zorgen over de toekomst.

Werken met blokkades
Met de tweedegraads Reiki-technieken kun je emotionele en mentale blokkades opsporen en helen. De kracht van de Reiki symbolen en positieve affirmaties vormen samen krachtig gereedschap voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de mensen met wie je de Reiki energie deelt.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Iedereen die de eerste Reiki graad heeft gedaan kan deze boeiende vervolgcursus doen. Het maakt niet uit of je de Reiki 1 cursus bij een reiki-master thuis, bij een opleidingscentrum of via onze website hebt gevolgd. De cursus is opgezet voor iedereen die zijn of haar studie van Reiki wil verdiepen en meer met Reiki wil doen in het dagelijkse leven. 

Deze Reiki cursus volg je in je eigen tijd en in je eigen vertrouwde omgeving via onze website. Je oefent je technieken en het werken met symbolen met behulp van de duidelijke illustraties, je plant je inwijding in zodat je die ontvangt op een moment dat het jou uitkomt, en je leert de Reiki energie breder in te zetten met behulp van de praktische oefeningen.

Je krijgt bij je inschrijving voor Reiki 2 trouwens gratis toegang tot de Reiki 1 lessen om je kennis van Reiki 1op te frissen voor je verder gaat met Reiki 2!

Reiki Master opleiding - Wat houdt deze cursus in?

Leer de traditionele Reiki Master graad met alles erop en eraan:

 • Reiki 1 en 2 herhalen
 • Werken met het Reiki Master symbool
 • Leer hoe je de Reiki inwijdingen kunt geven
 • Veel online oefeningen en meditaties

Maak de Reiki cirkel rond
De Reiki Master opleiding is speciaal ontwikkeld om thuis in je eigen tijd en tempo te leren hoe je Reikimeester wordt. De cursus Reiki 3 vergroot je Reiki kracht en helpt je om zelf een succesvolle en inspirerende Reiki cursus te organiseren.

Deze Reiki cursus in de derde graad volg je voor je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling, maar ook als je de behoefte voelt om Reiki uit te dragen via het geven van cursussen en inwijdingen. Bij deze veelgeprezen thuisstudie krijg je toegang tot deskundige en inspirerende lessen die op basis van jarenlange ervaring zijn samengesteld door Reikimeester Bas Akkerman.

Inhoud en opbouw van de Reiki Master opleiding
Alle lessen staan online en kun je op elk gewenst moment inzien en ook zelf uitprinten. Met tientallen opdrachten, oefeningen, vragen en duidelijke instructies is deze online Reiki 3 cursus een boeiende cursus waar je de rest van je leven baat bij zult hebben!
De cursus is zo opgezet, dat je deze bij een gemiddelde studieduur van 7 uur per week in 6 weken kunt afronden. Je ontvangt op afstand de inwijding tot Reikimeester. Na afronding ontvang je je certificaat en kun je zelf Reiki 1 en 2 cursussen gaan geven.

Reiki opfrissen met inspirerende lessen en oefeningen
De uitgebreide en levendige modules over energie, Reiki les geven, inwijden, meditatie etc. geven handvatten voor je persoonlijke ontwikkeling tot een inspirerende en bekwame Reiki-docent. Tijdens de cursus herhaal je de eerste en tweede Reiki graad, en je kunt je vragen over je eigen Reiki beoefening altijd voorleggen aan Reikimeester Bas Akkerman.

Start vandaag nog met de Online Reiki Cursus

Begin jouw leven met Reiki en start vandaag nog met de Online Reiki Cursus.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: