makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Leef meer, denk minder van Pia Callesen. Als je niet meer wilt piekeren. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

Leef meer, denk minder - Pia Callesen

Het boek ‘Leef meer, denk minder‘ van Pia Callesen neemt je mee in een baanbrekende methode om uit een dip te komen. De oorzaak van een dip is vaak dat je te veel denkt. Dat helpt niet. Pak de regie over de aandacht die je aan je gedachten besteedt. Dat helpt wel.

Samenvatting

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in ‘Leef meer, denk minder’ om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. 

We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. 

‘Leef meer, denk minder’ leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt.

Dr. Pia Callesen is gespecialiseerd in metacognitieve therapie. Haar boek hierover is een ongelooflijke bestseller in Denemarken en haar boek verschijnt wereldwijd. 

pia callesen leef meer denk minder recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Leer om te gaan met piekergedachten

Zit je in een dip zit of ben je depressief? Dan kan dit boek je wellicht helpen om ervan af te komen. Het boek geeft aan hoe je met negatieve gedachten of pieker gedachten om moet gaan. Want het zijn de pieker gedachten die ervoor zorgen dat je je niet goed voelt.

Dr. Pia Callesen legt in haar boek uit dat er triggergedachten bestaan die jou laten piekeren. Het is aan jou of je deze gedachten aandacht geeft of niet. Pia leert je in haar boek hoe je hiermee om moet gaan. 

Je kunt door dit boek je gedachten snel aan de kant schuiven. 

Sta eens stil bij de volgende vraag… Pieker je vanwege een depressie of heb je een depressie omdat je veel teveel piekert??? Waarschijnlijk is het laatste het geval. 

Hoe kun je rust inbouwen als er nog zoveel stress is? Hoe trigger en orden je jouw gedachten? Dat is niet makkelijk. Maar dit boek geeft je de antwoorden op al deze vragen.  

Het boek is aan te raden aan mensen die ooit eens een depressie hebben gehad om terugval te voorkomen. Maar zeker ook mensen die een depressie hebben of merken dat ze teveel bezig zijn met piekeren/zich zorg maken/te veel bezig zijn met hun stemming/ mensen en situaties vermijden/neerslachtig zijn. 

Door het lezen van dit boek wordt jij je nog meer bewust dat je zelf veel meer invloed heb op jouw gevoelens. En daarmee de manier waarop je in het leven staat. 

Het zijn nu eenmaal niet de gebeurtenissen in je leven die bepalen hoe je iets ervaart. Maar de manier waarop je met de gebeurtenissen omgaat. 

Het boek is praktisch boek met veel concrete voorbeelden en handvatten die je kan toepassen in jouw eigen situatie. 

Het boek leest prettig. De schema’s die de theorie samenvatten zijn erg duidelijk en overzichtelijk. 

Kortom, een boek dat iedereen zou moeten lezen om meer grip te krijgen op je gedachten en daarmee zelf de touwtjes van je leven in handen te hebben.

Waar is het boek te koop?

Het boek ‘Leef meer, denk minder’ van Pia Callesen is te koop bij Bol.com

Het boek is verkrijgbaar als paperback en ebook. 

Over Pia Callesen

Pia Callesen is een Deense psycholoog en schrijfster. Ze is gespecialiseerd in Meta Cognitieve Therapie (MCT). MCT is een vorm van therapie voor overmatig piekeren.

Haar interesse in dit vakgebied leidde tot een boek waarin haar kennis wordt samengevoegd met de wil om mensen te helpen. 

Pia Callessen schreef een methode om uit een dip te komen en weer controle te krijgen over je denkprocessen. ‘Leef meer, denk minder’ is een boek dat je leidt naar een beter leven waarin je de balans leert te vinden tussen het denken en het doen.

Specificaties

Verschijningsdatum: juli 2021
Afmeting: 21,1 x 14,7 x 1,7 cm
Aantal pagina’s: 176 pagina’s
Illustraties: Nee
Auteur: Pia Callesen
Uitgever: Kosmos Uitgevers
EAN / ISBN: 9789021583839

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: