makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Leer stap voor stap hoe je prachtige foto’s maakt. Voor iedereen geschikt vanwege de leerzame video’s en de aanvullende e-books met heldere uitleg in tekst en prachtige fotovoorbeelden.

Ook jij leert beter fotograferen met deze online training en e-books

Even tijd voor jezelf? Zoveel mensen hebben fotograferen als hun ultieme hobby en vrijetijds besteding. Waarom? Fotograferen is zo gaaf om te doen. De natuur in. De stad in. Je toestel instellen voor de mooiste foto. En schieten fotograferen maar. 

Wil jij beter leren fotograferen? Ben je beginner of heb je al de nodige ervaring met fotograferen? Dan is deze training echt wat voor jou!

Vakfotograaf Peter van Veen leert je fotograferen in 20 video’s. Deze video’s zijn nog eens aangevuld met 20 e-books. Je leert van Peter hoe je met natuurlijk licht en kunstlicht fotografeert. Maar ook hoe je binnen in huis en buiten in de natuur prachtige foto’s maakt. 

Je wordt meegenomen in het gebruik van filters. Wat de effecten zijn van bepaalde filters, welke instellingen het beste zijn voor onder andere landschap-, architectuur- en macrofotografie. Maar ook het fotograferen van kinderen en dieren. 

Oftewel, je leert alles van de kern van digitale fotografie. En ook niet geheel onbelangrijk leer je hoe je een toegankelijk foto-archief maakt. Zodat je jouw dierbare foto’s nooit kwijtraakt, maar veilig kunt bewaren.

Peter legt het je allemaal op een laagdrempelige en leuke manier uit. Je kunt ieder onderwerp dat wordt behandeld, direct succesvol in de praktijk toepassen. 

Je familie, vrienden en kennissen zullen versteld staan van je foto’s!

Waar bestaat de cursus uit?

Elke les begint met een inleidende video over het onderwerp dat in de les wordt behandeld. Deze wordt gepresenteerd door vakfotograaf Peter van Veen. Hij behandelt niet alleen op speelse wijze de theorie, maar laat je ook zien hoe het in de praktijk.

Iedere video wordt vervolgd met een e-book. Ieder e-book bevat ongeveer 30 pagina’s. Deze zijn naast tekst ook voorzien van de nodige illustraties en foto’s. Er wordt dieper ingegaan op het onderwerp dat wordt behandeld. 

Alle e-books zijn fraai vormgegeven en rijkelijk voorzien van illustraties en voorbeeldfoto’s. Je kunt deze lezen op je computer (zowel Windows als Mac), tablet en zelfs op je smartphone.

Wat weet jij na het volgen van deze digitale fotografietraining?

Je leert in deze online digitale fotografietraining o.a. hoe je je camera optimaal bedient en waar elke knop precies voor is. Je wordt geleerd het maximale resultaat te halen uit je eigen camera.

Ook als je een nieuwe camera wilt kopen, wordt gekeken welke dan het meest geschikt is voor de door jou gewenste fotografie.

Verder aan bod komen:

  • Optimaal gebuik kunnen maken van de diverse soorten licht. Zoals natuurlijk licht, maar ook met kunstlicht en flitslicht leer je overweg kunnen.
  • Het maken van boeiende portretten en de leukste kinderfoto’s.
  • Fotograferen van dieren. Zowel thuis als in de natuur. Maar ook in de dierentuin.
  • Je maakt indrukwekkende dichtbij/macrofoto’s. Met vrijwel alle camera’s is dit mogelijk, maar slechts weinig fotografen maken gebruik van die fascinerende mogelijkheid.
  • Architectuurfotografie, landschapsfotografie, natuurfotografie. Deze hebben voor jou na afloop van de cursus geen geheimen meer.
  • Maken van hele goede composities. Je weet welke regels daarvoor gelden.
  • Alles wat je wilt weten over objectieven, filters, diafragma, sluitertijden en de witbalans.
  • Hoe je je foto’s op de computer archiveren, bewerken en opslaan.

Voor wie is deze cursus digitale fotografie geschikt?

Om met deze cursus digitale fotografie te starten heb je geen specifieke voorkennis nodig. De cursus is heel toegankelijk. 

Maar ook als je al de nodige ervaring hebt met met fotografie is deze cursus van onschatbare waarde. Als je alle lesstof hebt doorgenomen dan weet je bijzonder veel over alle aspecten van de fotografie. 

Kortom, ben jij een beginnende hobbyfotograaf, wil jij meer over fotografie weten of wil je van fotografie jouw beroep maken? Dan is deze cursus voor jou bestemd!

Over de instructeurs

De video’s en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de e-booklessen is Herman Rouwenhorst. 

Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. 

De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Cursusoverzicht

De cursus digitale fotografie is als volgt opgebouwd.

Introductie & Fotografie
Les 1: Introductie (tijdsduur: 01:15:00)
Les 2: De keuze van uw camera (tijdsduur: 01:13:00)
Les 3: De digitale camera in gebruik (tijdsduur: 01:09:00)
Les 4: Het fotograferen van kinderen (tijdsduur: 01:10:00)
Les 5: Bediening en werking van de digitale camera (tijdsduur: 01:13:00)
Les 6: Landschapsfotografie (tijdsduur: 01:13:00)
Les 7: Selectief scherpstellen (tijdsduur: 01:11:00)
Les 8: Het fotograferen van dieren (tijdsduur: 01:10:00)
Les 9: Licht en kleur (tijdsduur: 01:11:00)
Les 10: Filtertechnieken (tijdsduur: 01:12:00)
Les 11: Compositie in de fotografie (tijdsduur: 01:11:00)
Les 12: Compositie in de fotografie (Deel 2) (tijdsduur: 01:09:00)
Les 13: Optiek en beeldvorming (tijdsduur: 01:10:00)
Les 14: Fotograferen in tuinen en parken (tijdsduur: 01:14:00)
Les 15: Objectieven PROEFLES (tijdsduur: 01:09:00)
Les 16: Macrofotografie (tijdsduur: 01:11:00)
Les 17: Praktijk van de macrofotografie (tijdsduur: 01:13:00)

Fotografie en computers

Les 18: De hardware (tijdsduur: 01:09:00)
Les 19: De software (tijdsduur: 01:17:00)
Les 20: Architectuurfotografie (tijdsduur: 01:18:00)

Leren in je eigen tempo

Het voordeel van het volgen van de online fotografie opleiding is dat jij de videolessen en e-books kunt bekijken wanneer het jou uitkomt. Je hoeft er niet de deur voor uit of een vaste dag voor in te plannen. Gewoon leren in je eigen tempo. Makkelijk toch.

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: