makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Leer je eigen Wordpress website bouwen in 3,5 uur. Maak daarbij gebruik van Elementor. De nummer 1 pagebuilder. Lees er alles over.

WordPress en Elementor - bouw je eigen website

Je eigen website in WordPress maken? Dat is eenvoudiger dan je denkt. In minder dan 3,5 uur leer je alles van WordPress. En heb je WordPress onder de knie? Combineer dan WordPress met Elementor. De nummer 1 pagebuilder van dit moment. Lees er alles over in deze blog. 

Wat is WordPress?

Maar wat is WordPress nu eigenlijk?

WordPress is de eenvoudigste en populairste manier om je eigen website of blog te maken. WordPress beheert zelfs meer dan 35% van alle websites op die op het internet te vinden zijn. Dus, meer dan een op de vier websites die je bezoekt, is een WordPress website.

WordPress is zoals we dat noemen een “Open Source contentmanagementsysteem. De software van onder de GPLv2 licentie. Dit betekent dat iedereen de WordPress-software gratis kan gebruiken of wijzigen. Een Content Management Systeem (CMS) is een tool waarmee u belangrijke aspecten van uw website – zoals content – gemakkelijk kunt beheren zonder iets te weten over programmeren.

Het eindresultaat is dat iedereen een website kan met WordPress kan bouwen. Ook als je geen ontwikkelaar bent of diepgaande IT-kennis hebt. 

Wat voor websites kun je maken met WordPress?

In de begin jaren was WordPress vooral bedoeld voor het maken van een blog. Voor meer traditionele websites waren andere tools beschikbaar, zoals o.a. Joomla.  

Gelukkig kun je tegenwoordig met WordPress veel meer dan het maken van alleen een blog. Je kunt nu ieder type website maken.

Denk hierbij aan:

 • Zakelijke websites
 • eCommerce-winkels
 • Blogs
 • portefeuilles
 • CV
 • Forums
 • Sociale netwerken
 • Lidmaatschapssites
 • … eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken is mogelijk met WordPress

Online WordPress training

In de  online cursus voor beginners met WordPress word je stap voor stap begeleid in het maken van websites. Je wordt meegenomen in alle stappen die je moet zetten om een eigen website te kunnen maken.

In de WordPress training begin je bij de keuze van je domeinnaam en hosting. Daarna ga je WordPress installeren, en wordt laten zien hoe je met WordPress werkt. Het aanpassen van de “look and feel”. Hoe je de website kunt aanpassen en hem op een eenvoudige manier kunt vullen met content. 

In het laatste deel van de WordPress training worden alle zaken doorlopen die ervoor zorgen dat je website goed functioneert. Hoe je deze zelf kunt optimaliseren voor je bezoekers en zoekmachines én je hem zelf kunt onderhouden.

Een uitgebreide online cursus voor beginners dus, waardoor je aan het eind van de training zelfstandig verder kunt met de professionalisering van jouw website!

Leer alles over WordPress

Kortom. Heb jij nog geen verstand van het maken van websites? In slechts 3,5 uur leer je alles van WordPress. Meld je vandaag nog aan voor de online training en bouw je eigen website.

Wat is Elementor?

Nadat je de online WordPress training hebt gevolgd kun je al prima een eigen website bouwen. Om het bouwen van pagina’s nog makkelijker te maken, is het handig hiervoor een pagebuilder te gebruiken. Daarom vertellen we je wat meer over de combinatie WordPress en Elementor

WordPress en Elementor - De gouden combinatie

Met Elementor een WordPress website maken is niet alleen eenvoudig, maar geeft je ook enorm veel vrijheid. Is de door jouw gekozen template niet helemaal naar wens? Dan kun je zonder technische kennis van welke programmeertaal dan ook de template wijzigen. Elementor biedt dan uitkomst. Elementor is niet voor niets de meest gebruikte Pagebuilder van dit moment.

Wat is Elementor

Elementor is een gratis plugin waarmee je jouw hele website door middel van een drag & drop-editor kunt bouwen. Dit wil zeggen dat je met Elementor geavanceerde pagina’s voor je website kunt maken. Je hoeft hiervoor geen kennis te hebben van programmeercodes. Elementor is mega populair. Het heeft inmiddels meer dan 1 miljoen actieve gebruikers. 

Elementor is niet alleen heel erg goed. Maar in tegenstelling tot andere pagebuilders ook nog een helemaal gratis.

Voordelen van Elementor

Alle functies voor responsive design
Elementor biedt alle functies om een goede responsive website te ontwerpen. Dit houdt in dat de website op alle apparaten goed te zien is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld desktop pc, tablet of en/of smartphone. Wil je bijvoorbeeld een foto verbergen op alleen een mobiel? Dat kan eenvoudig door het zetten van een vinkje. Maar denk ook aan aangepaste lettertypes voor de verschillende devices. Met Elementor is dat een fluitje van een cent.  

Alle functies op een logische plek
Één van de belangrijkste redenen waarom Elementor zo prettig werkt is de logische indeling van het pakket. Alle functies worden weergegeven in een balk aan de linkerkant van de pagina. De functies zitten allemaal op een logische plek. Hierdoor zijn deze gemakkelijk te vinden en te gebruiken.

Controle over het ontwerp van de pagina zonder de CSS te wijzigen
Elementor biedt echt alle opties die je nodig hebt om een mooie pagina te bouwen. Van alle elementen kan de kleur, het font, padding, margin en nog veel meer in een handomdraai worden gewijzigd. Het is ook mogelijk om animaties aan elementen worden toe te voegen.

Elementor werkt super snel
Nog een voordeel. Elementor werkt super snel. Dat is tegenstelling tot sommige andere pagebuilders, waarbij je soms erg lang moet wachten voordat een pagina geladen is. Elementor is hierop echt een uitzondering. Een aanpassing is direct te zien. 

Templates kunnen worden opgeslagen
Als je het ontwerp van een pagina ook voor een andere pagina wil gebruiken, kun je deze opslaan als template. Je hoeft daarom niet iedere keer een nieuwe pagina van scratch af aan op te bouwen. Hierdoor bespaar je veel tijd. 

Elementor is volop in ontwikkeling
Het ontwikkelteam van Elementor is super enthousiast en luistert goed naar de wensen van de gebruikers. Met enige regelmaat worden updates met daarin verbeteringen en nieuwe functionaliteiten uitgebracht. Kortom, ze zitten bij Elementor niet stil!

Nadelen van Elementor

Het kost even tijd om met Elementor te leren werken
Ondanks dat Elementor erg gebruiksvriendelijk is, kost het je uiteraard wat tijd om de tool te leren kennen. Zeker als je nog nooit eerder met een andere page builder hebt gewerkt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van Elementor is het belangrijk dat u de verschillende functies goed leert kennen en dus veel uitprobeert.

Beperkt aantal functies in de gratis versie van Elementor
Elementor heeft een gratis te gebruiken versie. Maar er is ook een Elementor Pro versie die net even wat meer functies biedt. Deze Pro versie beschikt natuurlijk over veel meer functies dan de gratis versie. Als je kennis wilt maken met Elementor, kun je eerst de gratis versie gebruiken. Als Elementor Free bevalt, kun je altijd overwegen om voor de Elementor Pro versie te gaan. 

Het verschil tussen de gratis- en Pro versie vind je op de website van Elementor.

Elementor Pro versie

Met de Elementor Pro versie krijg je onder andere toegang tot: 

Meer dan 50 widgets, zoals: 

 • Slides
 • Portfolio optie
 • Social Media buttons
 • Blogoverzicht
 • Carousel
 • Prijstabellen
 • Enz.. enz…

Meer dan 300 Pro templates
Elementor Pro beschikt over nog meer templates die je kunt gebruiken voor je website. Je kunt kiezen uit meer dan 300 templats. Hiermee bouw je in no-time een professionele website.  

24/7 premium support
Met de Pro versie kun je bij Elementor 24/7 terecht voor al je vragen.

En nog veel meer…

Probeer Elementor Gratis

Download hier de gratis versie van Elementor

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: