makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Boek recensie over de biografie van Martien Meiland in het boek "Van burgemeesterzoontje tot kasteelheer". Wat kun je verwachten van zijn nieuwste boek?

Martien Meiland komt met zijn biografie "Martien" - Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Iedere week trekt Martien Meiland met de televisieserie “Chateau Meiland” op SBS6 meer dan een miljoen kijkers. Iedereen vindt er wat van. Je houdt van Martien, of je vindt hem vreselijk. 

De televisieserie laat maar een klein gedeelte van Martien zien. In het boek “Martien – Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer” vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen. 

Het boek van Martien is te bestellen bij Bol.com.

TIP: Binnenkort is ook de biografie van Erica te bestellen. Lees er alles over.

martien meiland van burgemeesterszoontje tot kasteelheer
Klik op het boek om deze te bekijken

Waar gaat het boek van Martien Meiland over?

Het boek gaat over de jeugd van Martien, zijn alcoholiste vader Nico en over zijn moeder Nel. Zij overleed al op 45-jarige leeftijd. Over de relatie met zijn broer Jaap. Zoals hij noemt, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. 

Maar ook over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema’s. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica. Ik viel als een blok voor “de lelijkste man die ik ooit heb gezien”, aldus Erica. Zij is hem altijd door dik en dun blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette.

Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen hebben geleid. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk.

Over de serie “Chateau Meiland” die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over… álles! Wie de biografie ‘Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt én kan een echt oordeel over hem vellen.

Beperkte oplage: Luxe Editie van de biografie Martien

Er is ook een luxe-editie uitgekomen van het boek Martien.
Let op, dit betreft een gelimiteerde oplage

De luxe-editie is alleen online te koop.

Het bevat  als extra’s 32 pagina’s met unieke foto’s uit het privé-album en de handtekeningen van het hele gezin. 

Voor de Luxe Editie geldt: OP = OP

EreadersEreaders

Levensloop van Martien Meiland

Martien Meiland is geboren in Noordwijkerhout. Hij heeft na zijn middelbare school diverse baantje gehad als onder andere kapper, kok en verkoper. Van 1995 tot 2006 had Martien een eigen woonwinkel.

Zijn woonwinkel runde hij van 2010 tot aan zijn vertrek naar Frankrijk in 2018. Dit deed hij samen met zijn dochter Montana. De winkel, Montana’s, wordt nu gerund door Montana en is te vinden in Noordwijk.

Meiland trouwde in 1985 met Erica Renkema. Samen kregen zij twee dochters; Montana en Maxime. Na 26 jaar kwam het huwelijk tot eind. Een scheiding volgde toen Meiland gevoelens kreeg voor mannen en uit de kast kwam.

In 2017 werd Meiland opa van een kleindochter. Maar naa de scheiding hertrouwde Martien in januari 2019 weer met Erica. 

Martien Meiland is inmiddels een Bekende Nederlander. Hij is niet meer van de buis weg te slaan. Behalve “Chateau Meiland” is Martien ook te zien in onder andere “Ranking the Stars” en “Wie van de drie”.

Wat is het vermogen van Martien Meiland

Waar doet hij het toch van, zullen velen zich afvragen. Het kasteel in Frankrijk staat te koop voor 998.000 euro. Het chateau stond eerder nog te koop voor 1.250.000 euro, maar de animo bleef voor dat bedrag erg beperkt. Inbegrepen in de prijs zijn de meubelen, het zwembad en terras meubilair, zitmaaier en alle overige zaken om direct je eigen Bed&Breakfast te starten. 

Martien kocht het kasteel voor 4 ton euro. Dit was min of meer een compleet bouwval. Zij hebben er zoveel tijd en geld in gestoken, dat wanneer zij het verkopen voor de vraagprijs een winst zullen maken van 850.000 euro. 

Het televisiecontract met SBS6 zal ongetwijfeld ook het nodige opbrengen. In de wandelgangen wordt een bedrag genoemd van 50.000 euro per aflevering, afhankelijk van de kijkcijfers. In totaal zijn er 12 afleveringen in seizoen 3. Dit houdt in dat er 6 ton aan de Meilandjes wordt overgemaakt. 

Martien en Erica kochten hebben 9 ton euro voor de woonboerderij in het Gelderse plaatsje Hengelo betaald. Daar zit zeker al een paar ton euro overwaarde in. Verder onroerendgoed bezit de familie, zover bekend, niet.

Daarnaast, doordat Martien altijd “wijnen, wijnen, wijnen” roept hebben ze nu ook eigen wijn op de markt gebracht. De zogenaamde “Meiland” wijn. Ze zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Wijnvoordeel.

Geschatte omzet van het boek van Martien

Martien Meiland brengt zijn biografie uit in eigen beheer. De uitgeverij staat op naam van zijn vrouw Erica Renkema en de Jan Dijkgraaf, de schrijver van het boek. Normaal gesproken gaat ongeveer de helft van de opbrengst naar de uitgever. Dus van de Meilandjes is het gewoon een hele slimme zet om het boek in eigen beheer uit te brengen.

Het boek kost 22,50 euro. Bij een verkoop van 100.000 boeken is dat een omzet een dikke 2,2 miljoen euro. Haal je hier de kosten vanaf, dan blijft er naar schatting zo tussen de 1 en 1,5 miljoen euro over. Kassa!

Geschreven voor Jan Dijkgraaf

Het boek “Van burgemeesterzoontje tot kasteelheer” is geschreven door Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962). Jan Dijkgraaf is een Nederlandse journalist. 

Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd.

Wat vinden anderen van het boek van Martien Meiland?

  • Een heel eerlijk boek, met alle verhalen van zijn jeugd tot aan nu. Het is meer het verhaal van het hele gezin , niet alleen van Martien, met soms wat verassende feiten. Een aanrader voor fans!
  • Helemaal in hun woorden geschreven, je hoort het ze zeggen. Mooi boek.
  • Het boek is zo geschreven dat je het gevoel hebt dat Martien je alles zelf verteld. Het maakt je nieuwsgierig naar de mens Martien en je wilt steeds maar doorlezen. Nadat ik het boek uit had was ik diep onder de indruk. Deze man heeft heel veel meegemaakt en toch blijft hij positief en gaat uitdagingen aan. Verder valt op dat ze altijd hard hebben gewerkt en als iets niet lukt niet bij de pakken neer gaan zitten maar het gewoon op een andere manier nog eens proberen. Heb het boek in een weekend uitgelezen en heb er om gelachen en het heeft me ook tot nadenken gestemd. Zou ik zelf in staat zijn om ook zo buiten alle kaders te denken? Ik weet het niet. Petje af voor Martien en ik wens hem en zijn familie alle geluk van de wereld.
  • 352 Pagina’s had Jan Dijkgraaf nodig om het levensverhaal van Martien Meiland te vertellen. De meeste lezers zullen het leven van Martien, zijn gezin en hun leven knettergek vinden. Zij krijgen veel negatieve kritiek over zich heen sinds zij 2 maal per week in de Nederlandse huiskamers verschijnen. Maar als je niet van Martien en zijn gezin houdt doe je dat ná het lezen van zijn biografie wel. Het is een liefdevol, creatief, inspirerend, empathisch gezin wat zich niet in een hokje laat plaatsen.
  • De auteur, Jan Dijkgraaf, heeft het leven van Martien in 352 pagina’s beschreven zonder dat de lezer het gevoel krijgt dat er passages uit dit heftige leven zijn overgeslagen. Het verhaal wordt in de speciale editie geïllustreerd met mooie zwart/wit foto’s uit het leven van Martien en Erica.
  • Jan beschrijft zijn jeugd, zijn gezin, zijn succes als middenstander, zijn worsteling met zijn homoseksualiteit en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn Erica en hun dochters. Een verhaal over een man vol met idealen die hij samen met zijn gezin verwezenlijkt. Een man waar je vanzelf gaat houden tijdens het lezen. Een absolute aanrader en mocht er een vervolg komen dan zou ik dat alleszins toejuichen.
Bron: Bol.com

Waar kun je het boek van Martin Meiland bestellen?

Wil je weten waar je het boek van Martien Meiland te koop is? 

Het boek “Van burgemeesterzoontje tot kasteelheer” is onder andere te koop bij Bol.com.

De echte Martien fans kijken ook hier voor nog meer leuke gadgets.

Productspecificaties

Ean nr: 9789083096605
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2020
Aantal pagina’s: 352 pagina’s
Auteur: Jan Dijkgraaf

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: