makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek Moederland, geschreven door Marcia Luyten geeft een goed beeld van koningin Maxima Zorrequieta. Lees er alles over in deze review.

Samenvatting van het boek Moederland

Het boek Moederland beschrijft het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima.

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof?

Koningin Máxima werd vijftig jaar geleden geboren in een land in verval. Argentinië was zijn grootse toekomst misgelopen en vluchtte in nostalgie. De Argentijnse tragedie dringt de familie binnen wanneer haar vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Máxima’s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven.

In Máxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe Koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. 

Máxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd.

maxima moederland marcia luyten
Lees de eerste pagina's van het boek

Een prachtig portret van koningin Máxima

Het boek is een prachtig portret van koningin Máxima en het land van haar jeugd. Je krijgt door dit boek een goed beeld van hoe Máxima is geworden wie ze is. 

Het is interessant en erg goed geschreven. Je leert veel over de geschiedenis van het moderne Argentinië en hoe die geschiedenis invloed heeft op de ambities en drijfveren van de vrouw die later de koningin van Nederland zal worden. 

Het geeft je een eerlijk opgeschreven verhaal van een meisje dat opgroeit in Argentinië. Los van of je koningsgezind bent, het boek is interessant om te lezen. Met veel foto’s en illustraties om het verhaal kracht bij te zetten!

Een aanrader!

Over de schrijfster - Marcia Luyten

Marcia Luyten is econoom en cultuurhistoricus. Voor de VPRO presenteert ze het programma Buitenhof. Van haar hand verschenen eerder Witte geef geld (2003), Ziende blind (2008) en Dag Afrika (2013). 

In 2015 schreef Luyten Het geluk van Limburg, een sociale geschiedenis over de opkomst en ondergang van de steenkoolindustrie, dat de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek won.

Waar is het boek Moederland te koop?

Het boek Moederland – Máxima Zorreguieta van schrijfster Marcia Luyten is onder andere te koop bij Bol.com.

Alle boeken van Marcia Luyten vind je hier

Specificaties

Verschijningsdatum: april 2021
Afmeting: 23,7 x 16 x 3,3 cm
Aantal pagina’s: 352
Met illustraties
Auteur: Marcia Luyten
EAN / ISBN: 9789403194806 

EreadersEreaders

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: