makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Mijn lieve gunsteling" is het nieuwste boek van Marieke Lucas Rijneveld. Waar het boek over gaat en wat je er van kunt verwachten lees je in deze recensie.

Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld

Mijn lieve gunsteling” van Marieke Lucas Rijneveld is een bizar geschreven roman. Of dit boek ook iets voor jou is, lees je in deze blogpost. 

mijn lieve gunsteling marieke lucas rijneveld recensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Samenvatting "Mijn lieve gunsteling"

‘Mijn lieve gunsteling’ is de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. 

Marieke vertelt in prachtige, beeldende en metaforische taal het verhaal van een middelbare veearts. De veearts ontwikkelt een obsessieve liefde voor een minderjarig meisje dat sterk worstelt met haar identiteit, eenzaamheid en verlies.

Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar.

De beklemmende bekentenis ‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. 

Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman ‘De avond is ongemak’ waarmee Marieke Lucas Rijneveld als eerste Nederlandse schrijver de International Booker Prize won. 

Een briljant geschreven boek

Mijn lieve gunsteling” is een briljant geschreven boek, poëzie en proza in één. Marieke Lucas Rijneveld weet het meest gevoelige en beladen thema te beschrijven op meesterlijk vernuftige manier. Het is een bizar verhaal dat verbazingwekkend knap op papier is gezet. 

Het verhaal zelf is best pijnlijk, rauw en wreed. Als je houdt van een bitterzoet boek, kies dan een ander boek. Want “Mijn lieve gunsteling” schuwt de controversiële passages niet.

Over Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. 

In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, ‘VPRO Gids en De Revisor. 

Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf. 

Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en in januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie. De avond is ongemak stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. In juli 2019 ontving zij de ANV Debutantenprijs voor De avond is ongemak. 

Waar is het boek "Mijn lieve gunsteling" van Marieke Lucas Rijneveld te koop?

Het boek “Mijn lieve gunsteling” van Marieke Lucas Rijneveld is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties Mijn lieve gunsteling

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 368 
Auteur: Marieke Lucas Rijneveld
EAN / ISBN: 9789025470142

Het boek “Mijn lieve gunsteling” is er zowel als hardcover, ebook en luisterboek.

Bekijk alle boeken van Marieke Lucas Rijneveld

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: