makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek "MIjn Maradona" van o.a. Henk Spaan is een eerbetoon aan de beste voetballer aller tijden. Lees hier alles over dit prachtige sportboek.

Mijn Maradona - Henk Spaan

In het boek Mijn Maradona brengen diverse auteurs een eerbetoon aan de overleden voetballegende Maradona. Hét cadeauboek voor alle voetbalfans. Met bijdragen van o.a. Henk Spaan, Hugo Borst en Herman Koch. 

mijn maradona henk spaan recensie
Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com

Samenvatting van het boek "Mijn Maradona"

Diverse auteurs eren met prachtige voetbalverhalen de eeuwige Nummer Tien in het boek Mijn Maradona. Een eerbetoon aan de beste voetballer aller tijden. 

Met bijdragen van Hugo Borst, Henk Spaan, Herman Koch, Julien Althuisius, Willemijn van Dijk, Auke Hulst, Edwin Winkels, Nando Boers ft. Rafael van der Vaart, Thomas Heerma van Voss, Frank Heinen, Merlijn Kerkhof, Peter de Waard, Leo Verheul, Menno Pot, Arthur van den Boogaard, Sam Planting en Carolina Trujillo.

Op 25 november 2020 overleed Diego Armando Maradona, door velen gezien als de beste voetballer aller tijden. In Mijn Maradona, een speciale uitgave van het literaire voetbaltijdschrift Hard gras, brengen diverse auteurs een eerbetoon aan ‘Pelusa’. 

Nu het eindsignaal heeft geklonken, gaan ze bij zichzelf te raden welke rol Maradona in hun leven heeft gespeeld. Sommigen hebben hem ontmoet, hem (bijna) de hand geschud, hem werkelijk zien toveren op het veld; anderen moesten nog leren lopen toen Maradona in 1986 zijn beroemde goal maakte op het wk in Mexico. Hun verhalen leveren samen een onvergetelijke bundel op met even onverwachte als prachtige verhalen over de eeuwige Nummer Tien.

‘Maradona’s grootste erfenis zit in zijn voetbal, in de solo’s, de dribbels, de handsballen, de rushes. Hij zit in de wreef van Lionel Messi, in het geborduurde goud van het embleem van Argentinië, in het beton van La Bombonera. Hij zit in de manier waarop we naar voetbal kijken, erover praten en schrijven. Je kunt, ook al zou je dat willen, niet om Diego Maradona heen.’

Over Diego Maradona

Diego Armando Maradona is geboren op 30 oktober 1960 in Buenos Aires. Op 25 november 2020 kwam Maradona in Dique Luján in zijn Argentinië te overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand. Na zijn overlijden werden er in Argentinië drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Maradona was een Argentijns profvoetballer en voetbaltrainer. Diego Maradona wordt beschouwd als een van de beste voetballers die we ooit gekend hebben. 

Op het WK in 1986 was hij dé vedette. Met name dankzij Maradona werd Argentinië in dat jaar wereldkampioen. 

Eén jaar later hielp Maradon het Italiaanse Napoli aan hun eerste landstitel. 

Zijn cocaïnegebruik zorgde er echter voor dat hij in 1991bij Napoli werd geschorst. Ook het het WK van 1994 werd Maradona al na twee wedstrijden naar huis gestuurd. Dit kwam omdat hij positief testte op de drug efedrine. 

Tussen november 2008 en juli 2010 was hij bondscoach van het Argentijnse voetbalelftal.

Waar is het boek "Mijn Maradona" te koop?

Het boek “Mijn Maradona” van Henk Spaan is onder andere te koop bij Bol.com.

Alle boeken van Henk Spaan vind je hier

Specificaties

Verschijningsdatum: december 2020
Aantal pagina’s: 192 
Auteur: Henk Spaan
EAN / ISBN: 9789026356162

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: