makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Met Mindfulness in een paar minuten per dag van een chaotisch en gestresst leven naar rustig en gelukkig. Lees wat Mindfulness ook voor jou kan betekenen.

Wat is Mindfulness

Mindfulness is een training in aandacht. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegsleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust en komt minder in het drama van je gedachten en gevoelens. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt.

Voordat je verder leest...

Herken je één of meerdere van onderstaande punten?
 • Zit je op dit moment niet helemaal lekker in je vel?
 • Heb je last van stress, burn-out of misschien wel een depressie?
 • Loop je vaak de hele dag door te piekeren?
 • Vind je het moeilijk om rust te vinden en te ontspannen?
 • Komen elke dag weer dezelfde zorgen bij je omhoog?
 • Ben je het zat om constant opgeslokt te worden door je gedachten in plaats van écht te leven?
 • Je hebt geen last van al het bovenstaande, maar wilt aan de slag met Mindfulness voor meer creativiteit, een ijzersterke focus en meer geluk?

Wist je dat..... 95 Procent van je gedachten is exact hetzelfde als de dag ervoor. 80 Procent is overwegend negatief.

Wees je bewust van het "hier en nu"

Er zijn boeken over mindfulness volgeschreven. En hoe leg je nou in het kort uit wat mindfulness precies is? Een poging: mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je “zijn”. Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. 

Je ziet meer mogelijkheden, dat ga je vanzelf merken. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. 

Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

live the moment

Wat is een Mindfulness training?

Door te veel met mindfulness te oefenen, leer je met je aandacht in het hier en nu te zijn. Mindfulness brengt je naar het hier en nu. Je denkt dan even niet aan het verleden of aan de toekomst. Alleen het nu telt. En als je dat wel doet, dan ga je zonder oordeel terug naar de oefening die je deed. Sommige mensen denken dat ze niet kunnen mediteren en beginnen daarom niet aan een mindfulness training. Echter, iedereen kan mediteren! Oefening baart kunst én je leert dat als je afdwaalt met je gedachten, dat dat helemaal niet erg is. Het enige wat je hoeft te doen, is teruggaan naar de meditatie. Jezelf trainen in mindfulness levert je een bewuster leven op. Met meer energie, je slaapt beter. Je wordt rustiger, meer ontstpannen en zelfbewust. Ook je concentratie wordt beter met het beoefenen van mindfulness. Mindfulness leert je om je mind te sturen in plaats dat je mind jou stuurt. Je krijgt ruimte voor positiviteit en rust.

Stress is de grote veroorzaker van herhalende negatieve gedachten.

Dit is wat constante stress met je lichaam doet

Constante stress zorgt ervoor dat het lichaam niet kan herstellen en alert en geactiveerd blijft.
Duizenden jaren geleden was dit goed. Dit waren namelijk automatische mechanismen van je lichaam om te vluchten voor dingen die levensbedreigend waren.

Heel logisch. Want waarom zou je lichaam zich druk maken om je spijsvertering, jezelf gelukkig voelen of andere dingen als je in direct levensgevaar bent?
Het wordt alleen een probleem wanneer deze staat van alertheid en stress een constante staat van ‘zijn’ wordt.

Dit is vandaag de dag wel bij veel mensen het geval. Het lichaam reageert op bepaalde situaties alsof het in levensgevaar is.
Dit komt omdat je je zoveel zorgen maakt over dingen. Je brein kan het onderscheid niet maken tussen echte levensbedreigende situaties en dingen die je zelf verzint.
Maar je lichaam reageert wel op dezelfde manier.

Het lichaam geeft op zo’n moment voorrang aan het handhaven van die alertheid boven allerlei andere lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering en het immuunsysteem.

Gevolgen van stress

Lichamelijke klachten
Verhoogd cholesterolgehalte, problemen met slapen, hartkloppingen, spierpijn, verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig eetlust, lage weerstand en maag- en darmklachten.

Psychische klachten
Depressiviteit, frustraties, niet meer kunnen genieten, prikkelbaarheid, verminderde interesse in mensen en dingen, besluiteloosheid, gevoelens van machteloosheid, gejaagdheid, minder controle over emoties en angsten.

Veranderingen in gedrag
Teveel eten, meer roken, drinken en medicijnen gebruiken, weinig focus en concentratie, veel klagen en zeuren, weinig actie ondernemen, lage productiviteit.

Op het werk
Meer fouten, besluiteloosheid, minder motivatie, meer kortdurend verzuim, onderlinge spanningen en conflicten, minder productiviteit.

Voordelen van het bewust toepassen van Mindfulness

 • Minder stress en betere emotionele balans
 • Het nemen van betere beslissingen
 • Betere focus en concentratie
 • Betere en kwalitatievere nachtrust
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • 
Toename in creativiteit

Zoveel redenen voor het volgen van de Mindfulness training

Mensen die aan de slag gaan met ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’, hebben na het volgen van deze online cursus een ijzersterke stressbestendigheid, een betere focus, meer passie en energie, genieten meer van elk moment en voelen andere fantastische bijwerkingen na het volgen van de cursus.

Ik noem het ook echt ‘bijwerkingen’. Het doel van Mindfulness is helemaal niet om stress te verhelpen, productiever te worden of je creativiteit te verhogen.

Mindfulness is een levensstijl en alle voordelen zijn hier ‘bijwerkingen’ van. Je krijgt ze er eigenlijk gratis bij :-).

Natuurlijk is dit niet in één dag of week te realiseren. Het veranderen van oude gewoontes (zoals piekeren) heeft tijd nodig. Mindfulness is ook een gewoonte – een hele goede.
In deze online cursus gaan we dus slechte gewoontes proberen te vervangen door meer Mindfulness.

Mindfulness training voor het dagelijkse leven

Start vandaag nog met de training “Mindfulness voor het Dagelijkse leven – Happy with Yoga”

Nu voor eenmalig slechts € 47,00 (normaal € 188) 

In deze cursus krijg je gedurende 8 weken lang, krijg je elke een email met uitleg en een praktische Mindfulness oefening. Je bent dagelijks max. 30 min met de oefeningen bezig, meestal minder. Elke week behandelen we een ander aspect van Mindfulness.

• Gedurende 8 weken elke dag een Mindfulness email met uitleg en oefeningen – Waarde: € 87
• Mindfulness Video’s die je vanuit huis mee kunt doen – Waarde: € 27
• Mindfulness Audio Bestanden die je altijd en overal kunt volgen – Waarde: € 47
• Praktische tips om een gewoonte te maken van Mindfulness
• De extra mini-cursus ‘Mindfulness op het werk’. – Waarde: € 27
• Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)
• Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Aan het einde van de cursus weet je wat Mindfulness is en ben je in staat om zelf de Minfulness oefeningen toe te passen waar en wanneer je ze maar nodig hebt.
Je zal merken dat je minder chaotisch en gestresst bent en juist veel meer ontspannen en relaxt.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: